Whatever makes us happy on a Sunday morning: Πάνω σε πλήκτρα ολόλευκα

Διαβάστηκε
Η Elisabeth, τραγουδίστρια του θρυλικού συγκροτήματος En Garde, επιμελείται το soundtrack του κυριακάτικου πρωινού και μας προτρέπει να αφήσουμε τη μουσική να κυλήσει στο αίμα μαςΣήμερα έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενούμε την Elisabeth, τραγουδίστρια του θρυλικού ελληνικού συγκροτήματος της δεκαετίας του '90 En Garde. Τα λόγια και οι μουσικές επιλογές δικές της.

Η ιστορία μας αρχίζει κάπως έτσι:

Μία μελαγχολική Κυριακή πρωί, γεμάτη γκρίζα σύννεφα και σταγόνες βροχής να κυλούν στα τζάμια και το μυαλό θέλει να ταξιδέψει σε κάποια μονοπάτια ονειρικά και να μείνει εκεί, εκεί που δεν υπάρχει φως, εκεί που δεν υπάρχει γυρισμός, εκεί που περιπλανώνται τα φαντάσματα της ζωής μας και τα απομεινάρια της καρδιάς μας. Θα με πείτε, βέβαια, ρομαντική, ίσως επειδή είμαι γυναίκα; Ίσως επειδή το σκοτάδι και η μελαγχολία κρύβουν τα πιο βαθιά συναισθήματα; Αυτό δεν το ξέρω. Πιστεύω όμως ότι θα απολαύσετε αυτό το ταξίδι τόσο, όσο κι εγώ.

Θα περιπλανηθούμε, λοιπόν, μέσα σε μελωδίες που μιλάνε για αγάπες, πόθο, πόνο, σκοτάδια που κάνουν τα βήματά τους πάνω σε ολόλευκα πλήκτρα, ίσως και όχι τόσο λαμπερά, που πρωταγωνιστούν, όμως, σχεδόν σε όλα τα κομμάτια που θα μας συντροφεύσουν.

Βυθιστείτε λοιπόν σε πουπουλένια σκεπάσματα, κλείστε τα μάτια και αφήστε τη μουσική να κυλήσει στο αίμα σας, όσοι έχετε από αυτό και να σας γλυκάνει. Όσοι δεν έχετε.... χαχααα ακόμα καλύτερα, θα καταλάβετε αμέσως για τι ακριβώς μιλάω...

Και το ταξίδι ξεκινάει...
Το MixGrill πηγαίνει και στο tape.ly. Ακούστε τη σημερινή λίστα Elisabeth En Garde@ tape.ly


Τα τραγούδια

01. The Beauty of Gemina – Forgiveness
02. Morrissey and Siouxsie – Interlude
03. Nox Arcana - Lost In The Darkness
04. En Garde - Beyond The East
05. Diary of Dreams - She And Her Darkness
06. Apollo 440 - Pain In Any Language
07. Lacrimosa - My Last Goodbye
08. The Legendary Pink Dots – The Lovers (part 2)
09. Diorama - Bring Me Flowers
10. Decadence - Just For Tonight
11. Ashram - Maria And The Violin’s String
12. The Damned - The Portrait
13. Tiamat – Divided
14. Malice Mizer - Regret
15. Ordo Rosarius Equilibrio - Hell Is Where The Heart Is
16. The Mission - Bird Of Passage
17. The Cure – Apart
18. Clan of Xymox – All I Have
19. Unheilig – Schutzengel
20. Saturnus - All Alone

Who is who: Ήρθε η ώρα να σας συστηθώ: Elisabeth είναι το όνομά μου, το πραγματικό μου όνομα και En Garde είναι το γκρουπ που είχαμε. Και λέω είχαμε, γιατί πλέον δεν υπάρχει, αν και με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη το γεγονός, ότι κάποιοι μας θυμούνται ακόμα. Όχι, δεν έχω καβαλήσει κανένα καλάμι, απλά στη δεκαετία του ’90 ήμασταν από τα πρώτα γκρουπ στο χώρο του μέταλ, που είχαμε φτιάξει ένα στυλ με επιρροές από διάφορα μουσικά είδη, ανάλογα με τα ακούσματα του κάθε μέλους του γκρουπ (από κλασσική μουσική έως μέταλ, πανκ κ.λ.π.) και το κάναμε ιδιαίτερο βάζοντας οπερετικά γυναικεία φωνητικά, τα δικά μου δηλαδή, μιας και έκανα τα φωνητικά του γκρουπ και έπαιζα τα πλήκτρα και τα πιάνα. Μας χαρακτήρισαν gothic metal, εμένα όμως δε μου αρέσει να βάζω ταμπελάκια στη μουσική, γιατί τη θεωρώ ένα ταξίδι και κάτι που μας αγγίζει βαθιά και με τα ταμπελάκια δεν αφήνουμε σε κάποιους με πιο κλειστά μυαλά, περιθώρια να ταξιδέψουν μαζί μας. Εκτός, λοιπόν, από τους En Garde, έχω κάνει guest φωνητικά και σε άλλα γκρουπς, όπως οι Νίπτω τας Χείρας, Crossover, Womb of Maggots, Uranus και επίσης σε συναυλίες πιο κλασσικού χαρακτήρα από άριες μέχρι και ταγκό. Ελπίζω να μη σας κούρασα και να ονειρευτείτε μαζί με τη μουσική μου...

* Οι εικόνες του άρθρου προέρχονται από τα sites www.musicme.com και www.wallpapersas.com.
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια