Παρουσίαση του κόμικ "Δον Κιχώτης" παρουσία του δημιουργού του, Ρομπ Ντέιβις

Διαβάστηκε
Δελτίο Τύπου

Βιβλιοπαρουσίαση

Δον Κιχώτης - το κόμικ του Ρομπ Ντέιβις, παρουσία του δημιουργού.

Ο "Δον Κιχώτης" του Βρετανού Ρομπ Ντέιβις είναι ένα εικονογραφημένο μυθιστόρημα, βασισμένο στο θρυλικό μυθιστόρημα του Θερβάντες, σε μια έκδοση ενός τόμου, ο οποίος συμπεριλαμβάνει όλες τις σκηνές του κλασσικού βιβλίου. Για τον δημιουργό και το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημιουργός κόμικ Σπύρος Δερβενιώτης και η μεταφράστρια του έργου Μαρία Χρίστου. Το βιβλίο στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χαραμάδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Δευτέρα 11 Μαΐου, 19:30
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23.
Είσοδος ελεύθερη

Ο Ρομπ Ντέιβις γεννήθηκε στο Ντόρσετ της Μεγάλης Βρετανίας. Μετά τη δημιουργία του ψυχεδελικού κόμικ SLANG από το 1989 ως το 1991, άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά για τα δημοφιλή Βρετανικά κλασσικά κόμικς Roy of the Rovers και Judge Dredd. Απογοητευμένος από τον κόσμο των κόμικς που δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες του, χώρισε τις εικόνες από τις λέξεις κερδίζοντας τα προς το ζην ως εικονογράφος. Την περίοδο εκείνη εικονογράφησε, μεταξύ άλλων, για την εφημερίδα Guardian, τα περιοδικά του BBC και τους εκδοτικούς Scholastic Books και Random House.

Το 2005 επέστεψε στα κόμικς, γράφοντας και αργότερα σχεδιάζοντας cοmic strips για το Doctor Who Magazine, webcomics και κόμικς μικρής φόρμας για τον εκδοτικό οίκο Solipsistic Pop. Εμπνευστής της ιδέας για ένα βρετανικό συλλογικό εικονογραφημένο μυθιστόρημα, επιμελήθηκε μαζί με τον Woodrow Phoenix το Nelson, ένα ιδιαίτερο βιβλίο το οποίο κέρδισε το British Comics Award και ήταν υποψήφιο για βραβείο Eisner. Έκτοτε διασκεύασε τον Δον Κιχώτη για τον οίκο SelfMadeHero, κερδίζοντας κοινό, κριτικούς και δύο ακόμη βραβεία Eisner, και πρόσφατα ολοκλήρωσε το εκπληκτικό The Motherless Oven, επίσης προτεινόμενο για βραβείο Eisner.


Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Rob Davis Ρομπ Ντέιβις Εκδόσεις Χαραμάδα Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας
8
Δον Κιχώτης
2
βιβλίο
102
Σχετικά Άρθρα για σένα
Το Mix Grill σας προτείνει
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια