Το εξώφυλλο της ταινίας Rosewater

Τα Προσεχώς: Άρωμα Ελευθερίας

Διαβάστηκε
Ο Jon Stewart αφηγείται την ιστορία του Maziar Bahari ύστερα από τις δραματικές εκλογές του 2009 στο Ιράν.
Το εξώφυλλο της ταινίας Rosewater


Ο Jon Stewart κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο σε ρόλο σκηνοθέτη με το βιογραφικό δράμα "Rosewater". Ο ίδιος έχει βάλει το χεράκι του και στο σενάριο, αν και η κεντρική ιστορία βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο "Then They Came for Me: A Family's Story of Love, Captivity, and Survival" των Maziar Bahari και Aimee Molloy. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Bahari θα δούμε τον Gael García Bernal, ενώ συμμετέχουν επίσης οι Kim Bodnia και Dimitri Leonidas. Η ταινία έχει δώσει το παρόν σε αρκετά φεστιβάλ, με σημαντικότερα αυτά του Τορόντο τον προηγούμενο Αύγουστο, καθώς και αυτό του Λονδίνου τον περασμένο Οκτώβριο. Η πρεμιέρα της στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες αναμένεται στις 6 Αυγούστου με τίτλο "Άρωμα Ελευθερίας".

Το πόστερ της ταινίας Rosewater

Υπόθεση:

Το 2009 ο Jason Jones, ρεπόρτερ του Daily Show, έκανε μια σατιρική συνέντευξη με τον Maziar Bahari την παραμονή των εκλογών στο Ιράν. Ο οικοδεσπότης της εκπομπής αστειευόμενος αποκάλεσε τον καλεσμένο του κατάσκοπο. Κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων που ξέσπασαν στους δρόμους εξαιτίας της νοθείας των αποτελεσμάτων και τις οποίες ο Bahari μαγνητοσκόπησε, οι ιρανικές αρχές τον συνέλαβαν με την κατηγορία της κατασκοπείας. Βασική απόδειξη της ενοχής του θεωρήθηκε η συνέντευξη στο Daily Show. Για τις επόμενες 118 μέρες, ο Bahari βασανίστηκε και ανακρίθηκε από έναν αστυνομικό με το κωδικό όνομα Rosewater.Trivia

-    Ο Jason Jones επιλέχτηκε να παίξει τον εαυτό του, λόγω της συνέντευξης η οποία συνετέλεσε στη φυλάκιση του Maziar Bahari.

-    Ο Maziar Bahari κάνει μια σύντομη εμφάνιση (cameo) στην ταινία.
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Rosewater Jon Stewart Άρωμα Ελευθερίας Τα Προσεχώς
156
κινηματογράφος
216
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια