Θέατρο - Μάρτιος 2014

Οι συντάκτες μας προτείνουν
Διαβάστηκε φορες
Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε
του Λουίτζι Πιραντέλλο

Μυστήριο καλύπτει τη συμπεριφορά του κρατικού υπαλλήλου Πόνζα που έχει μετακομίσει με τη γυναίκα του και την πεθερά του σε μια άλλη πόλη, μετά από μια καταστροφή στον τόπο όπου εργαζόταν. Εντύπωση προκαλεί στον προϊστάμενο αλλά και στο περιβάλλον του –που ζει και αναπνέει για το κουτσομπολιό- ότι ο Πόνζα αναγκάζει τις δύο γυναίκες να ζουν χωριστά και τις απαγορεύει να συναντώνται μεταξύ τους. Όταν ο Πόνζα και η πεθερά του καλούνται για εξηγήσεις από τον προϊστάμενο και τον νομάρχη, οι απαντήσεις περιπλέκουν το μυστήριο, αφού ο καθένας έχει την δική του εκδοχή για την πραγματικότητα.

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα
Διάρκεια παράστασης:  2 ώρες χωρίς διάλειμμα.
Τελευταία παράσταση: 23 Μαρτίου 2014
Τηλέφωνο ταμείου:: 210 5288170 - 171. Για συλλόγους: 3803430
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του θεάτρου.




CATS

του Andrew Lloyd Webber

Το CATS, δημιουργία του κορυφαίου συνθέτη Andrew Lloyd Weber, είναι η πιο εκρηκτική συνάντηση μουσικής, χορού, τραγουδιού και ποίησης στην ιστορία του μιούζικαλ. Παιχνιδιάρικο, αστείο, τρυφερό και πέρα για πέρα απολαυστικό, το CATS αναδείχτηκε ως το απόλυτο θεατρικό φαινόμενο: απ’ την πρεμιέρα του το 1981 ως σήμερα, αποθεώθηκε από 50.000.000 θεατές και 300 πόλεις σε όλον τον κόσμο. Η κριτική ύμνησε την παράσταση και την τίμησε, μεταξύ άλλων, με επτά βραβεία Tony, δύο βραβεία Laurence Olivier και δύο βραβεία Grammy, ενώ το περίφημο τραγούδι Memory, έχει ηχογραφηθεί από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές του 20ού αιώνα! Το CATS πρωτοπαρουσιάστηκε το 1981 στο West End του Λονδίνου, όπου και παιζόταν ασταμάτητα επί 21 χρόνια! Το 1982 μεταφέρθηκε στο Broadway και συνέχισε με αμείωτη επιτυχία για 18 χρόνια, ως το 2000.

Θέατρο Badminton
Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή
τηλ: 13855 και 210 88 40 600
Τελευταία παράσταση: 15 Μαρτίου 2014
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του θεάτρου.




ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ
του Εντμόν Ροστάν

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τον ομότιτλο εκκεντρικό ήρωα με τη διάσημη μύτη και την πολυσχιδή προσωπικότητα, έναν ξεχωριστό, πολυτάλαντο άνθρωπο, τρυφερό, αστείο, ποιητή και δεινό ξιφομάχο και κατ’ εξοχήν τραγικό πρόσωπο, που θα παραδεχτεί τον μεγάλο του έρωτα για την εξαδέλφη του Ρωξάνη μόνο λίγο προτού ξεψυχήσει. Η Σμαράγδα Καρύδη είναι η ωραία Ρωξάνη που αιχμαλωτίζει το ατίθασο πνεύμα του Συρανό, αλλά ερωτεύεται με τη βοήθεια των στίχων του, τον νεαρό Κριστιάν, ερμηνευμένο από τον Όμηρο Πουλάκη. Πλάι τους ο Νίκος Αρβανίτης ως κόμης Ντε Γκις, και πλήθος ηθοποιών και χορευτών.Σε έναν διπλό ρόλο έκπληξη η Ευανθία Ρεμπούτσικα, πλαισιωμένη από την ορχήστρα της,  δίνει τη δική της νότα τόσο μουσικά όσο και ερμηνευτικά μέσα από τις μελωδίες που έχει συνθέσει αποκλειστικά για την παράσταση ενισχύοντας τον ηρωισμό & το χιούμορ που χαρακτηρίζει το έργο. 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ
CityLink, Βουκουρεστίου 5
ΤΗΛ: 210 3213100
Τελευταία παράσταση: 13 Απριλίου 2014
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του θεάτρου.





Η μαμά μου η Κασσάνδρα
του Αύγουστου Κορτώ

Ένας αιρετικός συγγραφέας σε καθόλου αιρετική στιγμή του. Λίγα βιβλία μ΄έχουν συγκλονίσει κι επηρεάσει τόσο όσο «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος»
της  Μαργαρίτας Καραπάνου.
Απ΄την πρώτη παγερή σελίδα μέχρι την τελευταία, η καλειδοσκοπική της κατάδυση στην αγριότητα της παιδικής ηλικίας,της μνήμης και των αισθήσεων, συνθέτει κατ΄εμέ έναν απ΄τους σπουδαιότερους θησαυρούς
της νεότερης ελληνικής λογοτεχνίας.
Και, καθώς το ζήτημα της ψυχικής νόσου και η μετάπλασή της μέσα απ΄την τέχνη της γραφής είναι στοιχεία αλληλένδετα με τον βίο και τα βιβλία της Καραπάνου, όταν η μητέρα μου αυτοκτόνησε στα τέλη του 2002 -έπειτα από τριάντα χρόνια πάλης με τη διπολική διαταραχή- ο πονος της απωλείας της δέθηκε αυθόρμητα κι ανεξήγητα με την Κασσάνδρα, γεννώντας έναν μονόλογο που συνδύαζε πραγματικότητα και μύθο.
Ελπίζω μονάχα να στάθηκα αντάξιος των περιστάσεων και των αισθημάτων.
Αύγουστος Κορτώ


Αγγέλων Βήμα
Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια,Κέντρο
Τηλ.: 2105242211
Τελευταία παράσταση: 10 Απριλίου 2014
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Περισσότερες πληροφορίες στην agenda του Mixgrill εδώ.

Οι συντάκτες μας προτείνουν να προλάβετε και τις παρακάτω παραστάσεις που συνεχίζονται μέχρι τις 13 Απριλίου!

Το ΚΤΕΛ
, του Νίκου Μουτσινά και της Τζένης Διαγούπη, Θέατρο Κιβωτός, περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ο Πουπουλένιος, του Martin McDonagh, Θέατρο Αθηνών, περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κατάδικός μου των Ελένης Ράντου, Σάρας Γανωτή, Νίκου Σταυρακούδη, Θέατρο Διάνα, περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το φιλί της γυναίκας αράχνης, του Μανουέλ Πουίγκ, Θέατρο 104, περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα