Όλα τα δεδομένα για το Rockwave 2015

Όπως καταλαβαίνετε, φέτος το Rockwave δε θα είναι Φεστιβάλ με την έννοια που ισχύει στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ.
Διαβάστηκε φορες
Πολλές καλησπέρες σε όλους!

Χθες βράδυ ήμουν στη συναυλία του Morrissey μαζί με αρκετούς συντάκτες του Mix Grill. Το Κλειστό Γήπεδο του Tae Kwon Do είχε πολύ κόσμο. Σε σύγκριση με την προηγούμενη συναυλία στον ίδιο χώρο, είχαν στηθεί οι κερκίδες δεξιά κι αριστερά από τη σκηνή, οι οποίες ήταν σχεδόν γεμάτες.

Ακόμα κι αν μας ταλαιπώρησε λίγο τα πρώτα 30 λεπτά, στα οποία πρόβαλλε διάφορα video clips, όταν τελικά εμφανίστηκε στη σκηνή, ο Moz ήταν αυτός, που έχουμε αγαπήσει τόσα χρόνια. Η φωνή του καταπληκτική και η μπάντα που τον συνόδευσε, πολύ δυνατή (ανέδειξε κάποια μέτρια τραγούδια του τελευταίου του δίσκου)! Νομίζω ότι η βραδιά ήταν πολύ καλή για τους φίλους του Morrissey και μετά από 1 ώρα και 40 λεπτά, οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) έφυγαν με το χαμόγελο στα χείλη (μέχρι βέβαια να πάνε στο αυτοκίνητο τους και να κολλήσουν στην κίνηση...). Περισσότερα για τη συναυλία του Moz, θα γράψουμε σε ξεχωριστό άρθρο.

Πάμε τώρα στο κεντρικό θέμα αυτού του κειμένου, το Rockwave Festival 2015.

Κατ' αρχάς, είναι πολύ ευχάριστό να γνωρίζουμε από τώρα τι θα συμβεί το επόμενο καλοκαίρι.

Οι Black Keys θα εμφανιστούν το Σάββατο 30 Μαΐου και ο Robbie Williams στις 20 του Ιούνη (Σάββατο πάλι) στο Τerra Vibe. Όπως καταλαβαίνετε, φέτος το Rockwave δε θα είναι Φεστιβάλ με την έννοια που ισχύει στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ. Δε θα είναι διήμερο ή τριήμερο, αλλά μεμονωμένες ημέρες, στις οποίες θα υπάρχουν πολλαπλά ονόματα κι όχι ένα. Άλλωστε, οι διοργανωτές είπαν ότι ανακοίνωσαν 2 headliners (άρα υπάρχουν κι άλλα ονόματα).

Η Didi Music επιλέγει το Σάββατο, που είναι βέβαια η καλύτερη ημέρα για να έχει μεγάλη προσέλευση μια συναυλία και παράλληλα κρατάει μια σχετική απόσταση ανάμεσα σε αυτές τις μέρες, σκεπτόμενη - ίσως - το γεγονός ότι οι Έλληνες μουσικόφιλοι δεν μπορούν να δώσουν 85 - 90 Ευρώ σε 2 συνεχόμενες ημέρες... Σωστό.

Τα εισιτήρια του Αμερικάνικου ντουέτο κυμαίνονται από 36 - 42 Ευρώ και θεωρώ ότι με την προσθήκη λίγων ακόμη ονομάτων, αυτές οι τιμές είναι φυσιολογικές. Τα χρήματα που χρειάστηκαν για να έρθουν οι Black Keys στη χώρα μας ήταν πολλά και αρχικά φοβήθηκα ότι οι τιμές των εισιτηρίων θα ήταν σε πιο υψηλά επίπεδα.

Από την άλλη, τα εισιτήρια του Άγγλου ξεκινάνε από 48 και φτάνουν τα 60 Ευρώ, χωρίς να ληφθούν υπόψιν τα VIP εισιτήρια, τα οποία αγγίζουν τα 100 Ευρώ. Νομίζω ότι αυτές οι τιμές μας δείχνουν ότι θα υπάρχει άλλο ένα καλό όνομα στο line up αυτής της μέρας, το οποίο βέβαια δε θα είναι στο ίδιο επίπεδο με το Robbie.

Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να μπούμε σε ονοματολογία για τα συγκροτήματα που θα συμπληρώσουν το line-up αυτών των 2 ημερών. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το Rockwave Festival φιλοξενούσε σχεδόν πάντα, καλές metal μπάντες (εκτός από τη φετινή χρονιά). Έτσι, το 2015 που γιορτάζει τα 20 χρόνια του, δε νοείται να μην έχει μια ημέρα αφιερωμένη σ' αυτή τη μουσική. Πριν λίγους μήνες, ο Νίκος Λώρης είχε πει στο Rock FM, ότι προσπάθησε πολύ να φέρει τους Metallica στο Φεστιβάλ. Ίσως, το 2015 να ευοδωθούν οι προσπάθειες του.

Η αίσθηση μου είναι ότι το Rockwave Festival 2015 θα αποτελείται από 3 ημέρες σε ξεχωριστές ημερομηνίες. Τα ονόματα που θα συμπληρώσουν το "παζλ" των συναυλιακών ημερών θα είναι καλά και αυτό θα βοηθήσει στην επιτυχία τους. Όμως, για να είμαστε ειλικρινείς αυτό δεν είναι ένα Φεστιβάλ, αλλά ξεχωριστές συναυλιακές ημέρες.

Το Rockwave πέρασε μια δύσκολη χρονιά μέσα στο 2014. Για να επιστρέψει στο "θρόνο" του θα έπρεπε να ληφθούν ριζικά μέτρα. Μια λύση θα ήταν να αποχαιρετήσει το Terra Vibe και να έρθει στην πόλη της Αθήνας. Με βελτίωση του line-up (όχι στο επίπεδο των Φεστιβάλ στη Φρεαττύδα και τον Άγιο Κοσμά) και διοργάνωση του σε χώρο μέσα στην πόλη, το Rockwave θα φλέρταρε με την επιτυχία με αρκετές πιθανότητες. Όμως, αφήνεις μια επένδυση που έχεις κάνει τόσα χρόνια σε ένα χώρο (Terra Vibe); Δεν είναι εύκολη απόφαση... Η δεύτερη λύση ήταν αυτή που τελικά επέλεξαν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ. Σ' αυτή τη λύση, οι campers εγκαταλείπονται και το Rockwave συνεχίζει να εξαρτάται από τα ονόματα που θα φέρνει κάθε χρόνο.

Σε περίοδο κρίσης, οι αποφάσεις σαν κι αυτές είναι δύσκολες και χρειάζονται τόλμη και ρίσκο. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στο Rockwave και μακάρι να επιστρέψει σύντομα στη Φεστιβαλική του μορφή. Αυτή τη μορφή αγαπήσαμε από το 1998 και για πολλά χρόνια...

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα