Jane Doe @ Eightball, Θεσσαλονίκη, 30/1/2015

Με λιγοστές ή καθόλου λέξεις ανάμεσα σε τραγούδια από τους τέσσερις δίσκους τους μας χάρισαν μία ακόμα όμορφη βραδιά.
Διαβάστηκε φορες
Μετά από μια γεμάτη και επιτυχημένη χρονιά οι Jane Doe ξεκίνησαν το 2015 με δύο συναυλίες σε ένα τριήμερο στην πόλη που ζουν. Στη δεύτερη, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου ανοίξανε για τους Nite Fields, αλλά την Παρασκευή γεμίσανε το Eightball σε μια σαφώς πιο «δική τους» βραδιά. Στα θετικά ήταν το γεγονός πως με το εισιτήριο δινόταν η δυνατότητα να αγοράσει κανείς τα δύο τελευταία τους άλμπουμ σε πολύ φιλική τιμή.

Ένα ιδιαίτερο γεγονός της συναυλίας αυτής ήταν πως η αρχή θα γινόταν από τον stand up comedian Στέλιος Ανατολίτης. Αρχικά με είχε ξενίσει ελαφρώς μια τέτοια επιλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι γι’ αυτό το είδος τέχνης, θεωρώντας πως δε θα ταιριάξει καλά με τη συναυλία που θα ακολουθούσε. Διαψεύστηκα πλήρως. Ο Στέλιος Ανατολίτης σίγουρα είναι ικανός με το μικρόφωνο και τις λέξεις και στην ύπαρξη άφθονου γέλιου συνέβαλαν και συχνές αναφορές στους ίδιους τους Jane Doe ή σε άλλους μουσικούς, όπως ο Ζακ Στεφάνου. Όντας, λοιπόν, «εντός θέματος» το μισάωρο πέρασε αρκετά γρήγορα και ενίσχυσε την ήδη αρκετά οικεία ατμόσφαιρα.

Περίπου στις 23:00, τα φώτα έκλεισαν, όπως σε κάθε συναυλία του συγκροτήματος, με εξαίρεση αυτά από τους προτζέκτορες, που για σχεδόν δύο ώρες προέβαλαν διάφορες εικόνες και βίντεο πάνω στην πεντάδα και στους τοίχους του Eightball. Με λιγοστές ή καθόλου λέξεις ανάμεσα σε τραγούδια από τους τέσσερις δίσκους τους μας χάρισαν μία ακόμα όμορφη βραδιά. Ο χώρος ήταν σχεδόν γεμάτος από την αρχή, αν και θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι περισσότερος, αλλά αυτό είναι μέρος ενός γενικότερου προβλήματος και δε σχετίζεται τόσο με τους Jane Doe.

Παίξανε σχεδόν όλα τα τραγούδια που θα ήθελε να ακούσει κανείς, τα οποία έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες. Παρά την πρόσφατη διπλή κυκλοφορία το 2014, φαίνεται να έχουν έτοιμα κάποια καινούρια τραγούδια και ακούσαμε ένα από αυτά. Όπως μας είπε ο Πρόδρομος Doe, είναι επηρεασμένο από μια λεπτομέρεια στο βίντεο για το τραγούδι ‘She Used To Love Me A lot’ του Johnny Cash, από το δίσκο που είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα το 2014, στο οποίο αναφέρεται η φράση «My heroes have always killed cowboys». Κλείσανε τη βραδιά μετά από δύο encore και, παραδόξως, το ‘Tangerine’ δεν ακούστηκε τελευταίο, όπως το συνηθίζουν. Όσοι τους έχουν δει, ξέρουν πως οι συναυλίες των Jane Doe είναι κάτι αξιόλογο. Για όλους τους υπόλοιπους σίγουρα θα υπάρξει μια ευκαιρία σύντομα.



Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
10,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα