Pick-Up: Ποιες είναι οι "33 στροφές";

Διαβάστηκε
Για τις επόμενες δύο βδομάδες το Pick-Up φιλοξενεί το συγκρότημα "33 στροφές" !

Οι "33 στροφές" είναι νέο, ελληνόφωνο συγκρότημα που ξεκίνησε σαν cover band, ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζουν την προσωπική τους δουλειά δισκογραφικά. Ενώ κυκλοφορεί ήδη το πρώτο τους κομμάτι "Θέλω να φύγω", ηχογραφούν το 2ο τραγούδι τους και το digital single θα ολοκληρωθεί τέλος Ιουνίου με άλλο 1 τραγούδι.

1. Πώς και πότε δημιουργήθηκαν οι «33 στροφές»;

Oι  33 Στροφές δημιουργήθηκαν πριν 2 χρόνια. Ήταν όνειρο ζωής να δημιουργηθεί ένα σχήμα το οποίο  θα έχει κοινό σκοπό, κοινή πορεία, κοινή σκέψη.

2. Τι σημαίνει το όνομά σας και πώς το εμπνευστήκατε;

Το όνομα 33 Στροφές μας παραπέμπει σε μια νοσταλγία. Νοσταλγούμε την ανάμνηση μιας άλλης εποχής, που συνοδευόταν από την μαγεία του εξωφύλλου, την μυρωδιά του βινυλίου. Το βινύλιο είναι κάτι διαχρονικό… μια τελετουργία που μας ταξιδεύει.

3. Πώς και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με τη μουσική;

 Η σχέση μας με τη μουσική ξεκίνησε από την παιδική ηλικία. Με το πέρασμα των χρόνων η μουσική εδραιώθηκε μέσα μας σε τέτοιο σημείο που έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Από το δημοτικό άρχισε να χτίζεται λιθαράκι, λιθαράκι η μουσική μας παιδεία φτάνοντας στο τώρα με περισσότερη ωριμότητα και σκέψη ώστε να προχωρήσουμε βήμα βήμα στον σκοπό μας.


4. Πόσα και ποιά μέλη απαρτίζουν το συγκρότημά σας;

Ο βασικός πυρήνας των 33 Στροφών είναι η Εύη και εγώ (Νίκος). Πλέον έχουμε καταλήξει και θέλουμε να πιστεύουμε πως τα παιδιά που μας πλαισιώνουν  θα μείνουν δίπλα μας μέχρι το όνειρο μας να αρχίσει να ξεθωριάζει.. Είναι όλοι τους εξαίρετοι μουσικοί  και βγάζουμε μια τρομερή χημεία. 

Μπάσο: Αντώνης Μπίτρος

Κιθάρα ηλεκτρική – ακουστική: Γιώργος Ρίζος

Drums-Cajon: Δημήτρης Ασημακόπουλος

Πλήκτρα: Νίκος Καψαλάκης

Φωνητικά: Ευδοξία Δήμου

5. Ποιός είναι ο συνθέτης και ποιός ο στιχουργός του σχήματος;

Δεν υπάρχουν ρόλοι σε αυτό το σχήμα. Ο καθένας καταθέτει την ιδέα του, την πρόταση του, τους στίχους του ή τη μουσική του και ακολουθούμε απλά το ένστικτο μας. Θέλουμε να νιώθουμε ελεύθεροι ώστε να μην υπάρχουν στεγανά στην σκέψη. Αρκεί μία νότα ή ένα στίχος…

6. Ποιό συνθέτη ή στιχουργό θα θέλατε να τραγουδήσετε;

Μίκη Θεοδωράκη. Ό,τι και να πούμε είναι λίγο… μπροστά σε αυτό τον ζωντανό θρύλο.

7. Ποιό είδος μουσικής εκπροσωπείτε και ποιές οι επιρροές σας;

Οι επιρροές μας είναι πολυσυλλεκτικές, από world ethnic μουσικές… μέχρι παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, όπως τα γνωρίσαμε από τις γενέτειρες μας. 

8. Τι υλικό έχετε κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα και ποιά τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Αυτή τη περίοδο κυκλοφορεί στα social media το ομώνυμο τραγούδι μας «Θέλω να φύγω»  Στόχοι δεν υπάρχουν. Λειτουργούμε σύμφωνα με το συναίσθημα και τη λογική. Αμφίρροπα συναισθήματα που αν συμβαδίσουν, όμως, οδηγούν σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.   Αυτό που θέλουμε προς το παρόν είναι να ολοκληρωθεί η παραγωγή του δίσκου που θα αποτελείται από άλλα 2 κομμάτια. Ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιουνίου. Τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους.

9. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι ένα νέο συγκρότημα να προβληθεί από τα ΜΜΕ;

Αρκετά δύσκολο θα έλεγα, αλλά αυτοσκοπός ενός σχήματος δεν πιστεύουμε ότι πρέπει είναι η προβολή. Θεωρώ ότι σκοπός είναι η ηθική δικαίωση, να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Τα ΜΜΕ είναι δευτερεύων παράγοντας στην πυραμίδα της μουσικής. Είναι ένα μέσο… όχι όμως η κινητήρια δύναμη του οχήματος. 

10. Ποιός πιστεύετε πως είναι ο ρόλος των χρημάτων για ένα νέο συγκρότημα;

Ο ρόλος των χρημάτων στις μέρες μας είναι μεγάλος. Η κρίση πολιόρκησε δυστυχώς τις ζωές όλων μας. Σίγουρα μας έχει επηρεάσει και εμάς, κυρίως στην παραγωγή του δίσκου. Παρ’ όλα αυτά ανασυγκροτούμε τις δυνάμεις μας έως ότου η παραγωγή ολοκληρωθεί.

11. Ποιό είναι το τραγούδι που θα θέλατε να είναι δικό σας;

Αν θυμηθείς τ’όνειρό μου

Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
1η εκτέλεση. Γιοβάννα

12. Πιστεύετε πως έτσι που έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες , υπάρχει μέλλον για τη μουσική σας αλλά και για τη μουσική γενικότερα;

Μέλλον υπάρχει αρκεί να το ονειρεύεσαι. Για εμάς είσαι σε αδιέξοδο, όταν δεν αντιστέκεσαι, δεν θέλεις να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση, όταν έχεις παραδοθεί .Κάτι τέτοιο δεν είναι υγιές. Οφείλουμε να επανακτήσουμε τις δυνάμεις μας ότι και να μας συμβεί όσο σκληρό και να φαντάζει…. Η μουσική είναι παιδεία, τροφή της ψυχής , πηγή έμπνευσης.
Θέλετε να μπείτε στο "Pick-Up"; Αν ναι, μας στέλνετε τα παρακάτω:

- βιογραφικό
- τουλάχιστον δύο (2) φωτογραφίες
- ένα (1) τουλάχιστον τραγούδι σε οποιαδήποτε μορφή (mp3, youtube, soundcloud, bandcamp κλπ)

Όλα αυτά τα στέλνετε στο info @ mixgrill.gr και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου/10 ()
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια