Whatever makes us happy on a Sunday morning: Με ή Χωρίς ISO 8601

Αυτή η Κυριακή στα χνώτα του Γενάρη, πασπαλισμένη ακόμα με ευχές, μπάζει όνειρα από παντού και κάνει καλοκαίρι..
Διαβάστηκε φορες
Καλημέρα σας!

Μου είπαν θα σας ξεναγήσω στην πρώτη Κυριακή του 2015. Καλή Χρονιά και Χρόνια Καλά σε όλους μας! Την ώρα αυτή που με διαβάζετε είμαι πολύ νυσταγμένη στην (πρωινή μου) δουλειά όπως και κάθε άλλη Κυριακή τα τελευταία 3 χρόνια. Την αγαπώ την Κυριακή κι ας δουλεύω  -μη κάνετε μορφασμούς συμπαράστασης, αλήθεια! :) - ...κι ας χάνω τον πρωινό καφέ με το Δήμο και την Άννα στην πλατεία, τα γέλια, τα ανοιγμένα Κυριακάτικα τεύχη εφημερίδων να ξεχειλίζουν, το κυριακάτικο μεσημεριανό τραπέζι (γιουβέτσι), το χαλαρό απογευματινό καφεδάκι για κουβέντα/τάβλι, το σινεμά το βράδυ...

Κυριακή αυτές τις μέρες για μένα σημαίνει φιλί κι υπόσχεση στ' ανήψια μου πριν φύγω, αθλητικά παπούτσια και φόρμα στο γραφείο -να (σ)πάει και το dress code-, γλυκές συγκαταβατικές καλημέρες με το προσωπικό του "Γρηγόρη" και της ταβέρνας παραδίπλα (γιατί..καταλαβαινόμαστε..), ανεπανάληπτες στιγμές με τους Κυριακάτικους συναγωνιστές στη βάρδια και μια τεράστια αδιαφορία για τη Δευτέρα που ακολουθεί.. που για εμάς δεν είναι τσαγκαροΔευτέρα, μα απλά η 2η ημέρα της εβδομάδας (η Τρίτη 3η κλπ), χωρίς περιττά δράματα, γιατί αυτό είναι, άσχετα τι λέει το ISO 8601..

Αν με ρωτήσετε ποια εκδοχή προτιμώ θα πω πως μάλλον δεν έχω απάντηση. Μάλλον όλες. Το μόνο σταθερό αγαπημένο σημείο μου είναι η Κυριακή, που όσες φορεσιές κι αν άλλαξε στο παρελθόν και όσες θ' αλλάξει στο μέλλον θα συνεχίζει να είναι "Πρώτη" για μένα, η "Μέρα του Ήλιου" (Sunday), μια μέρα που πάντα έχει μια αλλοτινή ενέργεια, εντελώς δική της.

Για άλλους αρχή, για άλλους τέλος, λοιπόν, αυτή η Κυριακή ως ένας άλλος Θεός Ιανός κοιτά με το ένα πρόσωπο στο παρελθόν και με το άλλο στο μέλλον.  Στο μυαλό μου ακόμα κολυμπούν σκέψεις του Δεκεμβρίου.. σκέψεις για νέα ξεκινήματα (toujours recommencer -πάντα να ξαναρχίζεις), για όσα πέρασαν, όσα θα έρθουν και όσα θα βρουν σχήμα κάπου στο μέλλον... σκόρπιες κουκκίδες σήμερα που μαγικά θα ενωθούν και θ' αποκτήσουν νόημα κάποια στιγμή αργότερα.

Ας δούμε (και) την Κυριακή αλλιώς λοιπόν..
όχι σαν το μελαγχολικό τέλος της ξεκούρασης πριν την καταιγίδα της Δευτέρας - κι εμείς νεκρωμένοι στον καναπέ από το μεσημέρι και μετά να μαζεύουμε δυνάμεις (!) - αλλά σαν το πρώτο ρεπό της εβδομάδας. Ας φτιάξουμε Κυριακάτικες συνήθειες για να τις σπάμε κάθε Κυριακή στην πόρτα μας όπως το ρόδι της Πρωτοχρονιάς.

Οι μουσικές επιλογές μου για σήμερα είναι απλώς κομμάτια που αγαπώ πολύ, έχω κοιμηθεί και ξυπνήσει μαζί τους και σας τα χαρίζω με την φωτεινότερη διάθεσή μου, τις θερμότερες ευχές μου για τη Νέα Χρονιά και ένα τεράστιο χαμόγελο για μια υπέροχη Κυριακή. Τι να σας θυμίζουν άραγε;

Υ.Γ. Να με συγχωρήσετε για τη συνοχή.. κάπως έτσι  ανακατεμένα (και χειρότερα) τ' ακούω κι εγώ :)





Το MixGrill πηγαίνει και στο tape.ly. Ακούστε τη σημερινή λίστα Με ή Χωρίς ISO 8601 @ tape.ly


Τα τραγούδια

01. Γιώργος Αλουπογιάννης - Ξυπνάς νωρίς
02. Θεολόγος Κάππος - Για τα μάτια σου μόνο
03. Νίκος Ζιώγαλας - Της καρδιάς τα πέταλα
04. Κώστας Λειβαδάς - Δειλά
05. Γιάννης Σπύρου - Τρελός
06. Παύλος Παυλίδης - Λευκή Καταιγίδα
07. Λεωνίδας Μπαλάφας - Ταξίδι για να σε βρω
08. 4 Εποχές - Κάπου θα με δεις
09. Ρους - Κόκκινο Φως
10. Μάρω Μαρκέλλου - (Αλλά εγώ θα πάω για) δουλειά
11. Γιώργος Μυλωνάς - Άσε ένα ψέμα
12. Κίτρινα Ποδήλατα - Να σε δω να γελάς
13. Μάνος Πυροβολάκης - Το χαμόγελό σου
14. Μιχάλης Εμιρλής - Να σε ξεχάσω προσπαθώ
15. Υπόγεια Ρεύματα - Παράξενη Κοπέλα
16. Γιάννης Αγγελάκας - Όταν χαράζει
17. Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Αποσπερίτης
18. Πάνος Παπαϊωάννου - Τα μεροκάματα
19. Μιλτιάδης Πασχαλίδης - Νεράιδα δίχως παραμύθι
20. Νίκος Ζιώγαλας και Γλυκερία - Πάρε με
21. Δημήτρης Ζερβουδάκης - Τ' ανείπωτα
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 6 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα