Τι θα δούμε στο Ejekt 2014;

Αύριο στην πλατεία Νερού
Διαβάστηκε φορες


Αύριο στις 16:30 ανοίγουν οι πόρτες του 10ου Ejekt Festival. Φέτος, δηλαδή, το Ejekt κλείνει τα δέκα του και μας καλεί όλους να το γιορτάσουμε. Για την ειδική αυτή περίσταση, ξαναφέρνει μετά από δυο χρόνια τους Kasabian στην Αθήνα. Όσοι ήμασταν το 2012 στο ίδιο μέρος στο Φάληρο είχαμε παρακολουθήσει μια ξεσηκωτική εμφάνιση των Άγγλων (με κάποια μικρά θέματα με τον ήχο). Δείτε το αναλυτικό review για την εμφάνιση του 2012 εδώ.

Και φέτος το MixGrill θα είναι εκεί με Λεπτό προς Λεπτό ανταπόκριση για να είστε συνεχώς ενήμεροι. Οι συντάκτες μας θα σας μεταφέρουν όλα όσα θα δουν και θα ακούσουν με συνεχή ανταπόκριση, περιμένοντας, πάντα, και τα δικά σας σχόλια.


Τι περιμένουμε λοιπόν;

Οι Kasabian έρχονται φέτος στην Αθήνα με νέο, διαφορετικό δίσκο με τίτλο 48:13. Σίγουρα, ανάμεσα στις επιτυχίες τους, θα ακούσουμε και τραγούδια από τη νέα τους δουλειά. Η Ειρήνη Παπαγεωργίου έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα για να ενημερωθούμε πριν τους δούμε ζωντανά!
Πιθανό setlist:


Στην κεντρική σκηνή πριν τους Kasabian θα ακούσουμε τους Editors και τους White Lies, τους οποίους έχουμε ακούσει πάλι μαζί, την ίδια μέρα στο Ejekt του 2009. Οι Editors έχουν κυκλοφορήσει τον τελευταίο τους δίσκο το 2013 με τίτλο 'The weight of your love'. Περιμένουμε να ακούσουμε κομμάτια από όλη τους τη μουσική πορεία. Από το 2002 έχουν κυκλοφορήσει συνολικά τέσσερις δίσκους διατηρώντας την αξία τους σταθερή, χωρίς να έχουν κάνει κάποιο φοβερό peak, είτε καλό είτε κακό.
Πιθανό setlist:


Οι White Lies - και αυτοί από την Αγγλία - είναι μια νεαρότερη μπάντα, που σχηματίστηκε το 2007 και έχει κυκλοφορήσει τρεις δίσκους. Μεγαλύτερη επιτυχία τους το κομμάτι 'To Lose My Life', από τον ομώνυμο δίσκο του 2009.

Από την κεντρική σκηνή θα δούμε και τον Paul Kalkbrenner, τον Βερολινέζο παραγωγό ηλεκτρονικής μουσικής με μεγάλο βιογραφικό και πολύ ενδιαφέρουσα μουσική. Οι περισσότεροι θα γνωρίζετε το πολύ ωραίο 'Sky & Sand' που έχει παίξει και στην πιο απομακρυσμένη ελληνική παραλία.
Πιθανό setlist:



Από τη Red Stage θα δούμε ως headliners τους Darkside, δηλαδή το κοινό  project των Nicolas Jaar και Dave Harrington. Με μόλις ένα δίσκο στο από κοινού βιογραφικό τους (Psychic, 2013) έχουν κάνει αίσθηση στα μουσικά δρώμενα με την πειραματική downtempo μουσική τους. Ενδιαφέρουσα και η δουλειά τους στη διασκευή ολόκληρου του δίσκου των Daft Punk 'Random Access Memories'. Αναμένουμε αυτή την εμφάνιση για να δούμε αν δικαιωματικά ο Jaar βρίσκεται στο Νο1 της λίστας Top Live Act 2012 για το Resident Advisor.
Πιθανό setlist:



Τέλος, στην Red Stage θα εμφανιστούν τα δύο ελληνικά συγκροτήματα που ξεχώρισαν στον μεγάλο διαγωνισμό του Redbull Bedroom Jam, οι Brightside (σε αντίθεση με τους Darkside...) και οι Inconsistencies.

Δείτε παρακάτω τις ώρες εμφάνισης των καλλιτεχνών:

Main Stage

White Lies 18.00 – 19:10
Editors 19.45 – 21.00
Kasabian 22.35 – 00:35
Paul Kalkbrenner 00.55 – End

Red Stage
Brightside 17.40 – 17.55
Inconsistencies 19.15 – 19.30
Darkside 21.15 – 22.15

Οι πόρτες ανοίγουν στις 16.30
Εισιτήρια στο ταμείο: 40 Ευρώ

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα