Οι ΧΧ απαγορεύουν τη χρήση της μουσικής τους για διαφήμιση κατά του γάμου ομοφυλόφιλων

Διαβάστηκε
Από το Κροατικό κίνημα πολιτών 'Στο όνομα της οικογένειας'Το Κροατικό κίνημα πολιτών 'U ime obitelji' (μτφ. 'Στο όνομα της οικογένειας'), χρησιμοποίησε το τραγούδι 'Intro' των XX για ένα διαφημιστικό σποτ, με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών να συμμετέχουν σε ένα δημοψήφισμα που θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου. Το δημοψήφισμα αφορά το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Συγκεκριμένα, σκοπεύουν στην αλλαγή του Κροατικού συντάγματος έτσι ώστε να ορίζεται ο γάμος ως η δια βίου ένωση μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει σαφής ορισμός του γάμου στο Κροατικό σύνταγμα.

Οι XX, με ανακοίνωσή τους στο Facebook, απαγόρευσαν τη χρήση του τραγουδιού τους για το συγκεκριμένο διαφημιστικό και δήλωσαν πως υποστηρίζουν το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων.

"Λάβαμε υπόψη πως η μουσική μας έχει χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδειά μας σε ένα διαφημιστικό από τον Κροατικό οργανισμό "U ime obitelji". Θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι ποτέ δεν εγκρίναμε και ποτέ δεν θα εγκρίνουμε τη χρήση της μουσικής μας από αυτόν τον οργανισμό. Για να είμαστε ξεκάθαροι, υποστηρίζουμε χωρίς όρους, το δικαίωμα στον γάμο ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού".

Τελικά η διαφήμιση δεν κυκλοφόρησε.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, ο σαφής ορισμός του γάμου στο Κροατικό σύνταγμα ως μόνο μεταξύ ετερόφυλων, "θα έχει μεγάλη  θετική επίδραση τόσο στη νομοθεσία όσο και σε όλη την κοινωνία", με βασικό επιχείρημα ότι ο γάμος πρέπει να εμπεριέχει την τεκνοποίηση, άποψη την οποία υποστηρίζουν θερμά οι Griggs, Anderson και George, οι οποίοι έγιναν γνωστοί για αυτό στην Καλιφόρνια. Διαβάστε περισσότερα για αυτό το επιχείρημα  εδώ. Γιατί είναι αβάσιμο; κλικ εδώ.
Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου/10 ()
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια