The Good , the Bad & the Queen 5-11/03/09

Περί μουσικής

ody : The Spirit of Apollo - Ο δίσκος των N.A.S.A. (North America South America), δηλαδή των Ze Gonzales και Sam Spiegel (Dj και παραγωγός σε Yeah Yeah Yeahs, Eels κλπ. - πιο γνωστός ως Squeak E. Clean, αδερφάκι του σκηνοθέτη Spike Jonze). Δυνατό hip hop με βραζιλιάνικες επιρροές και πολλές και διάφορες άλλες προσμίξεις. Απίστευτες συνεργασίες: David Byrne, Chuck D, Kool Keith, Tom Waits, Karen O, MIA, Santogold, οι μισοί Wu Tang Clan και που'σαι ακόμα! (http://www.squeakeclean.com/main.html)

Διαβάστηκε φορες
   
   
   


Περί μουσικής

ody : The Spirit of Apollo - Ο δίσκος των N.A.S.A. (North America South America), δηλαδή των Ze Gonzales και Sam Spiegel (Dj και παραγωγός σε Yeah Yeah Yeahs, Eels κλπ. - πιο γνωστός ως Squeak E. Clean, αδερφάκι του σκηνοθέτη Spike Jonze). Δυνατό hip hop με βραζιλιάνικες επιρροές και πολλές και διάφορες άλλες προσμίξεις. Απίστευτες συνεργασίες: David Byrne, Chuck D, Kool Keith, Tom Waits, Karen O, MIA, Santogold, οι μισοί Wu Tang Clan και που'σαι ακόμα! (http://www.squeakeclean.com/main.html)

Stepas : Η φήμη ότι ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου θα κάνει συναυλίες το καλοκαίρι και μάλιστα ίσως να έχει και τον Σωκράτη Μάλαμα στο πλευρό του!

Dimi : Δεν γνώριζα το Κύτταρο και δεν είχα δει τους Locomondo σε live. Με αφορμή τη Νατάσα Μινδρινού που ήθελα να δω live, βρέθηκα λοιπόν στο Κύτταρο την τελευταία Κυριακή της αποκριάς. Το πρόγραμμα άνοιξαν οι νέοι Sca Bangies που άναψαν το κοινό, για να υποδεχτεί και να αποθεώσει τους καταπληκτικούς Locomondo! Αργότερα ανέβηκε και η γατούλα Νατάσα Μινδρινού με την υπέροχη φωνή της. Γενικώς υπήρχε πολύ κέφι, ο κόσμος και τα συγκροτήματα ήταν μασκαρεμένοι και περάσαμε πραγματικά πολύ όμορφα!

gbal : Τις τελευταίες ημέρες ακούω το πολύ καλό νέο album των Bat for Lashes με τίτλο "Two Suns". Ατμοσφαιρικές μουσικές ντυμένες με την αιθέρια φωνητικά της Natasha Khan, η οποία σε κάποια σημεία μοιάζει με την Bjork. Αρκετά καλός δίσκος με τα Glass, Daniel, Sleep Alone, Good Love & Two Planets να ξεχωρίζουν. Στο τελευταίο κομμάτι του δίσκου, το "Big Sleep" συμμετέχει και ο Scott Walker.

Ευγενία : Το καινούριο cd που ακούω της Μάρως Μαρκέλλου "κορίτσι για σπίτι". Όταν καταλήξω στο πόσο μου αρέσει θα σας γράψω λεπτομέρειες.Εϊναι πάντως ευχάριστη έκπληξη η δουλειά της.

Dimi : "Κάποιες ώρες γεννιούνται τα όνειρα" έτσι τιτλοφορείται το πολύ ενδιαφέρον πρώτο άλμπουμ της νεαρής Ελληνίδας Joanna Drigo με 11 τραγουδάκια σε ροκ διάθεση, με ελληνικούς και αγγλικούς δικούς της στίχους, σε δική της μουσική και παραγωγή του Φίλιπου Πλιάτσικα. Από σήμερα και κάθε Πέμπτη η Joanna Drigo θα εμφανίζεται ζωντανά στον πολύ όμορφο χώρου του Trova. Μην τη χάσεις! (http://www.youtube.com/watch?v=_rTMhbAonbQ)

MikeMous : Η "best of" συλλογή της Annie Lennox που κυκλοφορεί στις 9 Μαρτίου, η οποία εκτός από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, περιέχει και 2 "νέα" κομμάτια, το cover στο κομμάτι των Ash, "Shining Light" και το cover στο κομμάτι των Keane "Closer Now", υπό τον τίτλο "Pattern of My Life". Εξακολουθεί να με συγκινεί το "Whiter Shade of Pale" (άλλο ένα επιτυχημένο cover) κάθε φορά που το ακούω κι ας μην είναι το original (και αξεπέραστο) των Procol Harum. (http://www.youtube.com/watch?v=PbWULu5_nXI)

Dimi : Την επόμενη Τετάρτη 11/3 στο Bios θα γίνει το Coca Cola Soundwave Vol.3. όπου θα παίξουν ζωντανά οι Pop Eye και οι Noisily με DJ set από τις Anna Maria X και Kleopatra. Είσοδος ελεύθερη.

 

Περί ανέμων και υδάτων


MikeMous : Ο καλός καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας που μας επέτρεψε να απολαύσουμε το μικρό διάλειμμα στην μονότονη εργασιακή ρουτίνα.

Ευγενία : Η άνοιξη που μπήκε και μας έδωσε μια σύντομη ιδέα με καλοκαιρία και λιακάδα. Όταν ξυπνάω το πρωί είναι τόοοσο το φως που νομίζω συνεχώς ότι έχω αργήσει να ξυπνήσω και έχει πιάσει μεσημέρι. Βέβαια, μετά καθυστερώ γιατί χαζεύω που έχει τόοοοσο φως και νομίζω πως είναι μεσημέρι...

Dimi : "Παίζοντας με τον Μπρεχτ" είναι η παράσταση που ανεβάζει η θεατρική ομάδα εργαζομένων του νοσοκομείου "Σωτηρία" στις 6, 7, 9 και 14 Μαρτίου στις 8μμ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Είσοδος ελεύθερη. 

MikeMous : Η ιστορική νίκη του Πανσερραϊκού κόντρα στον Παναθηναϊκό (2-3) στα πλαίσια του κυπέλλου Ελλάδας. Αλήθεια, υπάρχει κανένας που το είχε παίξει διπλό στο στοίχημα;

ody : Gran Torino - Μια ακόμα σπουδαία ταινία από τον Clint Eastwood. Το ανατρεπτικό φινάλε δίνει ένα εντελώς νέο νόημα στην γνωστή ατάκα του Dirty Harry: "Go ahead, make my day"

Stepas : Ο εκπληκτικός καιρός του τριημέρου της Αποκριάς.






Περί μουσικής

Stepas : Η Νατάσσα Θεοδωρίδου θα ερμηνεύσει τραγούδια από τον "Επιτάφιο" και άλλα μεγάλα έργα του Μ. Θεοδωράκη με τη Λαϊκή Ορχήστρα "Μ. Θεοδωράκης". Μετά τον Ρέμο, τον Κότσιρα, την Ηρώ, τώρα και Νατάσσα...

Ευγενία : Ότι δεν μπορώ να βρω τραπέζι να πάω στην παράσταση που θέλω στο Μετρό-Τάνια Τσανακλίδου και Μάρθα Φριτζήλα. Γενικά ό,τι θέλω να δω τελευταία δεν είναι το πιο εύκολο. Μήπως έχω γίνει mainstream και δεν το ξέρω;

Περί ανέμων και υδάτων

MikeMous : Η "all-time-classic" απερισκεψία μικρών αλλά κυρίως μεγάλων που πετούν τους χαρταετούς όπου λάχει (εμείς οι βλάχοι).

ody : Η αυτοκαταστροφική ομάδα "ποδοσφαίρου" του Παναθηναϊκού - μπροστά της ο Sid Vicious μοιάζει να ήταν ένας καλά προσαρμοσμένος, νομοταγής πολίτης με λίγο περίεργο γούστο στην κόμμωση!

Ευγενία : Ο Παναθηναϊκός. Έπαιξε στα ίσια τη Villareal, αλλά σκόνταψε στον Πανσερραϊκό.
 
Stepas : Για ακόμη μια φορά ο Ολυμπιακός χρειάστηκε τη βοήθεια της διαιτησίας και ένα έξτρα 30λεπτο παράτασης για να επιτύχει εντός έδρας πρόκρισης επί ενός μαχητικού ΠΑΟΚ που έπαιζε με 9 παίκτες!

MikeMous : Ο "πανικός" στα εστιατόρια λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Ευκαιρία να ξεφορτωθούν ό,τι σαβούρα είχαν μαζέψει.

Zouglos : Άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός έδειξε οτι δεν έχει αντοχές σαν ομάδα και ο βασικός κορμός του είναι κουρασμένος λόγω της χρησιμοποίησης των ίδιων παικτών συνέχεια.Άλλη μία φορά ο ΠΑΟΚ ήρθε στην Αθήνα χωρίς να κάνει τίποτα απολύτως και μοναδικός του σκοπός ήταν να κρατήσει το 0 και να τσαμπουκαλευτεί.Ο διαιτητής τα έκανε ρόιδο και έπρεπε να αφήσει και τον Ολυμπιακο με 10.

Ευγενία : Η βροχή που βρήκα όταν ξύπνησα σήμερα και που ανταποκρίνεται στο υπέρτιτλο αυτής της ενότητας. Κρίμα που είχα πειστεί ότι ήρθε η άνοιξη.
 
 





Περί μουσικής

Στέλλα : Οι συνεντεύξεις που εκαναν την εμφάνισή τους στο νέο μας διαδικτυακό σπίτι. Μετά τον Monsieur Minimal, η αγαπημένη μας SugahSpank! μας επισκέφτηκε σαν να ήταν πάντα στην παρέα μας και μας χάρισε μια πολύ χαρούμενη και ενδιαφέρουσα κουβέντα. Από βδομάδα, στο mixgrill .

MikeMous : Το Mixgrill - Reloaded σε νέα "συσκευασία" που πρόκειται να κατακτήσει τις καρδιές των μουσικόφιλων αρχής (ξανα)γενομένης από τις 3 Μαρτίου.

gbal : Η είδηση - φήμη των πιθανών συναυλιών των Bloc Party, Morrissey, MGMT στην Ελλάδα, μαζί με τις αντίστοιχες φήμες για live των U2 τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και εμφάνιση των Killers και Duffy το ερχόμενο Καλοκαίρι συνθέτουν για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον συναυλιακά καλοκαίρι, το οποίο περιέχει επιτέλους και συγκροτήματα / μουσικούς της δεκαετίας μας. Για να δούμε, για να δούμε...

Ευγενία : Το mixgrillοsite. Είναι κομψό, εύχρηστο και ενδιαφέρον. Και το μεγάλο του προσόν είναι ότι θέλει να γίνει καλύτερο!
 
gbal : Οι εμφανίσεις του Αλκίνοου Ιωαννίδη στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μετά από αρκετά χρόνια και βέβαια η παρουσίαση του νέου του δίσκου, ο οποίος ετοιμάζεται αυτές τις ημέρες. Αν θυμηθούμε τις προ πολλών ετών συναυλίες του Αλκίνοου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, θα συμφωνήσουμε οι περισσότεροι ότι ήταν μέσα στις καλύτερες εμφανίσεις του. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Περί ανέμων και υδάτων

MikeMous : Η Λαγάνα. Τελεία και παύλα.-

Zouglos :  Ο Πανσερραϊκός που έπαιξε με 7 αναπληρωματικούς και έκανε γιογιο τον Ευρωπαίο.Σταθερότης μηδέν.

Ευγενία : Το δίδυμο "Λαγάνα-χαλβάς". Αυτή η έκφραση "είσαι και πολύ χαλβάς" δεν έπρεπε να είναι συνώνυμο του "είσαι και πολύ ωραίος";




Διαβάστε ακόμα