Τα Προσεχώς: Maleficent

Διαβάστηκε
Η Angelina Jolie και η Lana Del Rey σε μια σκοτεινή διασκευή του παραμυθιού της Ωραίας Κοιμωμένης

Η Disney αποφάσισε να μας παρουσιάσει την ιστορία της ωραίας κοιμωμένης από μια διαφορετική οπτική, αυτή της κακιάς μάγισσας Maleficent της οποίας το όνομα είναι και ο τίτλος της ταινίας. Στο "Maleficent" θα κάνει το ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ σκηνογραφίας ("Avatar", "Alice in Wonderland") Robert Stromberg. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της κακιάς Maleficent θα δούμε μετά από χρόνια απουσίας τη βραβευμένη με Όσκαρ Β΄ γυναικείου ρόλου στο "Girl, Interrupted", Angelina Jolie ("Changeling", "Mr. & Mrs. Smith"). Δίπλα της θα εμφανιστούν η πολλά υποσχόμενη έφηβη Elle Fanning ("Super 8", "The Curious Case of Benjamin Button") στο ρόλο της πριγκίπισσας Aurora, ο Sharlto Copley ("District 9", "Ellysium") ως βασιλιάς Stephan, ο Brenton Thwaites ("Oculus", "Blue Lagoon: The Awakening") ως πρίγκιπας Phillip και ο Sam Riley ("Control", "On the Road") ως Diaval. Η πρεμιέρα αναμένεται για τις 29 Μαΐου.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:


Η Maleficent είναι μια όμορφη νεαρή κοπέλα με αγνή καρδιά που ζει μια ειδυλλιακή ζωή σε ένα ήσυχο βασίλειο στο δάσος, ώσπου μια μέρα η εισβολή ενός στρατού απειλεί αυτή την αρμονία. Η Maleficent αναδεικνύεται στον πιο αφοσιωμένο προστάτη της γης, αλλά τελικά υποφέρει από μια αδίστακτη προδοσία, γεγονός που μετατρέπει την αγνή καρδιά της σε πέτρα καθιστώντας την "Κυρία Όλων των Κακών". Αποφασισμένη για εκδίκηση, αντιστέκεται στην εισβολή του διαδόχου του βασιλιά και ρίχνει κατάρα  στην Aurora, το νεογέννητο βρέφος του. Η κατάρα λέει ότι κατά τα δέκατα έκτα γενέθλιά της θα τρυπήσει το δάχτυλο της στο αδράχτι μιας ανέμης και θα πέσει σε βαθύ, επιθανάτιο ύπνο. Μέσα στα επόμενα χρόνια η Maleficent έρχεται σε επαφή με τη νεαρή πριγκίπισσα αρκετές φορές και συνειδητοποιεί ότι η Aurora  ίσως κρατά το κλειδί για την ειρήνη στο βασίλειο καθώς και για την ευτυχία της ίδιας της Maleficent. Έτσι γίνεται φίλη με την πριγκίπισσα με την ελπίδα να την κρατήσει μακριά από την κατάρα που της έριξε.


Το κεντρικό τραγούδι της ταινίας είναι μια πολύ ωραία –αν και κάπως σκοτεινή– διασκευή του τραγουδιού "Once Upon a Dream" που πρωτοακούστηκε στην ταινία της Disney "Sleeping Beauty" το 1959. Η μουσική του βασίζεται σε αυτή που είχε γράψει ο Tchaikovsky για το ομότιτλο μπαλέτο, ενώ οι στίχοι του ανήκουν στον Jack Lawrence. Τη διασκευή ερμηνεύει η Lana Del Rey που ήταν προσωπική επιλογή της Angelina Jolie και κυκλοφόρησε διαδικτυακά στις 26 Ιανουαρίου.


Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια