Τι έγινε στην 4η σεζόν του Game of Thrones;

Διαβάστηκε
Την Κυριακή του Πάσχα, η δημοφιλέστερη ίσως τηλεοπτική σειρά στον πλανήτη, το Game of Thrones επιστρέφει για την 5η σεζόν του!Την Κυριακή του Πάσχα, η δημοφιλέστερη ίσως τηλεοπτική σειρά στον πλανήτη, το Game of Thrones επιστρέφει για την 5η σεζόν του. Εκατομμύρια φίλοι της σειράς αναμένουν με αγωνία τις ανατροπές που τους επιφυλάσσει ο συγγραφέας των βιβλίων George Martin.

Όσοι δεν έχετε ακόμη μπει στο club των φίλων της σειράς, διαβάστε την πολύ καλή παρουσίαση της  από το συντάκτη μας, Κωστή Παρούση-Ορθοδόξου εδώ.

Σε λίγες ημέρες ξεκινάει η 5η σεζόν. Τι έγινε όμως ένα χρόνο πριν στην καλύτερη ίσως σεζόν της σειράς; Πολλές οι ανατροπές και οι δυνατές στιγμές στο Game of Thrones του 2014. Ας τις θυμηθούμε για να είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα της Κυριακής.

Κάθε Τρίτη στις 9 μμ θα γράφουμε σ' αυτή τη στήλη τα σχόλιά μας από το επεισόδιο της εβδομάδας.

The Winter is coming... (ακόμη κι αν εμείς θέλουμε να τον διώξουμε)GAME OF THRONES - 4η ΣΕΖΟΝ

[Του Κωστή Παρούση-Ορθοδόξου]

Οικογένεια Lannister

Η 4η σεζόν δεν άφησε τους υποστηρικτές της οικογένειας Lannister καθόλου ευχαριστημένους. Από νωρίς ακόμα στη σεζόν βλέπουμε άλλον ένα χαρακτήρα (Joffrey) να δολοφονείται στο γάμο του με μαρτυρικό τρόπο και τον "θείο" Tyrion να συλλαμβάνεται για το φόνο αυτό, χωρίς να τον έχει διαπράξει.

Δείτε το θάνατο του Joffrey εδώ!

Με τις άτυπες ευλογίες του "πάτερ φαμίλια" Tywin και την ασυγκράτητη οργή της Cercei για το θάνατο του καλοκάγαθου βασιλιά, ο Tyrion καλείται να δικαστεί. Καθώς όμως στο παρελθόν γλίτωσε από μία παρόμοια κατάσταση με παρόμοιο τρόπο, ζητάει δίκη με μάχη και βρίσκει υπέρμαχο του τον Oberyn Martel ο οποίος με τον τρόπο αυτό ζητάει εκδίκηση για το θάνατο της αδικοχαμένης αδερφής του.Όταν όμως η μάχη θα χαθεί και ο Tyrion θα βρεθεί προ του τέλους του, ο από "μηχανής θεός" Jaime, ο οποίος φαίνεται να είναι μόνος από την οικογένεια που πραγματικά νοιάζεται για εκείνον, θα ενορχηστρώσει μαζί με τον Varys την "αραχνούλα", τη δραματική απόδραση του. Ο Tyrion όμως δεν θα ξεχάσει την προδοσία του πατέρα του και πριν φύγει για την εξορία του, θα καρφώσει από ένα βέλος στην πρώην αγαπημένη του πόρνη Sei και τον πατέρα του Tywin, καταφέρνοντας άλλο ένα μεγάλο πλήγμα στην μέχρι πρότινος επικρατούσα οικογένεια.

[Της Ελένης Ζαρκάδα]

Daenerys Targaryen - The Mother of Dragons

H Daenerys του Οίκου Targaryen,  η θυελλογέννητη Βασίλισσα των Άνταλς και των Ρόυναρ και των Πρώτων Ανθρώπων, Αρχόντισσα των Επτά Βασιλείων Καλήσι της Θάλασσας των Ντοθράκι, Καταλύτρια των Αλυσίδων, έχει αρχίσει να ανησυχεί για την ανυπακοή των μικρών της (δράκων) καθώς μεγαλώνουν απότομα και δεν την υπακούν. Απτόητη, συνεχίζει να κυριεύει πόλεις. Επόμενη στάση η Mηρήν, όπου ζητά από τους σκλαβωμένος κατοίκους να δολοφονήσουν τους αφέντες τους. Με αυτό τον τρόπο παίρνει εκδίκηση για όσα σκοτωμένα παιδιά βρήκε στον δρόμο της προς την πόλη.Ο Daario, πολεμιστής που ακολουθεί την Daenerys και με τον οποίο έχει συνάψει ερωτική σχέση, παραμένει στο πλευρό της ενώ ο Mormont τη συμβουλεύει πως δεν είναι ακόμα έτοιμοι για εισβολή στο Westeros. Έτσι, η Daenerys προσθέτει άλλο έναν τίτλο στο όνομά της "Βασίλισσα του Μηρήν", αφού πήρε την απόφαση να εγκατασταθεί στην περιοχή μέχρι νεωτέρας. Και ενώ οι μέρες κυλούν όμορφα, με τις καθημερινές ακροάσεις της βασίλισσας, ένα γράμμα για τον Ser Jorah φτάνει σε λάθος παραλήπτη, τον Ser Barristan. Τα νέα ταξιδεύουν στην Daenerys, η οποία διώχνει για πάντα τον Ser Jorah καθώς το γράμμα τον ευχαριστούσε για την κατασκοπεία του.

Έτσι, μετά από 4 κύκλους οι δύο χαρακτήρες μένουν για πρώτη φορά χώρια. Ο κύκλος κλείνει με την Daenerys να δένει με αλυσίδες τους δράκους της, επειδή είχαν γίνει επιθετικοί ακόμα και προς τον λαό.

[Του Γιώργου Μπαλιώτη]

Jon Snow, το τείχος & οι Βόρειοι

Αφού δέχτηκε αρκετά βέλη από την Ίνγκριντ, ο Jon Snow επέστρεψε στο Μαύρο Κάστρο και κατάφερε να επιβιώσει από τα τραύματα του. Οι άνθρωποι της Μαύρης Φρουράς δεν πιστεύουν αυτά που λέει ο Snow για τον ερχομό του Mance Rayder από το Βορρά. Τελικά καταφέρνει να τους πείσει.

Ο Sam λέει στον Jon ότι ο Bran ζει και βρίσκεται κοντά στο τείχος. Παράλληλα, ο Sam ανησυχεί για τη ζωή της Gilly και του μωρού της (τους είχε στείλει σε ένα χωριό, στο οποίο έγινε επιδρομή από τους Βόρειους). Τελικά, η Gilly φεύγει από εκείνο το χωριό και πηγαίνει στο Μαύρο Κάστρο, στο οποίο ο Sam τη φιλοξενεί.Στο προτελευταίο επεισόδιο της σεζόν έγινε η μεγάλη μάχη ανάμεσα στη Βραδινή Φρουρά (Night's Watch) και τους χιλιάδες στρατιώτες του Mance Rayder. Η μάχη ήταν σκληρή και όπως όλοι περιμέναμε, ο Jon Snow έπαιξε σημαντικό ρόλο σ' αυτήν. Η Ινγκριντ μπήκε στο Κάστρο μαζί με άλλους στρατιώτες του Rayder και προσπάθησε να σκοτώσει τον Jon Snow (δεν το ήθελε πραγματικά βέβαια) και όταν τον στόχευε με το βέλος της, δέχτηκε ένα βέλος στην καρδιά και πέθανε στα χέρια του Snow.

Το Μαύρο Κάστρο άντεξε το πρώτο βράδυ. Ήταν πολύ σημαντικό το ότι μια ομάδα της φρουράς κατάφερε να κρατήσει τον γίγαντα που είχαν οι άγριοι και προσπάθησε να μπει στο Κάστρο. Βέβαια, όλοι αυτοί σκοτώθηκαν σ' αυτή την προσπάθεια. Το επόμενο πρωινό, ο Snow αποφάσισε να πάει να βρει τον Mance Rayder και να τον σκοτώσει. Αποστολή αυτοκτονίας; Έτσι λέγαμε...

Μετά από λίγη ώρα, οι άγριοι έπιασαν τον Jon Snow και τον πήγαν στον Rayder. Ο Mance μίλησε με τον Snow, του πρόσφερε φαγητό και κρασί και όταν πρόσεξε ότι κοιτούσε ένα μαχαίρι, τότε κατάλαβε ότι είχε έρθει να τον σκοτώσει. Εκείνη τη στιγμή ακούστηκαν οι κόρνες του πολέμου. Ο στρατός του Στάνις Μπαράθηον έσωσε το Μαύρο Κάστρο και τον Jon Snow βέβαια!

Ο Στάνις αιχμαλωτίζει τον Mance Rayder και ρωτάει τον Jon Snow τι θα τον έκανε στη θέση του. Ο τελευταίος του είπε ότι ο Rayder θα μπορούσε να τον βασανίσει και σκοτώσει, αλλά δεν το έκανε. Του πρότεινε να τον αιχμαλωτίσει. Κι έτσι έγινε.

Stannis Baratheon

Δεν έχουμε πολλά να πούμε για την ιστορία γύρω από τον Στάνις Μπαράθηον. Η παρουσία της μάγισσας Μελισσάνδρας παραμείνει ένα μεγάλο όπλο για αυτόν και το μυστήριο που δημιουργούν οι δυνάμεις της είναι μεγάλο. Ο Στάνις και ο Μπράβος κατάφεραν να πάρουν ένα δάνειο για να δημιουργήσουν στρατό. Κάπως έτσι, ο Στάνις απέκτησε το δικό του στρατό και έσωσε το Μαύρο Κάστρο.[Της Ελένης Σουλιώτη]

Sansa Stark

"...since my father was executed, I have been a hostage in King's Landing. A plaything for Joffrey to torture or Queen Cersei to torment. They beat me, they humiliated me, they married me to the Imp."
―Sansa Stark


H Sansa, συντετριμμένη από τα νέα για το φόνο της μητέρας της Catelyn και  του αδερφού της Robb στον αιματοβαμμένο Γάμο  (The Red Wedding) κλείνεται στον εαυτό της και χάνει την όρεξή της για ζωή. Επισκέπτεται στον ιερό χώρο λατρείας το Παλαιών Θεών του Δάσους (godswood) όπου την ακολουθεί ο Dontos Hollard που του είχε σώσει τη ζωή στη γιορτή για τον Joffrey. Ο Dontos της εκφράζει την ευγνωμοσύνη του και της χαρίζει το κολιέ της μητέρας του.

Οι  ετοιμασίες στο παλάτι συνεχίζονται για το  γάμο του Joffrey Baratheon και της Margaery Tyrell και ο σαδιστής Joffrey διασκεδάζει γελοιοποιώντας τον αποκεφαλισμό του Βασιλιά Eddard Stark αλλά και το θείο του, Tyrion. Όταν ο Joffrey δηλητηριάζεται ο Dontos προτείνει στη Sansa να το σκάσουν και την πηγαίνει σ’ ένα πλοίο που αποδεικνύεται πως ανήκει στον Petyr. Ο Petyr σκοτώνει τον Dontos για να εξασφαλίσει τη σιωπή του και λέει στη Sansa πως ό,τι έκανε το έκανε για τα χρήματα. H Sansa μαθαίνει πως ο Petyr έχει βάλει το χεράκι του στο θάνατο του Joffrey.

Ο Petyr δασκαλεύει τη Sansa κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς το Eyrie. Την παρουσιάζει ως ανηψιά του που λέγεται Alayne. Τους υποδέχεται η Lysa Arryn  η οποία γνωρίζει την πραγματική της ταυτότητα. Όπως αποδεικνύεται η Lysa ζηλεύει την Sansa και γίνεται ανταγωνιστική μαζί της διότι υποψιάζεται οτι η Sansa και ο Petyr  έχουν δεσμό. Της ανακοινώνει πως την προορίζει για σύζυγο του μικρού ξάδερφού της Robin όταν θα εκτελεστεί ο τωρινός σύζυγός της, Tyrion.

Σε μια κρίση ζήλειας η Lysa Arryn προσπαθεί να σκοτώσει τη Sansa ρίχνοντάς τη στο  κενό. Επεμβαίνει ο Petyr και αφού δηλώνει πως αγαπούσε πάντα τη μητέρα της Sansa, σπρώχνει τη Lysa στο κενό..

Η Sansa, ως Alayne καλείται να καταθέσει για το θάνατο της η Lysa Arryn   μπροστά στο Λόρδο Yohn Royce, τη Lady Anya Waynwood και τον Ser Vance Corbray. Η Sansa αποκαλύπτει την πραγματική ταυτότητά  της και κλαίγοντας τους πείθει να την υποστηρίξουν αλλάζοντας τα γεγονότα του θανάτου της Lysa. Τους λέει πως δεν είχε τα λογικά της και αυτοκτόνησε. Ο Petyr μένει άναυδος με την ικανότητά της να ψεύδεται. Ο τέταρτος κύκλος κλείνει με την εντυπωσιακή είσοδο της Sansa στην αίθουσα εμφανώς αλλαγμένη. Τα μαλλιά της είναι πιο σκούρα και η ίδια φοράει ένα εντυπωσιακό μαύρο φόρεμα με ντεκολτέ.

Η Sansa έχει αλλάξει. Δεν είναι πια το αθώο κοριτσάκι, ούτε κρατούμενη των Lannister. Έχει ωριμάσει στη φυλακή της  και ν’ αποκτά αυτοπεποίθηση και πολιτική επιρροή. Τα εγκλήματα που  έχει δει να γίνονται μπροστά στα μάτια της, εις βάρος της ίδιας και της οικογένειάς της έχουν αλλάξει την προσωπικότητά της πια..Brandon  Stark

"My dreams are different."
―Bran


O Bran, ο μικρός αδερφός της Sansa που πρωταγωνίστησε στους πρώτους 4 κύκλους της σειράς δε θα εμφανιστεί στη φετινή σεζόν. Το αγόρι που ανακάλυψε τυχαία τον αιμομικτικό δεσμό μεταξύ των αδερφών Lannister Cersei και Jaime το οποίο θα του κοστίσει τα πόδια του, στον τέταρτο κύκλο βρίσκεται στο δρόμο για το Castle Black με τους συνοδοιπόρους του Hodor, Jojen και Meera. Το χάρισμά του να βλέπει οράματα και να βλέπει μέσα απ’ τα μάτια του λύκου του Summer έχει δυναμώσει και το κάνει οποιαδήποτε στιγμή θέλει. Οι υπόλοιποι τον προειδοποιούν πως αν μένει  “μέσα” στο λύκο πολύ κάποια στιγμή θα χάσει τον εαυτό του και τον επαναφέρουν. Κατα τη διάρκεια της πορείας τους βρίσκουν ένα ιερό δέντρο (Heart Tree) και ο Bran έχει  ένα ακόμα όραμα. Βλέπει ένα άλλο ιερό δέντρο σ’ ένα λόφο, το κοράκι με τα 3 μάτια, τη σκηνή αποκεφαλισμού του πατέρα του, τους White Walkers, το σιδερένιο θρόνο σε χιονισμένο τοπίο, ένα δράκο να πετάει πάνω από το βασίλειο των Lannister κι έπειτα το ίδιο δέντρο σ’ ένα άλλο λόφο. Μια φωνή του λέει “κάτω απ’ το δέντρο, βόρεια”

O Bran λέει και στους υπόλοιπους πως ξέρει πού πρέπει να πάνε.  Κατασκηνώνουν κοντά στο Craster΄s Keep  όταν καταλαβαίνουν πως κάτι συμβαίνει εκεί και καταλήγουν αιχμάλωτοι του Karl Tanner, ενός αποστάτη της Νυχτερινής φρουράς (Night΄s watch). Τους σώζει ο Jon Snow, τον οποίο βλέπει ο Bran και θέλει να του μιλήσει αλλά οι υπόλοιποι της ομάδας τον πείθουν να μη το κάνει για ν’ ανακαλύψουν το νόημα του οράματός του.

Ο Bran και οι υπόλοιπη ομάδα βρίσκουν το ιερό δέντρο του οράματος. Δέχονται επίθεση από ζόμπι (wights) και ο Jojen σκοτώνεται στη μάχη. Τους σώζει ένα “Παιδί του Δάσους”  και ανακαλύπτουν πως κάτω από το δέντρο υπάρχει μια σπηλιά και πως το κοράκι είναι ένας ηλικιωμένος που το σώμα του έχει γίνει ένα με τις ρίζες του ιερού δέντρου. Ο Bran τον ρωτάει αν θα ξαναπερπατήσει κι εκείνος του λέει πως δε θα περπατήσει ξανά, αλλά θα πετάξει. Arya Stark

"Joffrey... Cersei... Ilyn Payne... the Hound... Polliver... the Mountain..."
―Arya Stark's "prayer"


H Arya Stark, πρωταγωνίστησε στους τέσσερις πρώτους κύκλους της σειράς και θα πρωταγωνιστήσει και στον 5ο. Το ατίθασο αγοροκόριτσο, η νεότερη κόρη του Eddard Stark που το έσκασε κάτω από τη μύτη των Lannister όταν αποκεφαλίστηκε ο πατέρας της και έκτοτε προσπαθεί να γυρίσει στους δικούς της. Μοναδικός Θεός για κείνη είναι ο Θάνατος. Τα βράδια επαναλαμβάνει ως προσευχή τα ονόματα όσων θέλει να σκοτώσει για να εκδικηθεί. Από τον 3ο κύκλο βρίσκεται στα χέρια του παραμορφωμένου The Hound- πρώην σωματοφύλακα του Joffrey. Ο Hound θέλει να την ανταλλάξει με λύτρα. Ενώ η Arya πιστεύει οτι θα την γυρίσει πίσω στους Lannister. Προορισμός του είναι το The Twins όπου θα βρισκεται η μητέρα της κι ο αδερφός της για το γάμο (The Red Wedding). Οταν επιτέλους φτάνουν είναι αργά. Μετά τη σφαγή των δικών της ο επόμενος προορισμός είναι η θεία της Lysa Ayrin στο Eyrie ώστε να την πουλήσει. Κατα τη διάρκεια του 4ου κύκλου βλέπουμε την Arya να κάνει τον πρώτο της φόνο όταν ακούει ένα στρατιώτη να κοροϊδεύει τη μητέρα της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αναπτύσσεται μια περίεργη σχέση  ανάμεσα σε κείνη και τον Hound. H Arya σκληραίνει και μαθαίνει να μάχεται.
Σε μια ενέδρα η Arya και ο Hound έρχονται αντιμέτωποι με τους Rorge και Biter (δύο φυγάδες εγκληματίες). Εκείνοι θ’ αναγνωρίσουν την Arya από τον καιρό της αιχμαλωσίας τους με τον Jaqen H'ghar και θα τραυματίσουν τον Hound αν και θα χάσουν τελικά τη μάχη. Η πληγή του Hound μολύνεται καθώς δε δέχεται να την καυτηριάσει η Arya και ενώ της ζητά να τον σκοτώσει, παρόλο που την προκαλεί να το κάνει, εκείνη παίρνει τα χρήματά του και φεύγει.

Η Arya βρίσκει στο λιμάνι κι ένα πλοίο είναι έτοιμο να σαλπάρει. Η πρώτη της σκέψη είναι να ζητήσει να τη μεταφέρει στο Τείχος όπου θα συναντηθεί με τον αδερφό της Jon Snow. Όταν ο καπετάνιος Ternesio Terys της λέει πως προορισμός είναι η ελεύθερη πόλη του Braavos, η Arya του δείχνει το νόμισμα που της είχε δώσει πριν καιρό ο Jaqen H'ghar – ένας αλάνθαστος εκτελεστής- που της είχε εκπληρώσει 3 ευχές. Τότε ο ο Jaqen H'ghar την είχε προσκαλέσει να τον ακολουθήσει  στο Braavos και να εκπαιδευτεί με τους Απρόσωπους (Faceless Men). Τότε η Arya είχε αρνηθεί λέγοντας πως πρέπει να βρει τους δικούς της πρώτα. Πλέον έτοιμη για μάχη και διψασμένη για εκδίκηση, δείχνει το νόμισμα στον καπετάνιο και του λέει τις ιερές λέξεις “Valar Morghulis”. Εκείνος της απαντά “valar dohaeris” και την καλωσορίζει στο πλοίο του Titan΄s Daughter. Ο κύκλος τελειώνει με την Arya στην πλώρη έτοιμη να εκπληρώσει την προσευχή της.

[Του Γιώργου Μπαλιώτη]

The White Walkers + Greyjoy

Λίγα πράγματα είδαμε για τους White Walkers στην 4η σεζόν. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι έπαιρναν τα μωρά που τους πρόσφερε ο Craster (ο γέρος που έκανε παιδιά με τις κόρες του και προσέφερε τα αγόρια στους White Walkers), τα πήγαιναν σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία και μόλις τα κοιτούσαν δημιουργούσαν ένα νέο White Walker! Έτσι λοιπόν γίνεται η αναπαραγωγή τους.

Η ιστορία του Theon Greyjoy είναι πραγματικά περίεργη. Έχουν γίνει απίστευτα βασανιστήρια σ' αυτόν, από το Ramsey Snow (του έκοψε και το πέος) και όταν ήρθε η αδερφή του να τον σώσει, αυτός επέλεξε να μείνει με τον Snow. Ουσιαστικά, έχει γίνει το "σκυλάκι" του... Άραγε, που θα πάει η ιστορία;

Περισσότερα, κυρίες και κύριοι αυτή την Κυριακή (ή την Δευτέρα αν θέλετε)!


Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια