«Σιρανό ντε Μπερζεράκ» στο Θέατρο Πάνθεον

Διαβάστηκε
Ένα έργο πολύ ωραίο και ατμοσφαιρικό, με ανατρεπτικό τέλος και συγκινητικό.Σπεύσατε! Στο Πάνθεον από Πέμπτη μέχρι Κυριακή και για λίγες, δυστυχώς, ακόμα παραστάσεις. «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν.

Ακούγοντας ονόματα όπως Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Σμαράγδα Καρύδη στους ηθοποιούς, Γιάννης Κακλέας στη σκηνοθεσία, Εύα Ναθενά στα κοστούμια και φυσικά Ευανθία Ρεμπούτσικα στη μουσική, περιμένει κανείς μια υπερπαραγωγή με εκπληκτικές ερμηνείες... και δεν πέφτει έξω!

Η υπόθεση του έργου απλή. Βρισκόμαστε στο Παρίσι κάπου τον 19ο αιώνα. Ένας άντρας με έντονα μεγάλη μύτη, ο Σιρανό, ερωτεύεται μια πανέμορφη κοπέλα, τη Ρωξάνη, της οποίας όμως η καρδιά χτυπάει για έναν όμορφο νέο, τον Κριστιάν. Ο έρωτάς τους είναι αμφίδρομος, με ένα και μοναδικό εμπόδιο: ο Κριστιάν δεν μπορεί να εκφράσει τον έρωτά του στη Ρωξάνη με λόγια γλυκά και τρυφερά όπως εκείνη θέλει. Έτσι επεμβαίνει ο ρομαντικός Σιρανό, που με τα γράμματά του κάνει τη Ρωξάνη να λιώνει από έρωτα για τον νέο. Ποιον όμως τελικά ερωτεύεται εκείνη; Μπορεί η αγάπη να υπερπηδήσει την εξωτερική εμφάνιση κι αυτό που οι άλλοι λεν' «ασχήμια»;Στην παράσταση έπαιζαν και οι ηθοποιοί Κώστας Μπερικόπουλος και Γιώργος Παπαγεωργίου. Ήταν όλοι πάρα πολύ καλοί... μα ο Χαραλαμπόπουλος έκλεψε την παράσταση! Εμφανίζεται σε κάθε σκηνή σχεδόν του έργου. 10 λεπτά μετά την έναρξη μέχρι και το τέλος. Η Καρύδη εμφανίζεται και αυτή σχεδόν από την αρχή, αλλά μιλάει (λόγω έργου) μετά από 30 λεπτά. Με την ομορφιά και την ερμηνεία της έμοιαζε να είναι η κατάλληλη για τον συγκεκριμένο ρόλο. Ήταν εντυπωσιακή η live μουσική και ακόμα πιο όμορφο που η Ρεμπούτσικα μπαίνει ενδόμυχα ανάμεσα στους ηθοποιούς και περιφέρεται  κάθε φορά που τελειώνει μια ενότητα! Βρίσκονταν πολλοί  ηθοποιοί επί σκηνής για όλη την παράσταση και ήταν τέλεια συγχρονισμένοι, μεταξύ τους και με τους μουσικούς. Πολύ καλά διαβασμένοι.

Υπέροχες, ζωντανές μουσικές που αποδόθηκαν επί σκηνής από την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την ορχήστρα της. Με τα μαγικά, εναλλασσόμενα σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη και τα εντυπωσιακά κουστούμια της Εύας Ναθενά που σε μαγνητίζουν, μεταφερθήκαμε στο χώρο και το χρόνο. Άρωμα μιας άλλης εποχής, μιας ονειρικά ρομαντικής πραγματικότητας.Με μια 15σύλλαβη ομοιοκατάληκτη μετάφραση της Λουίζας Μητσάκου, ξετυλίγεται ένα όμορφο ρομαντικό παραμύθι διάρκειας 120 λεπτών. Γενικά ήταν ένα έργο πολύ ωραίο και ατμοσφαιρικό, με ανατρεπτικό τέλος και συγκινητικό.

Υ.Γ. Πολλά ευχαριστώ στη φίλη Εύα Κουγιού μαζί με την οποία γράψαμε το άρθρο.

* Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση οι παραστάσεις "Σιρανό ντε Μπερζεράκ παρατείνονται έως τις 16 Νοεμβρίου, λόγω της μεγάλης επιτυχίας της και της τεράστιας προσέλευσης του κοινού.
Από
Αξιολόγηση Θεατρικής Παράστασης
Το έργο (απόδοση, διάρκεια κτλ.)
Οι ηθοποιοί
Η σκηνοθεσία
Τα σκηνικά (κοστούμια κτλ.)
Η μουσική
Το κοινό
Βαθμός Παράστασης10/10 (1)
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια