Stage Diving #1 Γνωρίστε τους CAUDIA!

Διαβάστηκε
Stage Diving και πρώτη βουτιά ... στα βαθιά! (όπως ακριβώς μας αρέσει) 

 # Who Is Who ...or... "to know us better"!

Ας συστηθούμε λοιπόν! Καλωσορίζουμε σήμερα με μεγάλη χαρά στη σκηνή του MixGrill τους Caudia - και είμαι σχεδόν σίγουρη πως το διαβάζετε λάθος.. το σωστό είναι "Κόντια" όχι ..Καούντια :)

Οι Caudia, είναι ένα αγγλόφωνο ελληνικό ρoκ συγκρότημα που μόλις γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια και σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας την πρώτη του δουλειά.  Νέο αίμα! 
Τα μέλη του συγκροτήματος είναι οι:
Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, ιθύνων νους και frontman των Caudia (φωνητικά, κιθάρα, electronics) 
Μιχάλης Καλιγέρης  (δεύτερα φωνητικά, κιθάρα)
Θεόφιλος Καλιτσάς (μπάσο, programming)
Παναγιώτης Τόγιας  (drums, electronics)

 # Τι θ΄ακούσετε; (δυνατά)
Alternative rock με στοιχεία από stoner rock, electro rock, dark wave, synth pop

Και για να γίνουν σωστά οι συστάσεις .. πριν ακόμα μιλήσω με τον Κωνσταντίνο, γνώρισα τους Caudia έτσι ακριβώς, μ' αυτό το κομμάτι. Κι έτσι λέω να ξεκινήσω.  Είναι, για μένα, από κείνα τα κομμάτια που βάζεις στο repeat. Δυνατό, γρήγορο και όσο dark χρειάζεται..  Ας αφήσουμε να μας μιλήσει πρώτα η μουσική τους και μετά οι ίδιοι..

   "Change lanes” reflects on that defining moment that may occur once and which makes you change your overall perception. The shock that leads you to the path that might be the one you were destined to be on".  # Dive In

 * Κωνσταντίνε, πες μας, πώς γεννήθηκαν οι Caudia;

Κ.Γ.- Οι Caudia δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο του 2014 και θα μπορούσα να πω... κάπως "ανορθόδοξα" με την έννοια ότι, οι ιδέες και οι συνθέσεις στις οποίες βασιστήκαμε σαν ομάδα προυπήρχαν της πρώτης μας συνάντησης στο studio.
Είχα ηχογραφήσει έναν αριθμό κομματιών σε μορφή demo τα οποία παρουσίασα  στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, ρωτώντας τους αν θα ήθελαν να δουλέψουμε πάνω σ' αυτά για αρχή και να τα εξελίξουμε. Απάντησαν θετικά κι έτσι, μέσα απ'τις πρόβες, όλοι  βάλαμε τις πινελιές μας και τα κομμάτια ωρίμασαν παίρνοντας τη σημερινή τους μορφή.

*Ποιοι μουσικοί/συγκροτήματα έχουν επηρεάσει τη μουσική σας;

Κ.Γ- Ένα από τα θετικά του γκρουπ είναι πως δεν έχουμε συγκεκριμένες επιρροές ή "κολλήματα" με συγκεκριμένες μουσικές κατηγορίες. Όλοι μας έχουμε περάσει από φάσεις τελείως διαφορετικές μεταξύ τους. Από metal σε απλά soundscapes κι από πολύπλοκα παιξίματα μέχρι και το παίξιμο δύο ή τριών συγχορδιών, ανεξάρτητα μουσικής κατηγορίας. Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, είδος ή κατηγορία μουσικής που να μη σου προσφέρει έστω και κάτι ελάχιστο! Δεν υπάρχει τίποτα που να μη σε επηρεάζει καθόλου. 

Όσον αφορά στους Caudia, το συγκεκριμένο project έχει επιρροές από συγκροτήματα της γενιάς μας όπως οι ΝΙΝ, Death from above 1979, Muse, Strokes αλλά συγχρόνως υπάρχει  και μια έντονη επιρροή από συγκροτήματα και καλλιτέχνες των 70's και 80's όπως David Bowie, Iggy Pop, Jesus and Mary Chain, Joy Division, Kraftwerk, Gary Newman και η λίστα θα μπορούσε να συνεχίζει και να συνεχίζει...

*Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχετε αντιμετωπίσει στα πρώτα βήματά  σας; Τι είναι σημαντικό να προσέξουν οι "νέοι στο χώρο" κατά τη γνώμη σας;

Θ.Κ. - Δεν υπάρχει μεγάλη δυσκολία όταν πραγματικά γουστάρεις αυτό που παίζεις! (Πες τα Θεόφιλε!) Τα νέα παιδιά πρέπει να είναι προσγειωμένα, να ξέρουν τι ζητάνε από τη μουσική, τι μπορεί να τους προσφέρει η μουσική αλλά πρώτα  απ' όλα να φροντίσουν να έχουν δώσει αυτοί κάτι στη μουσική. Music is a cruel Mistress!

Κ.Γ. - θα συμφωνήσω με το Θεόφιλο. Όταν μιλάμε για μουσική δεν υπάρχουν δυσκολίες ή ακόμα κι αν παρουσιαστούν, κάνεις ό,τι περνάει απ' το χέρι σου να τις ξεπεράσεις.
Για παράδειγμα, μια δυσκολία που αντιμετωπίσαμε στην αρχή ήταν η ανάγκη να παίξουμε πιο πειθαρχημένα απ' ότι σε προηγούμενα σχήματα στα οποία συμμετείχαμε κι αυτό γιατί ήταν η πρώτη φορά που παίζαμε με samples, κάτι που απαιτεί μεγάλη προσήλωση ώστε να μη ξεφεύγεις από το χρόνο παιξίματος. Αυτό ξεπεράστηκε προ πολλού και πλέον κάτι που θεωρούσαμε κάπως "περιοριστικό" το κάναμε κομμάτι μας!

Σημαντικό είναι, τα νέα παιδιά ν' αγαπούν αυτό που κάνουν και να τους εκφράζει η μουσική που παίζουν - είτε αυτό είναι κάτι πολύπλοκο είτε μια συνεχόμενη συγχορδία, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πόσο βαθιά ερωτευμένος είσαι με αυτό που παίζεις και πόσο πραγματικά σε εκφράζει και το πιστεύεις.

*Τι να περιμένουμε από τους Caudia στο μέλλον; Ποια θα είναι τα επόμενα βήματά σας;

Θ.Κ - Στην παρούσα φάση τελειώνουμε το πρώτο μας EP. Ευελπιστούμε πως θα είναι έτοιμο αρχές Απριλίου κι από εκεί και πέρα θα ξεκινήσουμε μια σειρά από εμφανίσεις για την παρουσίαση της δουλειάς μας αλλά και ...για να ξεδώσουμε λίγο!!

* Πείτε  μας περισσότερα  για το επερχόμενο EP!

Κ.Γ. - Θεωρώ πως είμαστε πολύ τυχεροί σ' αυτό  το κομμάτι! "Πέσαμε" στα χέρια (για να κάνω λίγο πλάκα), ανθρώπων με τεράστια εμπειρία στο χώρο της μουσικής παραγωγής που αγαπούν αυτό που κάνουν και που θεωρούν χρέος τους να το μεταδώσουν σε όσους συνεργάζονται.

Η ηχογράφηση κι η επεξεργασία των κομματιών που απαρτίζουν το EP έγινε στο Λονδίνο υπό την επίβλεψη του John Robertson (Livan, Morcheeba, Prodigal Sun, WTC) και τη βοήθεια του sound engineer Nathanial Chan (New Model Army, the Fades) ενώ το mastering έγινε από τον Joe La Porta της Sterling Sound USA (Arcade Fire, Killers, Black Lips). (Ενδιαφέρον!!)

Κωνσταντίνε, Θεόφιλε, Μιχάλη και Παναγιώτη, σας ευχαριστούμε για το "ποδαρικό" στο Stage Diving  και σας ευχόμαστε  Καλή Αρχή με πολλές επιτυχίες! Περιμένουμε ν' ακούσουμε σύντομα την ολοκληρωμένη δουλειά σας και να σας παρακολουθήσουμε  ζωντανά στη σκηνή!

 # Find them, add them, like them (stalk them!) 

Caudia Official Website  
Caudia on Facebook     
Caudia on You Tube
Caudia on Twitter    
Caudia on Instagram     

"These things you cant rewind
I guess you let them burn"Από
Ποια η γνώμη σας για το συγκρότημα;
Μια από τις μεγαλύτερες μπάντες!
Μεγάλο συγκρότημα
Καλοί είναι
Μέτρια πράγματα
Αδιάφοροι
Δε μου αρέσουν
Πείτε μας τη γνώμη σας9/10 (13)
Βαθμός
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια