Σήμερα "Ο Καβάφης κι εγώ" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Διαβάστηκε
150 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή (1863-1933)Σήμερα, στις 20:30 στην αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο Κύκλος Ποιητών διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν του αλεξανρινού ποιητή, την οποία θα παρουσιάσουν οι Δημήτρης Αγγελής και Γιώργος Χουλιάρας. 
 
Ο αμερικανός ποιητής Ντέιβιντ Μέισον θα αφηγηθεί ιστορίες από τη γνωριμία του με τον Κωνσταντίνο Καβάφη. Οι ποιητές Κική Δημουλά και Τίτος Πατρίκιος, οι ποιητές και μελετητές του Καβάφη, Δημήτρης Δασκαλόπουλος και Νάσος Βαγενάς θα διαβάσουν αγαπημένα τους ποιήματα.Ο Στάθης Γουργουρής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια των ΗΠΑ, θα μιλήσει με θέμα «Καβάφης και μετάφραση: Η περίπτωση Τζέιμς Μέριλ». 

Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας θα διαβάσει κείμενα για τη δημιουργική σχέση τους με τον Καβάφη -κάποια ειδικά γραμμένα με αφορμή την εκδήλωση, όπως των αμερικανών ποιητών Αντρέι Κοντρέσκου και Ντέιβιντ Μέισον, του βάσκου ποιητή Ρικάρντο Αρέγκι, του ινδού ποιητή Σουντέπ Σεν, της ιρακινής ποιήτριας Αμάλ αλ-Τζουμπούρι και του ισραηλινού ποιητή Αμίρ Ορ-.

Θα παρουσιαστούν, επίσης, μελοποιημένα ποιήματα του Καβάφη από ανέκδοτη δουλειά του συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου, τα οποία ερμηνεύει στο πιάνο ο ίδιος.  

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο πλαίσιο όσων οργανώνονται στην Αθήνα αυτήν την περίοδο για να τιμήσουν τα 150 χρόνια από την γέννηση του Κ.Π. Καβάφη (1863-1933).

Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου/10 ()
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια