Τα Κομμάτια της Οικειότητας - Μάιος 2015

Δέκα τραγούδια στις δέκα κάθε μήνα που συμπληρώνουν το παζλ του είναι μου, το παζλ της ίδιας μου της οικειότητας.
Διαβάστηκε φορες
Δέκα τραγούδια, κατά προτίμηση καινούργια, στις δέκα κάθε μήνα. Δέκα κομμάτια που μπορεί να μην έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους, αλλά συμπληρώνουν το παζλ του είναι μου, το παζλ της ίδιας μου της οικειότητας.



Blur - My Terracotta Heart (δίσκος: The Magic Whip, Απρίλιος 2015)
Μαγικοί Blur. Ο ορισμός της οικειότητας για ένα δίσκο που δε χρειαζόταν καν να δημιουργηθεί. Και αποδείχτηκε μεγαλειώδης! Εδώ η μία από τις πλευρές των Blur που αγαπάμε. Μια άλλη λίγο παρακάτω.

Sufjan Stevens - Should Have Known Better (δίσκος: Carrie & Lowell, Μάρτιος 2015)
Το "When I was three, three maybe four" γίνεται "When I was three, and free to explore" και μετά έρχεται το "Be my rest, be my fantasy" και σε αποτελειώνει.

The National - Sunshine On My Back (single, Απρίλιος 2015)
Δε θα ακούσεις τίποτα καινούργιο, τίποτα που δεν άκουσες πιο ολοκληρωμένο στο "Trouble Will Find Me". Μα θα σταθείς, έστω και για μια στιγμή, για να αφουγκραστείς την ιστορία της Tina να προστίθεται στο πάνθεο των γυναικών για τις οποίες έχουν τραγουδήσει οι The National.

Nadine Shah - Fool (δίσκος: Fast Food, Απρίλιος 2015)
Αυτή η φωνή και αυτό το πάθος δε μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Ο δίσκος ξεδιπλώνεται αργά και σε βυθίζει μεθοδικά στο γοητευτικό κόσμο της Nadine.

Calexico - Falling From The Sky (δίσκος: Edge Of The Sun, Απρίλιος 2015)
Δε χρειάζεται να περιμένεις κάθε φορά να ακούσεις καινούργια τραγούδια των Calexico για να καταλάβεις ότι αυτοί οι μπαγάσηδες θα βρουν πάλι τον τρόπο να κάνουν μουσική κάθε ρυθμό που βρίσκεται μέσα σου, να του βάλουν στίχους και να στον σερβίρουν.

Blur - Ong Ong (δίσκος: The Magic Whip, Απρίλιος 2015)
Μα Ong Ong; Μόνο οι Blur! Πραγματικά έχω μια περιέργεια πώς ακούγονται εν έτει 2015 σε παιδιά που μεγαλώνουν με fast food hits. Ίσως πάλι να μη με ενδιαφέρει καθόλου και απλώς... "I wanna be with you". Lalalalalalalalala

Kovacs - The Devil You Know (δίσκος: Shades Of Black, Απρίλιος 2015)
Έχοντας ακούσει πέρσι το My Love, περίμενα στη γωνία για να αποκηρύξω το δίσκο της Kovacs. Ας πρόσεχα! Άντε τώρα να καταφέρω να τον βγάλω από το repeat.

GAD. - A Kind Of Death (single, Απρίλιος 2015)
Γράφει Ο Δημήτρης Καμπούρης: "Με τραγούδια όπως το “A Kind Of Death” κι η τέταρτη δισκογραφική δουλειά των GAD. θα έχει επιτυχία. Η μπάντα αυτή απλά το «έχει», πώς να το κάνουμε". Απλό πράγμα δεν το λες!

Django Django - High Moon (δίσκος: Born Under Saturn, Μάιος 2015)
Σ' αρέσει να ονειρεύεσαι με ανοιχτά τα μάτια; Να κοιτάς τον ουρανό και να χαζεύεις τους ανθρώπους να περνούν; Σ' αρέσει να αφήνεις τον άνεμο να ανακατεύει τα μαλλιά σου και τον ήλιο να κατακλύζει τα κύτταρά σου;

Sleater-Kinney - Fangless (δίσκος: No Cities to Love, Ιανουάριος 2015)
"You were born in a shout; But you will die in a silent skull". Είπατε κάτι;





Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα