Οι Ελληνικές Κυκλοφορίες μέχρι το τέλος του 2014

Θανάσης Παπακων/νου, Μάλαμας με Μποφίλιου, Αλκίνοος, Φοίβος, Χαρούλα Αλεξίου, My Drunken Haze, Film, Mechanimal, Lower Cut, Μπ. Παπαδόπουλος κ.α.
Διαβάστηκε φορες


Ο Σεπτέμβρης, ο Οκτώβρης κι ο μισός Νοέμβρης είναι οι πιο παραγωγικοί μήνες του χρόνου, όσον αφορά τη δισκογραφία. Σε προηγούμενο άρθρο σας έχουμε ενημερώσει για τους δίσκους ξένων μουσικών, που αναμένουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Πάμε τώρα να δούμε τις νέες Ελληνικές κυκλοφορίες μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη του 2014.

Αρχικά, πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ένας δίσκος που πολλοί ανέμεναν μέσα στη χρονιά. Αναφέρομαι βέβαια στο "Πρόσκληση σε δείπνο κυανίου" του Θανάση Παπακωνσταντίνου, στον οποίο συμμετέχουν ο Σωκράτης Μάλαμας και η Μελίνα Κανά. Δύσκολος κι όχι "εύπεπτος" ο νέος δίσκος του Θανάση. Περισσότερα, στην αυριανή δισκοκριτική του Μανώλη Μαυράκη.



Μια ακόμη κυκλοφορία που αναμένει πολύς κόσμος είναι η συνεργασία του Σωκράτη Μάλαμα με τη Νατάσσα Μποφίλιου (σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους Οδυσσέα Ιωάννου). Προς το παρόν, ξέρουμε ότι έχει ολοκληρωθεί ο δίσκος, αλλά δε γνωρίζουμε ούτε τίτλο, ούτε τη δισκογραφική εταιρεία που θα τον αναλάβει, ούτε βέβαια την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Λογικά όμως, θα έχει κυκλοφορήσει μέχρι το Νοέμβρη.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς μας έχει προϊδεάσει για το νέο του δίσκο με τίτλο "Καλλιθέα" από την "Αρμένικη Βίζιτα" του στο Passport τον περασμένο Γενάρη. Ο ίδιος είχε πει ότι θα ήθελε να κυκλοφορήσει το δίσκο μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έχει χαθεί τους τελευταίους μήνες, γιατί ετοιμάζει το νέο του δίσκο. Λογικά, θα ακούσουμε κάποια από τα καινούργια τραγούδια, στις χειμερινές εμφανίσεις του στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (περισσότερα για τις εμφανίσεις Ελλήνων μουσικών σε μουσικές σκηνές σε νέο άρθρο μας).

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένουμε το νέο album της Χαρούλας Αλεξίου (στη Heaven), στο οποίο θα υπάρχει και το "Ένα φιλί" που ακούσαμε για πρώτη φορά στις 17 Ιουνίου.



Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε την πρώτη δουλειά των My Drunken Haze και την επιστροφή των Film, Mechanimal, Μπάμπη Παπαδόπουλου, Pop Eye, Papercut, Jane Doe, Echo Train και Lower Cut.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους νέους Ελληνικούς δίσκους ανά δισκογραφική εταιρεία:

Inner Ear

Στις 26 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το ''Eclipse'' των Film.
Στις 27 Σεπτεμβρίου κυκλοφορουν σε κασέτα αποκλειστικά για την cassette store day το ''Eclipse'' των Film και το ''Secret Science'' των Mechanimal.
Αρχές Οκτώβρη κυκλοφορεί κανονικά το ''Secret Science'' των Μechanimal.
Tέλη Οκτώβρη  η πρώτη δουλειά των My Drunken Haze.
Και ακολουθούν η πρώτη solo δουλειά του Prins Obi των Baby Guru με τίτλο ''Notions'' και το ντεμπούτο άλμπουμ της Σtella ( μέλος και των Fever Kids).

Feelgood Records

Το νέο album της Ανδριάνας Μπάμπαλη (χωρίς τίτλο αυτή τη στιγμή) θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Είναι σε δικες της συνθέσεις και στίχους του Νίκου Μωραίτη.

The Sound of Everything

1) MICA EIO: Magica ball - EP (16/9/2014)
2) GADLESS: Dark Sky – EP (21/10/2014)
3) BIRTHMARK: Subtract – ALBUM (Οκτώβριος 2014)
4) HEMO: Music for Airports – EP (Οκτώβριος 2014)
5) SOLARMONKEYS: Payblack – ALBUM (Οκτώβριος/Νοέμβριος 2014)
6) THE LAST INTERNATIONAL PLAYBOYS: TITLE TBA – EP (Νοέμβριος 2014)
7) ECHO TRAIN: TITLE TBA – ALBUM (Δεκέμβριος 2014)
8) PAPERCUT: TITLE TBA – ALBUM (Δεκέμβριος 2014)
9) POP EYE: TITLE TBA – EP OR ALBUM (Δεκέμβριος 2014)
10 RAT RACE: TITLE TBA – ALBUM (Δεκέμβριος 2014)
11) HIRAS: TITLE TBA – ALBUM (Δεκέμβριος 2014)
12) NAYRA: TITLE TBA – ALBUM (Οκτώβριος/Νοέμβριος 2014)
13) CHEMISTRY X: TITLE TBA – SINGLE (Οκτώβριος/Νοέμβριος 2014)



Puzzlemusic

1. Lower Cut - Off My Head
Ντεμπούτο full άλμπουμ για το 5μελές συγκρότημα από την Αθήνα που αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στον κατάλογο της Puzzlemusik. To digital single "(Some Random Summer) Rain" που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι θα υπάρχει στο άλμπουμ αλλά όχι και το b-side που το συνόδευε.


To "Off My Head" θα κυκλοφορήσει σε CD.

2. Jane Doe - Recipes for Refugees
Μόλις τον περασμένο Μάιο κυκλοφόρησε το τρίτο άλμπουμ των Θεσσαλονικέων   Jane Doe "Revolution Diaries". Μέσα στον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει το "αδερφό" άλμπουμ "Recipes for Refugees" το οποίο και πολύ διαφορετικό θα είναι, και δωρεάν θα αποστέλλεται σε όλους όσους έχουν αγοράσει το "Revolution Diaries". Στην ουσία πρόκειται για ένα ολόκληρο άλμπουμ με νέο υλικό που δίνεται δώρο στους fans του συγκροτήματος. Προς πώληση θα διατίθεται μόνο σε ψηφιακή μορφή (i-tunes κλπ).

3. Νέο άλμπουμ για τον Μπάμπη Παπαδόπουλο, τέσσερα χρόνια μετά το εμβληματικό,  καλλιτεχνικά και εμπορικά επιτυχημένο "Απ'τη Σπηλιά του Δράκου" (μεσολάβησε και η μουσική που έγραψε φέτος για την ταινία "Το Μικρό Ψάρι" που κυκλοφόρησε από την Feelgood records). Το νέο άλμπουμ θα περιέχει οργανικές συνθέσεις του ίδιου του Μπάμπη Παπαδόπουλου, αρκετές από τις οποίες έχουν ήδη παιχτεί live στις συναυλίες που έδωσε με το "Ακούστικ σετ" σχήμα του την άνοιξη. Το πιστό του κοινό έχει ήδη πάρει μία πρώτη γεύση και αναμένει...

Το (προς το παρόν άτιτλο άλμπουμ του Μπάμπη Παπαδόπουλου θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο σε cd. Πιθανότατα να κυκλοφορήσει και σε βινύλιο αρκετά αργότερα (2015).

4. Η Μαρία Λατσίνου έκανε αισθητή την παρουσία της την περασμένη σαιζόν με αρκετά και σημαντικά live που δημιούργησαν ένα πιστό όσο και φανατικό κοινό. Το ντεμπούτο άλμπουμ της θα περιλαμβάνει τραγούδια του Χρήστου Αλεξόπουλου και βρίσκεται ήδη στο στάδιο των μίξεων. Δεν είναι βέβαιο όμως ότι το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014. Πιθανόν να μεταφερθεί για τον πρώτο μήνα του 2015. Σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα κυκλοφορήσει ένα "warm-up" digital single εντός του έτους.



FM Records

"Νίκος Σιακούφης - Ταξίδι σε φόντο μπλε" (Έντεχνη")
"Aural Fragment - Return to Space Part I" ("Ηλεκτρονική")
"Γιάννης Κολιός, Παντελής Καραματσούκης - Μεσόγειος καρδιά" (Έντεχνη")
"Άγγελος Παπαγεωργίου - Ο Άγγελος ο Ιτζουμέρ" (Έντεχνη")
"Βασίλης Σιοκορέλης - Ζάχαρη με Ψωμί" (Έντεχνη")
"Βασιλική Μουρίκη - Γύρνα Ξανά" ("Ποπ")
"Soul destiny - Σε αυτη τη γη που η Σιωπη δακρυζει'' ("Hip-hop")

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα