Τα διαμάντια της δισκογραφίας: Dave Brubeck Quartet - Time Out

Διαβάστηκε
Ένα από τα διαμάντια της παγκόσμιας δισκογραφίας είναι ο δίσκος του David Brubeck, Time out, που κυκλοφόρησε το 1959. Δίσκος ορόσημο και για την jazz μουσική, που γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία σε όλο το κόσμο αφού ήταν ο πρώτος δίσκος jazz μουσικής που πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα

Το 1951 ο David Brubeck δημιούργησε μαζί με τον σαξοφωνίστα Paul Desmond το Dave Brubeck Quartet. Η πορεία τους ήταν γεμάτη από επιτυχίες, αποτέλεσμα της χημείας του τεράστιου ταλέντου των δύο χαρισματικών μουσικών.

Το 1954 ο  Brubeck έγινε εξώφυλλο στο Time, δείγμα της απήχησης που είχε η μουσική του, αφού ήταν μόλις ο δεύτερος καλλιτέχνης της jazz που το κατάφερνε μετά τον Louis Armstrong.

Το 1959 δημιουργούν ένα άλμπουμ αριστούργημα συνεπικουρούμενοι από τον μπασίστα Eugene Wright και τον ντραμίστα Joe Morello.

Ο δίσκος που κυκλοφόρησε από την Columbia και είχε σαν παραγωγό τον Teo Macero, περιλαμβάνει κομμάτια διαμάντια της iazz μουσικής, όπως το Blue rondo a la Turk σε ρυθμό 9/8 (στον ίδιο ρυθμό με το δικό μας ζεϊμπέκικο), το Kathy's waltz, που φήμες αναφέρουν ότι ενέπνευσε τon Paul McCartney για το All my loving και βέβαια το πασίγνωστο Take Five, που συνθέτης του ήταν ο Paul Desmond.

Πολλά έχουν γραφεί για αυτό το άλμπουμ και τον τρόπο "παιξίματος" των μουσικών, για τις περίφημες "πάσες" του Desmond στο ντραμίστα Joe Morello και για τα εναλλασσόμενα μουσικά μέτρα.

Αυτό όμως που πραγματικά αντιλαμβάνεται ο μέσος ακροατής είναι η μαγεία των μουσικών κομματιών, κάθε φορά που αποφασίζει να ακούσει και να ξανακούσει αυτό το άλμπουμ.

Και ευτυχώς που υπάρχει και η ψηφιακή του έκδοση....


Time Out
Studio album
Released: 1959
Label: Columbia
Producer: Teo Macero

Side Α
Α1. Blue Rondo à la Turk
Α2. Strange Meadow Lark
Α3. Take Five
composition by Paul Desmond

Side Β
Β1. Three to Get Ready
Β2. Kathy's Waltz
Β3. Everybody's Jumpin
Β4. Pick Up Sticks

Dave Brubeck: piano
Paul Desmond: alto saxophone
Eugene Wright: bass
Joe Morello: drums

Από
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμολογήστε το δίσκο
Βαθμός δίσκου/10 ()
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
david Brubeck
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια