Η διαφορετική παράσταση του «Τέλους του Παιχνιδιού»

Διαβάστηκε
Το «Τέλος του Παιχνιδιού» αποτελεί ένα κλασσικό έργο του Samuel Beckett. Ως ένα παιχνίδι σκάκι, με πιόνια τους τέσσερις βασικούς ήρωες του έργου, μεταξύ της πραγματικότητας και του ονειρικού, που πλησιάζει πιο πολύ τον εφιάλτη, μεταξύ της λογικής και του παραλόγου, το «Τέλος του Παιχνιδιού» διαπραγματεύεται με τον πιο σκοτεινό τρόπο, το «τέλος» που απασχολεί όλους μας, το θάνατο.

Ο Χαμ είναι ένας άνθρωπος δυνατός και απόμακρος, όπου δεν μπορεί να δει και να σηκωθεί από την καρέκλα του. Μαζί του βρίσκεται πάντα ο παραγιός και υπηρέτης του ο Κλοβ. Δίπλα στο Χαμ, μέσα σε δύο σκουπιδοτενεκέδες ζουν οι γονείς του, η Νελ και ο Ναγκ, ύστερα από ένα ατύχημα που είχαν με το ποδήλατο τους. Ο Χαμ είναι πλήρως εξαρτημένος από τον Κλοβ, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του, χωρίς, όμως, να το παραδέχεται και προσπαθεί με κάθε τρόπο να ταλαιπωρήσει τον πιστό του, παραγιό. Η κατάσταση του Χαμ γίνεται όλο και πιο δύσκολη, η σχέση του με τους γονείς είναι τεταμένες, ο πιστός Κλοβ χάνει την υπομονή του και απειλεί να τον εγκαταλείψει. Όλα αυτά, ενώ το παιχνίδι της ζωής πλησιάζει στο τέλος, το θάνατο.

Η παράσταση απoτελεί μια ευχάριστη έκπληξη. Ο Κώστας Καζάκος απαλλαγμένος από το θεατρικό του στόμφο και το παρελθόν του, τσαλακώνεται επιτυχώς στο ρόλο του Χαμ. Κάθε του λέξη σου φανερώνει το νόημα για το οποίο γράφτηκε. Από την άλλη, ο Κωνσταντίνος Καζάκος υποδυόμενος τον πιστό και κατατρεγμένο Κλοβ , καταφέρνει να μας συγκινήσει και να καταλάβουμε τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από ένα παιχνίδι εξουσίας και υποταγής. Πάρα πολύ καλές και οι ερμηνείες του Γιώργου Μωρόγιαννη και της Νίνας Γιαννίδη, που υποδύονται τους γονείς του Χαμ. Η παράσταση, τεχνικά, έχει μόνο θετικά στοιχεία. Σκηνοθετικά, επιτυγχάνεται η ισορροπία στη σκηνή, στο κέντρο της βρίσκεται καθισμένος ο Χαμ στην πολυθρόνα του, ενώ στα αριστερά του βρίσκονται οι δύο σκουπιδοτενεκέδες, φιλοξενούν τους γονείς του και δεξιά εμφανίζεται ο Κλοβ. Πίσω του ακριβώς , δύο παράθυρα που ααντιπροσωπεύουν τα μάτια ενός κρανίου, το ένα συμβολίζει τη μνήμη και το άλλο το μυαλό. Οι φωτισμοί και τα ηχητικά εφέ σε μεταφέρουν στο εφιαλτικό κλίμα της κατάστασης του τέλους, που βιώνει ο πρωταγωνιστής.

Το «Τέλος του Παιχνιδιού» είναι μια καλοστημένη μινιμαλιστική παράσταση, που μέσα από το εξαιρετικό κείμενο του Samuel Beckett αποτελεί μια διαφορετική θεατρική πρόταση, με τη βοήθεια των εξαιρετικών ερμηνειών των πρωταγωνιστών. Πληροφορίες για την παράσταση :Παίζουν οι ηθοποιοί:
Κώστας Καζάκος στο ρόλο του Χαμ
Κωνσταντίνος Καζάκος στο ρόλο του Κλοβ
Γιώργος Μωρόγιαννης στο ρόλο του Ναγκ
Νίνα Γιαννίδη στο ρόλο της Νελ

Συντελεστές:
Μετάφραση: Οδυσσέας Νικάκης
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος,
Σκηνικά – κοστούμια: Φαίδωνας Πατρικαλάκης
Φωτισμοί: Θανάσης Σταυρόπουλος
Ηχητικός: Θοδωρής Μιχαλός
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευθύμης Ξυπολιτάς

Παραστάσεις:

Κάθε Πέμπτη στις 20:00
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15
Κάθε Κυριακή στις 20:00

Διάρκεια παράστασης: 1.35

Τιμές εισιτηρίων:

Βραδινές Παραστάσεις: 18 Eυρώ
Φοιτητικό, Μαθητικό και Ανέργων: 12 Ευρώ
Ομαδικά άνω των 20 ατόμων, με ειδική συμφωνία.

(Οι φωτογραφίες είναι από το επίσημο site της σελίδας της παράστασης και από τη σελίδα της παράστασης στο facebook.)

Από
Αξιολόγηση Θεατρικής Παράστασης
Το έργο (απόδοση, διάρκεια κτλ.)
Οι ηθοποιοί
Η σκηνοθεσία
Τα σκηνικά (κοστούμια κτλ.)
Η μουσική
Το κοινό
Βαθμός Παράστασης9/10 (2)
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια