Music is my Radar - Μάρτιος '10

Μπορούμε να πούμε πώς ο Μάρτιος ήταν για την μουσική αρκετά καλός μήνας, αφού ακούσαμε κάμποσα ενδιαφέροντα albums τις προηγούμενες ημέρες. Πάμε όμως να τα αναφέρουμε με μερικές λεπτομέρειες: 

Το τρίτο album των Gorillaz περιλαμβάνει λαμπρές και πολυσυλλεκτικές συμμετοχές, όπως αυτές των Mark E. Smith, Lou Reed, De La Soul, Paul Simonon & Mick Jones κ.α. Ο Damon Albarn έχει αφήσει οριστικά την brit pop persona πίσω του και μαζί με τον Jamie Hewlett και το multi-media project τους, έχουν καταθέσει 3 φοβερές δουλειές μέσα σε 12 χρόνια. Το Plastic beach είναι η κορυφαία. Περισσότερα εδώ.


Όσοι έχουν λατρέψει και νοσταλγήσει τους Field Mice και τους Pale Fountains θα την κάνουν λαχείο με το Clinging to a scheme των Radio Dept. από την νότια Σουηδία. Εκτός των παραπάνω, στο This time around θυμίζουν πρώιμους New Order, στο Never follow suit μελωδικούς Saint Etienne ενώ ξεχωρίζει επίσης το single David.

Η Corinne Bailey Rae τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο της album επιστρέφει δισκογραφικά με το πολύ καλό The Sea, το οποίο συνθέτει ένα σύνολο που σε κάνει να θέλεις να το ακούς ξανά και ξανά. Σε αρκετές συνθέσεις μου φέρνει στο μυαλό μελωδίες των Morcheeba, τόσο λόγω της φωνής της όσο και του τίτλου του album που είναι ταυτόχρονα και τίτλος ενός από τα καλύτερα τραγούδια του συγκροτήματος από το Λονδίνο. Περισσότερα εδώ.

Οι Marina and the Diamonds - το όνομα του συγκροτήματος προκύπτει από το επίθετο της Διαμάντη - από Έλληνα πατέρα και Ουαλλή μητέρα είναι οι Florence and the machine του 2010 όχι μόνο λόγω του ονόματός τους. Αρκεί να προσθέσεις στις συνθέσεις  της Florence περισσότερο electro pop στοιχεία και να αφαιρέσεις λίγη θλίψη και το αποτέλεσμα είναι κοντά στην μουσική των Marina and the diamonds. Η Marina πάντως ονοματίζει σαν εμπνευστές της την Patti Smith, PJ Harvey, τους No Doubt και τους Yeah Yeah Yeahs. Ξεχωρίζουν τα Are you satisfied?, Obsessions, Hollywood και Oh no!

Οι Courteeners έβγαλαν το δέυτερο album τους Falcon, που είναι ανώτερο του ντεμπούτου τους St. Jude. Στο συγκρότημα από το Manchester διακρίνουμε επιροές από Doves, Oasis και Editors. Μου άρεσαν περισσότερο τα The opener, Take over the world, το πρώτο single You overdid it doll και το Lullaby που για κάποιο λόγο με κάνει να αναπολώ το This is how it feels των Inspiral Carpets.

Οι Hot Rats πήραν το όνομά τους από το album του Frank Zappa και αποτελούνται από τα 2/3 των Supergrass, συγκεκριμένα από τους Gas Coombes και Danny Goffey. Προσπάθησα να δω από θετική οπτική γωνία τον δίσκο γιατί πιστεύω πώς οι Supergrass ήταν ένα από τα πιο αδικημένα groups των τελευταίων ετών, έχοντας στο μυαλό μου και την πολύ καλή εμφάνισή τους στο Rockwave του 2000. Διασκευάζουν με επιτυχία τα Damaged goods, E.M.I. και το Crytsal ship, ενώ το αποτέλεσμα είναι μέτριο στα Love is the drug, The love cats και το Pump it up.

Δεν ξέρω τι ακριβώς είχε στο φευγάτο μυαλό του ο Wayne Coyne όταν αποφάσισε να διασκευάσει ολόκληρο το Dark side of the moon των Pink Floyd από το 1973. Σε μερικά τραγούδια αυτού του εγχειρήματος  των  Flaming Lips συμμετέχουν ο Henry Rollins και η Peaches.

Το 2010 είναι έτος επιστροφής των Pavement, αφού το καλοκαίρι θα εμφανιστούν σε αρκετά φεστιβάλ, αλλά πάνω από όλα στο Primavera, όπου θα βρεθούν δύο τυχεροί των μοναμαχιών του mixgrill. Για τους νεότερους αναγνώστες μας που δεν είναι τόσο εξοικιωμένοι με την δισκογραφία αυτού του τόσο επιδραστικού συγκροτήματος και ταυτόχρονα μεγάλων ηρώων του lo-fi η συλλογή αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να τους γνωρίσουν. Ρίξτε και μια ματιά εδώ σε μια παλιότερη εμφάνισή τους που ερμηνεύουν το Cut your hair.

Μετά από τρία full-length albums, Head Or Tales, Urban Subculture και Popstitute, οι Coin από την Καβάλα, χαρίζουν το νέο τους EP "Sudden Sounds" για δωρεάν download. Περισσότερες πληροφορίες για το EP μπορείτε να βρείτε εδώ.

ALBUMS

GORILLAZ – Plastic beach
RADIO DEPT. – Clinging to a scheme
CORINNE BAILEY RAE – The sea
COURTEENERS - Falcon
MARINA AND THE DIAMONDS – The family jewels
FLAMING LIPS – The dark side of the moon
HOTRATS – Turn ons
OST – Up in the air
COIN – Sudden sounds EP
PAVEMENT – Quarantine the past: The best of

SINGLES

GORILLAZ – Superfast jellyfish
MARINA AND THE DIAMONDS – Hollywood
CORINNE BAILEY RAE – Paris nights/New York mornings
COURTEENERS – You overdid it doll
SOFT PACK – C’mon
RADIO DEPT – David
VAMPIRE WEEKEND – Giving up the gun
YEAH YEAH YEAHS – Skeletons
MACCABEES feat ROOTS MANUVA – Empty vessels
GOLDFRAPP – Rocket


Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια