Ο Γιώργος Χριστιανάκης παρουσιάζει «Μια εποχή στην κόλαση»

Διαβάστηκε
Μια μουσική προσέγγιση στο κείμενο του ΡεμπώΟ Γιώργος Χριστιανάκης συστήθηκε στο ευρύ κοινό με το δεύτερο προσωπικό του δίσκο, «Ο Θυρωρός», που κυκλοφόρησε το 2001. Είχε προηγηθεί το ντεμπούτο του το 1997 («Tέμπλο») και ακολούθησαν οι «Παράξενες ιστορίες» το 2003. Από τότε, αλλά και ενδιάμεσα, ο Χριστιανάκης συνθέτει μουσική για τον κινηματογράφο (για παράδειγμα συμμετείχε στη μουσική της ταινίας Χώμα και Νερό του Πάνου Καρκανεβάτου το 2000) και το θέατρο (μεταξύ άλλων για την παράσταση Γέρμα στο Eθνικό Θέατρο, για την οποία έλαβε το βραβείο Μουσικής Θεάτρου το 2000).

Πριν λίγες μέρες, η Alltogethernow ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου προσωπικού δίσκου του με τίτλο «Μια εποχή στην κόλαση» που είναι βασισμένος στο ομώνυμο κείμενο του Αρθούρ Ρεμπώ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Γιώργος Χριστιανάκης
Αρθούρος Ρεμπώ
“Μια εποχή στην κόλαση” 

Format :  Διιπλό CD & Βιβλίο
Τιμή : 14 ευρώ
Label : Alltogethernow
Κωδικός : ATCD007

Κυκλοφόρησε η νέα δουλειά του Γιώργου Χριστιανάκη ‘’Μία εποχή στην κόλαση‘’. Πρόκειται για μια μουσική σύνθεση βασισμένη στο ποιητικό κείμενο του Αρθούρου Ρεμπώ στην μετάφραση του Χριστόφορου Λιοντάκη.

Το 56σέλιδο βιβλίο περιέχει αποσπάσματα του κειμένου, σημειώματα, φωτογραφικό υλικό και εικονογραφήσεις, καθώς και 2 cd διάρκειας 80΄ λεπτών το καθένα. Το πρώτο είναι ορχηστρικό και στο δεύτερο υπάρχει παράλληλα με την μουσική η αφήγηση  ολόκληρου του ποιητικού κειμένου του Αρθούρου Ρεμπώ. Το κείμενο διαβάζει ο Γιώργος Χριστιανάκης και τα έμμετρα  ποιήματα ο Γιάννης Αγγελάκας.

Στις ηχογραφήσεις συμμετείχαν οι μουσικοί: Φώτης Σιώτας - βιολί, βιόλα, Μιχάλης Βρέττας: βιολί, Σοφία Ευκλείδου: τσέλο, Νίκος Βελιώτης: τσέλο, Μπάμπης Παπαδόπουλος: κιθάρες, Βασίλης Μπαχαρίδης: τύμπανα, κρουστά, Vlastur: μπάσο, Γιώργης Ξυλούρης: λύρα, Γιώργος Αβραμίδης: τρομπέτα και ο Γιώργος Χριστιανάκης: πιάνο, πλήκτρα, κιθάρες, μπάσο, κρουστά.

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε από το Φεβρουάριο του 2011 έως το Νοέμβριο του 2013 στο Royal Alzheimer Hall στην Θεσσαλονίκη από τον Τίτο Καργιωτάκη, τον Χρίστο Χαρμπίλα και τον Γιώργο Χριστιανάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα της Alltogethernow.


Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια