Το MixGrill στο Maifeld Derby Festival 2014

Η προετοιμασία μας για την κάλυψη του μουσικού φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στα τέλη Μαΐου στο Mannheim της Γερμανίας
Διαβάστηκε φορες
Όσο περνούν οι μέρες δεν μπαίνουμε για τα καλά μόνο στην άνοιξη πλησιάζοντας ολοένα και περισσότερο το καλοκαίρι, αλλά προχωράμε με σταθερά βήματα και προς την ετήσια περίοδο των φεστιβάλ. Δεν ξέρω εάν υπάρχει λόγος που γίνονται όλα πάνω-κάτω την ίδια εποχή. Υποθέτω μόνο πως στηρίζεται στον ευνοϊκό καιρό, μιας που οι περισσότερες δυτικο-βορειο-ευρωπαϊκές πόλεις ένα θεματάκι με τη βροχή το έχουν. Αν και, μεταξύ μας, μια μεγάλη διοργάνωση, αν θέλει να σέβεται τον εαυτό της, δεν μπορεί παρά  να συμπληρώνεται από τη μυρωδιά της μπύρας ανάκατης με λάσπη.

Από τα μουσικά κιτάπια του Mixgrill έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια διάφορα φεστιβάλ, με πρώτο και καλύτερο το Primavera Sound, το μεγαλύτερο indie festival της Ευρώπης, το Glastonbury, το Rosklide, το BBK, αλλά και εγχώρια, όπως το Rockwave, το Ejekt και το Plissken. Αυτή τη χρονιά ανοίγει ακόμα περισσότερο τα σύνορα του και προσθέτει στο δυναμικό του τη Γερμανία. Και επειδή μας αρέσει να πρωτοτυπούμε, όχι, δεν είναι το Rock am Ring, όχι δεν είναι το Hurricane, όχι δεν είναι Southside. Λίγο πολύ όλοι τα έχετε ακούσει κάποια στιγμή, τα έχετε διαβάσει ή έχει παίξει εκεί κάποιο αγαπημένο σας συγκρότημα.



Το Mixgrill φέτος θα συστήσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το Maifeld Derby το οποίο θα λάβει χώρα από την 30η Μαΐου μέχρι και την 1η του Ιούνη στο Mannheim της Γερμανίας. Παρότι μετρά μόνο τέσσερα χρόνια ζωής και μέχρι τώρα αποτελούσε περισσότερο τοπική διοργάνωση, φέτος κατάφερε να έχει στην πρώτη γραμμή του τους The National, ένα συγκρότημα που τα τελευταία χρόνια χαράζει μια σταθερά ανοδική πορεία. Με τιμές ιδιαίτερα οικονομικές (να φανταστείς το εισιτήριο μαζί με το κάμπινγκ για τρεις μέρες κοστίζει λιγότερο από 70 ευρώ) εναντιώνεται στην υποτιθέμενη γκλαμουριά και ακριβοπληρωμένη χιψτεριά της εποχής, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τη μουσική και μόνο. Αν κρίνω δε από αντίστοιχες οργανώσεις εδώ στη Γερμανία, τότε το επίπεδο θα είναι ασυζητητί υψηλό.

Οι συναυλίες ξεκινούν την Παρασκευή 30 Μαΐου στις 16:30 το απόγευμα με δύο σκηνές να φιλοξενούν συνολικά μέσα σε δέκα ώρες 22 διαφορετικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες. Η Γερμανίδα Laura Carbone μαζί με τον Kristian Harting ξεκινούν σχεδόν ταυτόχρονα αυτό το τρίμερο γιορτής, υποσχόμενοι μιαν αξέχαστη εμπειρία στους παρευρισκομένους. Μουσικοί από χώρες, όπως ο Καναδάς (Rah Rah), η Γαλλία (La Femme), το Ηνωμένο Βασίλειο (Lucy Rose), τις Ηνωμένες Πολιτείες (Ed Schaders Music Beat) και το Βέλγιο (Raketkanon) ανταλλάσσουν μεταξύ τους την σκυτάλη για να καταλήξει στα σκανδιναβικά χέρια των Σουηδών Johnossi και των Ισλανδών FM Belfast, οι οποίοι και θα ολοκληρώσουν τη βραδιά.

Το Σάββατο 31 Μαΐου οι εκδηλώσεις ξεκινούν αρκετά νωρίτερα, στις 13:30 το μεσημέρι, με τους Γερμανούς αυτή τη φορά να επικρατούν στη δεύτερη σκηνή (Varley, French Nails, Wall, Trümmer, Äxel). Η αλήθεια είναι ότι ένα πράγμα που εκτιμώ σ' αυτή τη χώρα είναι ότι ενδιαφέρεται για την τοπική παραγωγή της, εν προκειμένω καλλιτεχνική, και δεν παρασύρεται τόσο εύκολα από το σνομπισμό και το δήθεν επίπεδο του εξωτερικού. Το φεστιβάλ είναι γερμανικό και είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοθεί βήμα σε νέους ανθρώπους να δείξουν με κέφι το έργο τους, αλλά και να μάθουν από τους υπόλοιπους, τους πιο πεπειραμένους. Το απόγευμα το κλίμα γίνεται ακόμη πιο ένθερμο μέχρι να βγει στη σκηνή (21:00) ο πρώτος από τους headliners του φεστιβάλ, δηλαδή οι Get Well Soon. Με την προσεγμένη κάθε φορά σκηνική τους παρουσία θα εμφανιστούν μετά από αρκετά χρόνια παρέα με την ορχήστρα The Grand Ensemble και θα κρατήσουν το πρόγραμμα για μία ώρα περίπου για να αφήσουν με τη σειρά τους το χώρο ελεύθερο για τους Mighty Oaks (Γερμανία) και τις Warpaint (Η.Π.Α.). Οι Hundreds (Γερμανία) θα ολοκληρώσουν αρκετά μετά τα μεσάνυχτα τον κύκλο συναυλιών της δεύτερης ημέρας.

Την Κυριακή 1 Ιουνίου τα συναισθήματα προβλέπεται να είναι ανάμεικτα. Κι αυτό γιατί από τη μία πλευρά θα έχει ήδη φτάσει η αρχή του τέλους, αλλά από την άλλη θα πλησιάζει και η κορύφωση, που δεν είναι άλλη από την εμφάνιση των The National. Παρότι η συναυλία τους πριν μερικούς μήνες στο Ντίσελντορφ αποτέλεσε μια συγκλονιστική εμπειρία, η διακαής επιθυμία να τους ξαναδώ ξεκίνησε από την αμέσως επόμενη ημέρα κιόλας. Υπήρχε στην άκρη του μυαλού απενεργοποιημένη μέχρι που πάτησε το μαγικό κουμπί το Maifeld Derby. Είδες τι ζημιές κάνουν καμιά φορά αυτά τα newsletters; Παρότι φοβόμουν μήπως χαλάσω αυτόν τον συναυλιακό μύθο που έχω χτίσει με την ανάμνηση, αποφάσισα να τους ξαναδώ και ας έρθουν ό,τι συνέπειες θέλουν!
Την Κυριακή λοιπόν ανοίγουν την σκηνή (γιατί πλέον θα λειτουργεί μόνο η βασική) οι Βρετανοί Keston Cobblers Club και με τη σειρά ακολουθούν οι Still Parade (Γερμανία), Spring Offensive (Ηνωμένο Βασίλειο), Girls In Hawaii (Βέλγιο), The Elwins (Καναδάς), Temples (Ηνωμένο Βασίλειο), Hozier (Ιρλανδια), St. Vincent (Η.Π.Α.), Wye Oak (Η.Π.Α.) και φυσικά οι The National (Η.Π.Α.). Οι τελευταίοι θα είναι οι μόνοι που θα παίξουν δύο ολόκληρες ώρες, ενώ με το encore τους θα μας αποχαιρετήσουν και θα κλείσουν τον τριήμερο αυτό κύκλο.

Όποιος ενδιαφέρεται και αναζητά περισσότερες πληροφορίες μπορεί να απευθυνθεί στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται μέσω της adticket.de και μέχρι τη στιγμή που συντάσσω το κείμενο υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις.

Εμείς θα είμαστε εκεί! Θα χαρούμε να σας περιλάβουμε στην παρέα μας. Η ενημέρωση θα είναι διαρκής.




Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα