Μεγάλη συναυλία στην Ιερισσό ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Διαβάστηκε
Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στην πλατεία της Ιερισσού "τραγουδάμε για να σώσουμε, αδερφέ μου, έναν τόπο"Το κίνημα κατά των μεταλλίων χρυσού στη Χαλκιδική συνεχίζει δυναμικά τον αγώνα του. Και δίπλα του στέκονται για μία ακόμα φορά καλλιτέχνες εγνωσμένης αξίας και βεληνεκούς σε μια συναυλία που κύριο σκοπό έχει να επαναφέρει στην επικαιρότητα ένα θέμα που κάθε άλλο παρά πρέπει να θεωρείται λήξαν.

Ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τη Ματούλα Ζαμάνη και ο Παύλος Παυλίδης με τους B-Movies θα συμμετάσχουν στη συναυλία που θα διεξαχθεί στην πλατεία της Ιερισσού το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου. Η είσοδος τιμάται στο συμβολικό ποσό των 5 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του αγώνα των κατοίκων.


Η ανακοίνωση των Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.

Και να που ήρθε η ώρα να σμίξουμε γι΄ άλλη μια φορά. Αυτοί που ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο. Αυτοί που πιστεύουμε στην αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες.

Στον πολύχρονο αγώνα ενάντια στις καταστροφικές μεταλλευτικές δραστηριότητες, συναντηθήκαμε με τόσους πολλούς ανθρώπους, συλλογικότητες, κοινωνικά κινήματα. Ο καθένας με τα δικά του προβλήματα κι αγώνες. Ο καθένας με τη δική του ιδεολογία και θεώρηση των πραγμάτων. Συνειδητοποιήσαμε όμως πως, στην ουσία του, το πρόβλημα είναι κοινό: Η βάναυση εκμετάλλευση των ανθρώπων και της φύσης, από λίγους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το χρήμα και η εξουσία.

Ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης. Διεκδικούμε το δικαίωμα να υπάρχουμε και να αυτοπροσδιοριζόμαστε. Αγωνιζόμαστε για ένα υγιές φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον. Αρνούμαστε να είμαστε γρανάζια μιας μηχανής που παράγει χρήμα για λίγους και καταστροφή για τους υπόλοιπους. Είμαστε εδώ για να υπάρξει αύριο για τα παιδιά όλων των ειδών της φύσης.

“Δεν υπάρχει άλλος δρόμος”, μας λένε. “Το δρόμο τον φτιάχνουμε εμείς”, τους απαντάμε. Με αγώνες, λόγια, μουσικές, εικόνες.

Στις 27 του Σεπτέμβρη, κάνουμε ένα ακόμη βήμα στο δρόμο που ξεκινήσαμε. Με συνοδοιπόρους όλους αυτούς που θα βρεθούν κοντά μας, κι όλους εκείνους που θα ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας από μακρυά. “Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απ’ τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο.

Ιερισσός | Σάββατο, 27 Σεπτέμβρη 2014, ώρα 19.00 | Συναυλία με
τον Γιάννη Αγγελάκα,
τον Αλκίνοο Ιωαννίδη,
τον Σωκράτη Μάλαμα,
το Θανάση Παπακωνσταντίνου & την Ματούλα Ζαμάνη,
τον Παύλο Παυλίδη & τους B-MOVIES
και τους εκλεκτούς μουσικούς τους

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Πηγή
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια