Ο γλάρος των Locomondo στο λιμάνι του Passport

Διαβάστηκε

Οι φωτογραφίες ανήκουν στη Σοφία Περακάκη και το Mix Grill.

Την περασμένη Παρασκευή το Passport υποδέχτηκε για πρώτη φορά τους Locomondo σε μια συναυλία - πάρτυ για τα 10 χρόνια του συγκροτήματος. Βέβαια, το συγκρότημα γιόρτασε τα δεκάχρονα του και στις προηγούμενες συναυλίες που είχε δώσει το καλοκαίρι.

Λίγο πριν τις 11 μμ λοιπόν, οι φανατικοί φίλοι του συγκροτήματος είχαν πάρει τις θέσεις τους και ο Μάρκος, ο Γιάννης και οι υπόλοιποι Locomondo κατέβαιναν τις σκάλες που συνδέουν τα καμαρίνια με τη σκηνή στο Passport.

Είναι πολλές οι φορές που έχω δει ζωντανά τους Locomondo. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια εμφάνιση τους πριν 2 καλοκαίρια, στην παραλία, στα Μάταλα της Κρήτης, κάτω από τις σπηλιές των χίπηδων. Η ένταση που είχε το συγκρότημα εκείνο το βράδυ ήταν πραγματικά φοβερή! Η μουσική των Loco είναι όπως και η μουσική του Manu Chao, των Mano Negra κλπ. Είχατε πάει στη συναυλία του Manu Chao στο Terra Vibe; Ο κόσμος χόρευε συνέχεια, ακόμη κι αν τα περισσότερα τραγούδια είχαν σχεδόν την ίδια μουσική βάση. Έτσι, είναι η reggae μουσική. Μπαίνει στην καρδιά και την ψυχή σου, αλλά δεν "ανακαλύπτεις τον τροχό... της μουσικής" με αυτήν.
Οι Locomondo ήταν καλοί στο Passport. Όμως δεν ήταν τόσο καλοί, όσο τις προηγούμενες φορές που τους έχω δει. Κάποιοι λένε ότι τους πάνε περισσότερο οι ανοιχτοί χώροι. Δεν το πιστεύω. Έχουν παίξει εξίσου καλά σε κλειστούς συναυλιακούς χώρους, όπως στο Gagarin. Η γνώμη μου είναι ότι το συγκρότημα βρίσκεται σε μια κατάσταση ανασύνταξης για ένα νέο ξεκίνημα. Ο φετινός τους δίσκος "Οδύσσεια" δεν ήταν τόσο καλός, όσο οι προηγούμενοι και αυτό φαίνεται στις συναυλίες, όπου ο κόσμος δεν έχει την ίδια ανταπόκριση για τα τραγούδια της Οδύσσειας, σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Το συγκρότημα προσπαθεί να δώσει κάποια νέα στοιχεία στη μουσική και τις εμφανίσεις του και ο μεγάλος ρόλος που έχει πλέον το βιολί είναι χαρακτηριστικό αυτής της προσπάθειας.

Τα τραγούδια που ξεχώρισαν τη βραδιά της Παρασκευής ήταν βέβαια ο γλάρος, ο οποίος πάντα συγκινεί με τον τρόπο του, το Goal και οι μπάλες που έριξαν στον κόσμο οι Locomondo και το "Χέρια σαν κι αυτά". Δε χρειάζεται βέβαια να σας πούμε την ανταπόκριση του κόσμου στις γνωστές επιτυχίες (Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, Μαγικό χαλί, Πίνω μπαφους και παίζω pro, 100 αφρό, Γαμήλιο πάρτι).

Τέλος, ακούσαμε κι ένα καινούργιο κομμάτι του συγκροτήματος με τίτλο "Χθες".

Μερικά από τα τραγούδια της βραδιάς:

Οδύσσεια,
Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα,
Μαγικό χαλί,
Ο δρόμος της καρδιάς,
Βόμβες χαράς,
Mala onda,
Καραπιπεριμ,
L'ombelico del Mondo,
Φραγκοσυριανη,
Χθες (καινούργιο),
Me wanna dance,
Πίνω μπαφους και παίζω pro (το λέει και στα Ιταλικά όπως έκαναν τη διασκευή τους οι Ιταλοί Club Dogo),
Είμαστε όμως μια μεγάλη ομάδα...,
Άστα τα μαλλάκια σου,
Το Πλατανιώτικο νερό (Σαμιωτικό παραδοσιακό),
Παράξενες μέρες,
Ο γλάρος,
Ουρανός,
Brain control,
Malavida,
Goal,
King of the bongo,
100 αφρό,
Γαμήλιο πάρτι,
Η τρύπα,
Locomondo.gr (παρουσίαση μουσικών),
Ικαριωτικος - Lambada,
Το τραγούδι δε ξεχνώ,
Joanna give me hope,
Δεν κάνει κρύο-μαγικό χαλί-πίνω μπάφους-mix,
Locomondo,
Χέρια σαν κι αυτά.
Από
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια