Ταινίες - Απρίλιος 2014

Οι συντάκτες μας προτείνουν τις ταινίες του μήνα.
Διαβάστηκε φορες
ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε./FASCISM INC.
Ελληνικό ντοκιμαντέρ της ομάδας Infowar
Σκηνοθεσία: Άρης Τριανταφύλλου
Σενάριο: Άρης Χατζηστεφάνου
Μουσική: Ερμής Γεωργιάδης και το συγκρότημα Last Drive.

Οι δημιουργοί του Debtocracy και του Catastroika επιστρέφουν με ένα νέο ντοκιμαντέρ. Θέλουμε να σας διηγηθούμε μικρές, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Θα ταξιδέψουμε από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα. Το νέο ντοκιμαντέρ θα συνεχίσει στα βήματα του Debtocracy και του Catastroika, όπου περιγράψαμε τα αίτια της κρίσης χρέους, τις επιπτώσεις του μνημονίου, την κατάλυση της δημοκρατίας και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας. Το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε φιλοδοξεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει τα αντιφασιστικά κινήματα όλης της Ευρώπης και ταυτόχρονα να συνεχίσει ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.

Δειτε το εδώ: http://infowarproductions.com/fasismosae/


ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. - Teaser Trailer από infowar

Ο Γερμανός Γιατρός
Wakolda / The German Doctor

Δραματική αργεντίνικη
Σκηνοθεσία: Λουτσία Πουέντζο
Με τους: Άλεξ Μπρέντεμιλ, Νατάλια Ορέιρο, Φλορένσια Μπάδο

Στην Παταγονία του 1960 μια οικογένεια φιλοξενεί στην πανσιόν της έναν Γερμανό γιατρό, ο οποίος υπόσχεται να βοηθήσει τη μικρή κόρη της στην καθυστερημένη ανάπτυξή της. Εκείνη, όπως και η μητέρα, συμφωνούν, αλλά ο πατέρας αντιδρά έντονα, ενώ παράλληλα μια πράκτορας της ισραηλινής Μοσάντ αναζητά στην περιοχή τα ίχνη του ναζί εγκληματία Γιόζεφ Μένγκελε.




Καμίλ Κλοντέλ 1915
Γαλλική δραματική
Σκηνοθεσία: Μπρουνό Ντιμόν
Με τους: Ζιλιέτ Μπινός, Ζαν - Λικ Βενσάν, Ρομπέρ Λερουά

Ο χειμώνας του 1915 βρίσκει τη γλύπτρια και πρώην σύντροφο του Ογκίστ Ροντέν Καμίγ Κλοντέλ κλεισμένη σε ένα επαρχιακό ψυχιατρικό ίδρυμα. Εκείνη, απελπισμένη, έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της για παρηγοριά στην επικείμενη επίσκεψη του αδερφού της και διακεκριμένου λογοτέχνη Πολ Κλοντέλ.




Χαρά
Ελληνική δραματική
Σκηνοθεσία: Ηλίας Γιαννακάκης
Με τους: Αμαλία Μουτούση, Γιώργο Συμεωνίδη, Λήδα Πρωτοψάλτη

Η Χαρά κλέβει ένα μωρό από το μαιευτήριο και περνάει μερικές ημέρες απόλυτης ευτυχίας μαζί του. Σε μια εκδρομή τους όμως ένας μικροκακοποιός την αναγνωρίζει ως απαγωγέα και της επιτίθεται. Η Χαρά αναγκάζεται να τον σκοτώσει
.




Διαβάστε ακόμα