Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band - THE BEATLES

Διαβάστηκε
Βρισκόμαστε στο 1966. Η beatlomania καλά κρατεί και τα "Σκαθάρια" αποφασίζουν να σταματήσουν τις συνεχείς συναυλίες τους και να αφοσιωθούν στην δισκογραφία. Το concept ήταν έτοιμο και η ιδέα εξαιρετική για την εποχή. Μια ορχήστρα με επικεφαλή τον Λοχία Πέπερ (Sgt Pepper) να δίνει μια συναυλία μπροστά σε φανταστικό κοινό και με τα μέλη τους συγκροτήματος να υποδύονται συγκεκριμένους ρόλους. Βέβαια στη πορεία δεν τους "βγήκε" ακριβώς έτσι , αλλά η "μαγιά" υπήρχε. 

Το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου μπαίνουν στο θρυλικό studio της Abbey Road και ξεκινούν τις ηχογραφήσεις. Χρειάστηκαν περίπου 700 ώρες ηχογραφήσεων, ενώ παράλληλα δουλεύουν και πάνω στο εξώφυλλο όπου τα 4 σκαθάρια πλαισιώνουν 60 παγκόσμιες προσωπικότητες. Τον Απρίλιο του 1967 το άλμπουμ είναι έτοιμο και περιλαμβάνει 13 τραγούδια, αφού χρειάστηκε να κόψουν αρκετά και να τα συμπεριλάβουν σε μελλοντικά άλμπουμς και μιλάμε για όχι τυχαία τραγούδια, όπως τα Strawberry Fields Forever και Penny Lane.Οι Beatles με αυτόν τον δίσκο ήθελαν να περάσουν στο κόσμο ένα διαφορετικό ήχο. Αφήνοντας πίσω τα pop τραγούδια με τα οποία είχαν κατακτήσει την παγκόσμια μουσική σκηνή, χρησιμοποίησαν μουσικά εφέ, που ενώ για την εποχή μας είναι κάτι το αυτονόητο για ένα μουσικό, εκείνη την εποχή ήταν πρωτόγνωρο, νέες τεχνικές στην ηχογράφηση, αλλά και ήχο-κράμα, rock 'n' roll, κλασσικής μουσικής και progressive rock.
Την 1η Ιουνίου 1967 το άλμπουμ κυκλοφορεί με τον τίτλο Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, είναι το όγδοο κατά σειρά στουντιακό άλμπουμ των Beatles, με παραγωγό τον George Martin.

Θεωρείται ένα από τα κορυφαία άλμπουμς στην ιστορία της Rock μουσικής και για πολλούς το κορυφαίο. Οι μουσικοκριτικοί το υποδέχονται με διθυραμβικές κριτικές. Ο Kenneth Tynan των Times του Λονδίνου το χαρακτήρισε σαν «μία σημαντική στιγμή στην ιστορία του Δυτικού Πολιτισμού»
Το 1968 σαρώνει τα βραβεία Grammy. Για 27 εβδομάδες είναι Νο1 στα charts της Μ. Βρετανίας και 15 εβδομάδες στις Η.Π.Α.

Ο δίσκος μένει στην ιστορία, συντομογραφικά σαν Sgt. Pepper's, είναι η πρώτη φορά που μουσικό άλμπουμ περιλαμβάνει στίχους τραγουδιών στη Βρετανία, ενώ ιστορικό θεωρείται και το εξώφυλλό του
 
Για μήνες ολόκληρους το νομικό τμήμα της EMI προσπαθούσε να εξασφαλίσει την συγκατάθεση των εν ζωή προσωπικοτήτων που θα απεικονιζόταν στο εξώφυλλο.

Η επιλογή των περισσότερων προσώπων έγινε από τα μέλη του συγκροτήματος και με προσεκτική ματιά, μεταξύ αυτών, διακρίνουμε τους Mae West, Fred Astaire, Tony Curtis, Marilyn Monro, Marlon Brando, Tyrone Power,Marlene Dietrich, Edgar Allan Poe, Bob Dylan, Dylan Thomas, Sigmund Freud, Karl Marx, Oscar Wilde και Albert Einstein.Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
Studio album
Released: 1 June 1967
Label: Parlophone (UK), Capitol (US)
Producer: George Martin

Τα τραγούδια του άλμπουμ

01. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
Lead Vocal: Paul McCartney
02. With a Little Help from My Friends
Lead Vocal: Ringo Starr
03. Lucy in the Sky with Diamonds
Lead Vocal: John Lennon
04. Getting Better
Lead Vocal: Paul McCartney
05. Fixing a Hole
Lead Vocal: Paul McCartney
06. She's Leaving Home
Lead Vocal: PaulMcCartney & John Lennon
07. Being for the Benefit of Mr. Kite!
Lead Vocal: John Lennon

Side two

01. Within You Without You
Lead Vocal: George Harrison
02. When I'm Sixty-Four
Lead Vocal: Paul McCartney
03. Lovely Rita
Lead Vocal: Paul McCartney
04. Good Morning Good Morning
Lead Vocal: John Lennon
05. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
Lead Vocal: PaulMcCartney, George Harrison & John Lennon
06. A Day in the Life
Lead Vocal: PaulMcCartney & John Lennon

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια