Εβδομάδα ελληνικού τραγουδιού στο Half Note

Έξι πρωτότυπα ρεσιτάλ ελληνικού τραγουδιού θα πραγματοποιηθούν από τις 21 έως τις 27 Μαρτίου, πριν τις προγραμματισμένες παραστάσεις του Half Note Jazz Club για τις ημέρες εκείνες.
Δελτίο Τύπου

Εαρινή Σύναξη
Εβδομάδα ελληνικού τραγουδιού στο Half Note Jazz Club

21 Μαρτίου - 27 Μαρτίου 2010
Το ελληνικό τραγούδι δίνει απογευματινά
ραντεβού στο Half Note
Κάθε μέρα κι ένα πρωτότυπο συναυλιακό γεγονός

Έξι πρωτότυπα ρεσιτάλ ελληνικού τραγουδιού θα πραγματοποιηθούν από τις 21 έως τις 27 Μαρτίου, πριν τις προγραμματισμένες παραστάσεις του Half Note Jazz Club για τις ημέρες εκείνες. Δεξιοτέχνες μουσικοί με μεγάλη εμπειρία στον αυτοσχεδιασμό θα συνυπάρξουν με κορυφαίους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς. Πρόκειται για μια εαρινή σύναξη που κάνει σαφές ότι ένα καλό τραγούδι είναι σαν την άνοιξη.

Στην ελληνική αυτή εβδομάδα συμμετέχουν ο Μίλτος Πασχαλίδης με το Θύμιο Παπαδόπουλο, ο Χρήστος Θηβαίος με τον Γιώργο Κοντραφούρη, ο Μπάμπης Στόκας με τον Κώστα Παρίσση και τον Σάκη Βαργεμτζίδη, η Δέσποινα Ολυμπίου με τον Πέτρο Δραγούμη και τον Άγγελο Παπαδάτο, ο Παναγιώτης Λάλεζας με το Νίκο Μέρμηγκα και τον Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο και τέλος η Γλυκερία με την Ζωή Τηγανούρια.

Γενική Είσοδος: 25€, Φοιτητικό: 15€
Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται soft drinks και κρασί.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Κυριακή 21 Μαρτίου (Ημέρα Ποίησης) Ωρα: 18.30
Μίλτος Πασχαλίδης- Θύμιος Παπαδόπουλος
«Τραγουδώντας ποιήματα»
Ο Μίλτος Πασχαλίδης συνεπικουρούμενος από το Θύμιο Παπαδόπουλο, αποδίδει τραγούδια όπου η μουσική συνάντησε το πνεύμα της ποίησης. Τραγούδια που οι μελωδίες τους φανερώνουν τα κρυμμένα συναισθήματα ποιητικών κειμένων. Έτσι λοιπόν, από κοινού, ποίηση και μουσική αναδεικνύουν την περιγραφή των παθών και των συναισθημάτων του ανθρώπου.
Στην παράσταση συμμετέχει και ο Στέλιος Κάτσαρης.

Δευτέρα 22 Μαρτίου (Ημέρα του Νερού) Ώρα Έναρξης: 20.00
Χρήστος Θηβαίος- Γιώργος Κοντραφούρης
«Τα νερά, να εκραγούν…»
Το βλέμμα τους αντικριστά. Δύο ισχυρές προσωπικότητες της μουσικής, τόσο μακριά αλλά και τόσο κοντά. Ασπάζονται ο ένας τις ιδέες του άλλου, τις αφήνουν να κυλήσουν σαν το νερό στ’ αυλάκι που ψάχνει τις διψασμένες ρίζες. Ημέρα του νερού γαρ…

Τρίτη 23 Μαρτίου Ώρα Έναρξης: 20.00
Μπάμπης Στόκας-Κώστας Παρίσσης-Σάκης Βαργεμτζίδης
«Μη με φοβάσαι»
Μη με φοβάσαι…είχε τραγουδήσει το 2007 ο Μπάμπης Στόκας σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και στίχους Άλκη Αλκαίου. Το τραγούδι αυτό γίνεται ο τίτλος και η αφετηρία ενός ταξιδιού. Η αφορμή για να συναντήσει ο Μπάμπης Στόκας τραγούδια γνήσια και αποκαλυπτικά, γεμάτα μελωδίες, ιδέες και άξιο λόγο. Τον συνοδεύουν δύο σημαντικοί και δημιουργικοί μουσικοί. Ο Κώστας Παρίσσης στις κιθάρες και ο Σάκης Βαριεμτζίδης στο πιάνο.

Τετάρτη 24 Μαρτίου Ώρα Έναρξης: 20.00
Δέσποινα Ολυμπίου-Πέτρος Δραγούμης- Άγγελος Παπαδάτος
«Ανάμεσα σε δύο μπάσα»
Δύο κορυφαίοι μπασίστες με ανατρεπτικό ήθος συνοδεύουν τη Δέσποινα Ολυμπίου που επιλέγει να τραγουδήσει ανατρεπτικά τραγούδια. Ανατρεπτικό είναι το ήθος που συγκρούεται με την υποκρισία των κοινωνικών συμβάσεων. Ανατρεπτικό είναι το τραγούδι που «λυτρώνει το νου από τα δεσμά της λογικής και το σώμα από την ακαμψία του θανάτου».

Πέμπτη 25 Μαρτίου Ώρα Έναρξης: 20.00
Παναγιώτης Λάλεζας- Νίκος Μέρμηγκας- Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος
«Τραγούδια για την επανάσταση του 1821»
Τραγούδια που εξυμνούν τους αγώνες του Ελληνισμού στα χρόνια της σκλαβιάς. Ελεύθερα και ρυθμικά να ιστορούν περιστατικά του Αγώνα. Δημοτικά αλλά  και σύγχρονες μελοποιήσεις συνθετών όπως ο Σταύρος Κουγιουμτζής κι ο Χρήστος Λεοντής. Όλα συναντιούνται στη φωνή του Παναγιώτη Λάλεζα και στα δεξιοτεχνικά παιξίματα του Νίκου Μέρμηγκα και του Αλέξανδρου Αρκαδόπουλου.

Σάββατο 27 Μαρτίου (Ημέρα Θεάτρου) Ώρα Έναρξης: 20.00
Γλυκερία-Ζωή Τηγανούρια
«Τραγούδια από το Θέατρο»
Η Γλυκερία με τη μοναδική, βαθιά, συναισθηματική φωνή της ερμηνεύει τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε. Τραγούδια όμως που η ζωή τους ξεκίνησε σε μια σκηνή θεάτρου καθώς γεννήθηκαν για να υπηρετήσουν τις ανάγκες μίας θεατρικής παράστασης. Τη συνοδεύει  η Ζωή Τηγανούρια (ακορντεόν) μια μουσικός που τα παιξίματα της φανερώνουν μουσική ευρυμάθεια.
Στο πιάνο ο Ηλίας Αργυρόπουλος

info

Εβδομάδα ελληνικού τραγουδιού στο Half Note
21 - 27 Μαρτίου 2010
Ώρα έναρξης: 20.00 (εκτός από τις 21/3 που το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 18.30)
Είσοδος: 25€ (φοιτητικό: 15€)
Διεύθυνση: Τριβωνιανού 17, Μετς - Αθήνα
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-9213310
Τηλ. Club: 210-9213360
www.halfnote.gr

Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Ανασκόπηση 2020
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια