Ανασκόπηση: Οι Καλύτερες Ελληνικές Συναυλίες του 2014

Οι συντάκτες του Mix Grill που ακολουθούν σταθερά το ελληνικό συναυλιακό κύμα, έκαναν μια αναδρομή στη μουσική χρονιά που μας πέρασε και σας παρουσιάζουν 12 από τις συναυλίες των ελληνικών ονομάτων που, προσωπικά, ξεχώρισαν.
Διαβάστηκε φορες
Το 2014 ήταν μια χρονιά γεμάτη από συναυλίες ελληνικών ονομάτων! Μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνής συνεργάστηκαν μεταξύ τους, νέα ρεύματα και νέες τάσεις βγήκαν προς τα  έξω, καλλιτέχνες σημείωσαν ανοδική πορεία και ερμηνευτές που μετράνε χρόνια στο μουσικό στερέωμα απέδειξαν πως δεν έχει «περάσει η μπογιά» τους.

Οι συντάκτες του
Mix Grill που ακολουθούν σταθερά το ελληνικό συναυλιακό κύμα, έκαναν μια αναδρομή στη μουσική χρονιά που μας πέρασε και σας παρουσιάζουν 12 από τις συναυλίες των ελληνικών ονομάτων που, προσωπικά, ξεχώρισαν.

[Της Παναγιώτας Κλεάνθους:]

1.   1. Φοίβος Δεληβοριάς @ Passport

Σε ένα πρόγραμμα τεσσάρων ολόκληρων ωρών ο Φοίβος Δεληβοριάς ξεδίπλωσε για ακόμα μια φορά το ταλέντο του, αποδεικνύοντας ξανά το πόσο χαρισματικός είναι. Με μουσικές, διασκευές, χιούμορ, εξυπνάδα και καλή διάθεση μας έκανε να καταλάβουμε για τα καλά τι πάει να πει «Αρμένικη Βίζιτα»! Οι παραστάσεις του Φοίβου συνάδουν απόλυτα με την έκφραση «Κάθε φέτος και καλύτερα»! Αναμένουμε την νέα του παράσταση οσονούπω στον ίδιο χώρο.

2. Σωκράτης Μάλαμας @ Passport

Όμορφα μεθυστικές οι συναυλίες του Μάλαμα! Με ένα πρόγραμμα σαν «τσιγάρο ατέλειωτο» και μια γλυκιά φωνή που δεν θες να σταματήσεις να ακούς, πέρασαν οι συναυλιακές βραδιές του στον Πειραιά. Έδωσε, όπως πάντα, τον καλύτερό του εαυτό, σε έναν κλειστό χώρο που πιστεύω ότι του ταιριάζει γιατί τον φέρνει πιο κοντά με το κοινό αναπτύσσοντας έτσι μια βαθύτερη σχέση. Τον απολαύσαμε πολύ καλύτερα από ότι στο Θέατρο Βράχων.

3. Αφιέρωμα στο Νικόλα Άσιμο @ Σταυρός του Νότου Club

Αφιερώματα και τιμητικές βραδιές έχουμε δει και ακούσει πολλάκις. Όμως, η  μουσικοθεατρική αυτή παράσταση με τίτλο «Αγαπάω κι Αδιαφορώ» ξεπέρασε με διαφορά κάθε προηγούμενη προσπάθεια. Ένας αυθεντικός Νικόλας Άσιμος που ζωντάνεψε διαμέσου του ταλαντούχου και εκφραστικότατου ηθοποιού Λεωνίδα Κακούρη και τρεις εξαίρετοι μουσικοί που απέδωσαν με σύνεση το μουσικό του έργο. Το εγχείρημα του Γιώργου Κορδέλλα στήθηκε με πολλή αγάπη, εκτίμηση, σεβασμό και αξιοπρέπεια.

4. GAD. @ Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή

In GAD. we trust! Στη συγκεκριμένη συναυλία οι Gad. ήταν, για μένα, καλύτεροι από ποτέ. Εξαιρετικά προετοιμασμένοι, πηγαία εκφραστικοί, εντυπωσιακά γνήσιοι και τόσο δημιουργικοί, ενώ παράλληλα υπήρχε χημεία και μεταξύ τους. Ήταν με λίγα λόγια ο εαυτός τους! Από τη στιγμή που ανέβηκαν στη σκηνή μέχρι και το τελευταίο λεπτό της συναυλίας  η ατμόσφαιρα ήταν μαγική, ηλεκτροφόρα, ερωτική, μελαγχολική, μυστηριακή. Ένα μείγμα παράξενα ελκυστικό που αντιπροσωπεύει κατάλληλα το ύφος τους.

[Της Ελένης Ζαρκάδα:]

1.   1. Ελεωνόρα Ζουγανέλη @ Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Μια συναυλία ορόσημο της χρονιάς που μάς πέρασε. Δεν είναι τυχαίο ότι επαναλήφθηκε και το φθινόπωρο. Πρόκειται για μια αναβίωση των μουσικών που πλαισίωναν τη ζωή της Μελίνας Μερκούρη από την αρχή μέχρι και το τέλος της. Ένα πολύ επιτυχημένο εγχείρημα, με σεβασμό στην προσωπικότητα της μεγάλης Ελληνίδας.

2. Μίλτος Πασχαλίδης & Χρήστος Θηβαίος @ Θέατρο Βράχων

Μια μουσική σύμπραξη που μάς ταξίδεψε στις μουσικές των 2 καλλιτεχνών από την αρχή της καριέρας τους μέχρι και σήμερα. Δύο μεγάλα ονόματα που παραμένουν δυναμικά στον ελληνικό συναυλιακό χώρο.

3. Γιάννης Χαρούλης @ Κατράκειο Θέατρο

Ο πολύ αγαπητός σε όλες τις ηλικίες Γιάννης Χαρούλης, για μια ακόμα χρονιά κάνει τη συναυλία του να μοιάζει με μεγάλη γιορτή. Με επιρροές από κρητικά αλλά και λαίκά ακούσματα, κατακτά εύκολα την εκτίμησή μας κάνοντάς μας να ανυπομονούμε για τις μετέπειτα εμφανίσεις του.

4. Γιώτα Νέγκα & Θέμης Καραμουρατίδης @ Σταυρός του Νότου Plus

Στον Σταυρό του Νότου μάς έδωσαν την ανάσα του "Καινούριου τους φιλιού", χωρίς να γυρίζουν βέβαια την πλάτη στα παλιότερα επιτεύγματά τους. Η δυναμική της φωνής της Νέγκα και η επιμέλεια του προγράμματος από τον Καραμουρατίδη κατατάσσουν τις εμφανίσεις τους στις καλύτερες του 2014.

[Της Άννας Παπαδάκη:]

1. Χάρις Αλεξίου & Τάνια Τσανακλίδου @ Άνοδος Live Stage

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως δημιουργείται διάλογος μεταξύ τους. Το ένα τραγούδι απαντά στο άλλο, συζητούν. Χαίρονται, στενοχωριούνται, θυμώνουν μέσα από τα κομμάτια και η ιστορία εκτυλίσσεται.Μία από τις πιο ταιριαστές παρέες έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και εισέπραξε το μεγαλύτερό μας χειροκρότημα!!

2. Νατάσσα Μποφίλιου @ Σταυρός του Νότου Club

Η Νατάσσα μπορεί να τραγουδήσει τα πάντα! Η φωνή της εξαιρετική και σωστή σε ό,τι κομμάτι κι αν πει!Η βραδιά στο σύνολό της ήταν εξαιρετική! Μία παρέα όλοι τραγουδούσαν και χόρευαν, αγκαλιάζονταν. Πολύ όμορφη στιγμή ήταν όταν άναψαν μικρά βεγγαλικά και γέμισε η σκηνή πολύχρωμα χαρτάκια.

3. Μελίνα Κανά & Ελένη Τσαλιγοπούλου @ Ρυθμός Live Stage

Με εντυπωσιακά ντουέτα και διασκευές ερμήνευσαν κομμάτια δικά τους αλλά και πολλών άλλων αγαπημένων μας ερμηνευτών. Το πρόγραμμά τους θα το χαρακτήριζα πολύχρωμο. Και οι φωνές τους δύο χρώματα που, όταν ενώνονται, μόνο μαγικό είναι το αποτέλεσμα!

4. Ελεονώρα Ζουγανέλη @ Κήπος του Μεγάρου Μουσικής

Πολλή ενέργεια και μηνύματα αισιοδοξίας για τη δυσκολία των καιρών. Περιμένουμε τα καλύτερα από το 2015!

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα