Η Ελληνική hip hop σκηνή στο Rockwave Festival 2014

Την Παρασκευή 11 Ιουλίου στο νέο διαμορφωμένο χώρο του Terra Stage του Rockwave FESTIVAL 2014.
Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή 11 Ιουλίου στο νέο διαμορφωμένο χώρο του Terra Stage του Rockwave FESTIVAL 2014 στο TerraVibe Park θα συμβεί η hip hop συνύπαρξη της χρονιάς καθώς στη σκηνή του θα ανέβουν οι Active Member, Nικήτας Κλιντ, Moriginal & Fleck, Rodney P. & DJ Skitz, Razastarr, Βαβυλώνα, Ταφ Λάθος, Noova Groova, Groond Zero, Στιχοπλοκές και Normatraxx!

ACTIVE MEMBER


Οι Active Member μόλις ολοκλήρωσαν τον 18ο δίσκο τους, με τίτλο "Cosmos Alivas" και με αφορμή αυτόν, ο B.D.Foxmoor και η Sadahzinia σκάβουν στην κυριολεξία έναν καινούριο δρόμο για να πορευτούν στη δεύτερη εποχή του γκρουπ.

Από το 1992 έως σήμερα, με τη δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις τους, αλλά και με πιο αυθόρμητες κινήσεις, δίνουν το στίγμα τους και δρουν καταλυτικά για τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που νιώθουν να εξελίσσονται γύρω τους. Σε μια εποχή, που όχι μόνο ο πολιτικός, αλλά και γενικά ο λόγος, δεν βρίσκει εύκολα χώρο, οι Active Member τραβούν την πορεία τους και τηρούν τις αρχές τους και την έννοια του Low Bap, που είναι να στηρίζει κανείς το λόγο του με τη ζωή του και το αντίστροφο.

ΝIKHTAΣ ΚΛΙΝΤ, MORIGINAL & FLECK

Ο Νικήτας γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Ξεκίνησε τη μουσική από την παρέα των Active Member το 1993. Ζωγραφίζει, γράφει στίχους, είναι DJ και ηγείται ενός μοναδικού soundsystem (τα moriginal parties περιόδευσαν σε όλη την Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο). Του αρέσει να αναμιγνύει κουλτούρες και ήχους. Παίζει  με τη μπάντα του τις Ρόδες United. Μαζί του ο Fleck - μουσικός παραγωγός και DJ - μόνιμος συνοδοιπόρος στα moriginal parties.

RODNEY P. & DJ SKITZ

Τον έχουν αποκαλέσει «νονό της Βρετανικής hip-hop σκηνής». Ο λόγος για τον Rodney P ο οποίος έχει επηρεάσει πάμπολλους παραγωγούς στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς ήταν ο πρώτος που ράπαρε με την αυθεντική Λονδρέζικη προφορά. Από τις σπουδαίες μέρες των  London Posse  μέχρι και σήμερα ο Rodney P αποτελεί ηγετική μορφή στο βρετανικό hip hop κίνημα εξελίσσοντας τον ήχο του, μπολιάζοντας τον με reggae στοιχεία. Μαζί του ο DJ Skitz με τον οποίο έχουν κοινή πορεία από το 2002 όταν και το BBC υποκλίθηκε στο ταλέντο του ανερχόμενου τότε DJ ανακηρύσσοντας τον σαν τον hip hop star της γενιάς του. Έκτοτε ο Skitz έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες συλλογές συνθέτοντας ένα μοναδικό δίδυμο επι σκηνής μαζί με το μουσικό του μέντορα Rodney P.

RAZASTARR

Οι Razastarr, ο Οδυσσέας κι ο Νικόλας, είναι ένα σχήμα από το μακρινό 1993 με δισκογραφία και τραγούδια που χαίρουν το σεβασμό όλης της hip hop κοινότητας. Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί με full band σχήμα ενώ τώρα πια, άνοιξη του 2014, κάνουν ένα δραστήριο comeback, με νέο album που θα κυκλοφορήσει μέσα στο χρόνο. Έχουν καθορίσει τον ήχο τους και την αισθητική τους προ πολλού και κάθε φορά εξελίσσονται μέσα απʼ τους στίχους και τα beat που φτιάχνουν και ραπάρουν.

ΒABYΛΩΝΑ

Βέβηλος, Παράφρων, Θηρίο, Φάντασμα, Μέθυσος, Πρίγκηπας, Κύρος (και Πυροβάτης R.I.P.) το hip hop μπουλούκι του 1997 ξαναβρίσκεται επί σκηνής  σε μια συνάντηση κορυφής, του ύψους και του βάθους, επιβεβαιώνοντας τον «μύθο» γύρω απ’ το όνομά τους και γιατί ακόμα θυμόμαστε τα λόγια από την “Πολισμανία» τους και όχι μόνο. Η Βαβυλώνα ήταν ένα μοναδικό γκρουπ για την εγχώρια μουσική σκηνή, γέννημα θρέμμα του lowbap, ενώ είναι μια μοναδική εμπειρία να τους βλέπεις επί σκηνής να ζουν τους ρόλους τους και να διηγούνται ιστορίες απόλυτης παράνοιας και ζωηρής πραγματικότητας. Μην τους χάσετε απ’ τα μάτια σας.

TAΦ ΛΑΘΟΣ

Ο Ταφ Λάθος (Κυριακού Παναγιώτης) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24 Φεβρουαρίου του 1987, και είναι MC, beatmaker, παραγωγός και μηχανικός ήχου. Από τις πιο δραστήριες μορφές της σκηνής είναι γνωστός για τα εκρηκτικά του live!

NOOVA GROOVA

Γεια χαρά
Από την 1η Φλεβάρη και μετά ξαναζούμε τ´ όνειρο μας.
Η μουσική ήταν πάντα το απάγκιο μας κι ευτυχώς για μας ξαναφωλιάσαμε
εκεί για τα καλά. Τ´ όνομα του γκρούπ μας είναι "Noova Groova" (κάποιοι ίσως το ´χετε ακούσει από τον B.D.Foxmoor μιας και ήταν ιδέα του).
Ας γνωριστούμε λοιπόν... Είμαστε ο Stab ( Brigada, Ρόδες) κι ο DJ K.
Είμαστε το πρώτο γκρουπ που υπέγραψε με το νέο label Normatraxx.
Οι παλιές καραβάνες ξαναπαίρνουν τα όπλα τους. Αρχικός σκοπός μας είναι να το διασκεδάσουμε και να το ζήσουμε για τα καλά. Από αυτή την διαδικτυακή γωνιά θα μαθαίνετε τα νέα μας. Αυτά τα λίγα για αρχή και…
>Off

GROUND ZERO

Οι Ground Zero δημιουργήθηκαν στα μέσα του 2012 όταν μια παρέα ανθρώπων με κοινή αισθητική για την ζωή και την μουσική , συνεργάστηκαν για κάποιο street festival στην Θεσσαλονίκη. Μετά από πολλές ώρες συζητήσεων και ακόμα περισσότερων ωρών στο studio κατέληξαν στην τελική τους μορφή (Ονειρευτής , SunD & Csaw) και σε ένα ηχητικό αποτέλεσμα που δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τον γνώριμο ήχο του LowBap , ενώ προσθέτοντας παράλληλα την live κιθάρα δίνουν ένα νέο εναλλακτικό στοιχείο στην μουσική που τους ανοίγει καινούργιους δρόμους σε ότι αφορά το κομμάτι της παραγωγής.

Οι Ground Zero ανήκουν πλέον επίσημα στο σπιτικό της Normatraxx και μετά από μια παύση επανέρχονται στην παραγωγή βινυλίου (και μόνο βινυλίου).
Αυτή είναι η επίσημη σελίδα τους στο facebook όπου μέσα από αυτή θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την δουλειά μας και για επικείμενες live εμφανίσεις

ΣΤΙΧΟΠΛΟΚΕΣ

Οι ''Στιχοπλοκές'' δημιουργήθηκαν το 2004 στο Αγρίνιο από τον ''Ανώδυνο''. Το 2010 σηματοδότησε μια νέα εποχή για το γκρουπ. Η προσθήκη του Mass και η μετονομασία του Ανώδυνου σε ''Sorrow" έθεσαν τις βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα στα μουσικά μονοπάτια του low bap. Το νέο ξεκίνημα επισφραγίστηκε με την ανεξάρτητη κυκλοφορία του δίσκου ''Οίκος Ενοχής'' τον Οκτώβρη του 2010.Τον Δεκέμβρη του 2011 έθεσαν σε λειτουργία το Soundblast Studio με σκοπό την δημιουργία νέων, ανεξάρτητων δισκογραφικών δουλειών τόσο του γκρουπ όσο και άλλων καλλιτεχνών.

NORMATRAXX SESSIONS


Τρεις DJs με σκαμμένα δάχτυλα και βινύλια σωρό, συναντιούνται και στήνουν ένα πρόγραμμα που το ονομάζουν Normatraxx System, προς τιμήν του νέου label του B.D.Foxmoor των Active Member  που θα εκδίδει αποκλειστικά και μόνο βινύλια... Πρόκειται για τον DJ MCD, τον πρώτο Dj των Active Member και συνιδρυτή του γκρουπ το 1992, τον Dj Marble (ή αλλιώς ο Κύρος, των Βαβυλώνα, του αξεπέραστου hip hop γκρουπ που μετά από μια δεκαετία επιστρέφει στην ενεργό μουσική δράση) καθώς και ο Dj K, ένας από τους πιο παλιούς Djs στο Low Bap και παλιότερα, όταν η υπόθεση hip hop στην Ελλάδα ήταν υπόθεση μια χούφτας ανθρώπων...

Τρεις Djs που ο καθένας χωριστά δε σταμάτησαν στιγμή να εξελίσσουν την τέχνη τους, τώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους και αραδιάζουν τα πικάπ και τους μείκτες τους μπροστά στα μάτια σας.

To line up του Rockwave Festival 2014 έχει διαμορφωθεί ως εξής (μέχρι στιγμής)

Παρασκευή 11 Ιουλίου

Vibe Stage

Eric Burdon
The Godfathers
V.I.C
Beggar’s Blues Diary

MORE ACTS T.B.A

Under the Roof of Terra Stage

Active Member
Νικήτας Κλιντ Moriginal & Fleck
Rodney P & Skitz
Razastarr
Bαβυλώνα
Ταφ Λάθος
Noova Groova
Ground Zero
Στιχοπλοκές
Normatraxx sound system ( dj Mcd, dj K, dj Marble)

MORE ACTS T.B.A

&

Σάββατο 12 Ιουλίου

Calexico
Woodkid

MORE ACTS T.B.A

Για περισσότερες ανακοινώσεις μείνετε συντονισμένοι με τις ιστοσελίδες

http://www.rockwavefestival.gr/site
http://www.didimusic.gr

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα