Καλαμάτα

Καλαμάτα: Εκδηλώσεις τον Αύγουστο 2015

Τα καλοκαίρια πέρα από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της, η Καλαμάτα φιλοξενεί πολλές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.α.
Διαβάστηκε φορες
Η Καλαμάτα είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Πελοποννήσου. Είναι στο μέσο του Μεσσηνιακού Κόλπου και στις παρυφές του Ταϋγέτου. Η ατελείωτη παραλιακή οδός (Ναβαρίνου), το Φραγκικό Κάστρο, η μεγάλη πλατεία της Αριστομένους, η θέα της πόλης και του Μεσσηνιακού κόλπου από τα bars - εστιατόρια στη Βέργα και γενικότερα οι παραλίες της είναι στοιχεία ικανά για να προσελκύσουν αρκετό κόσμο το καλοκαίρι. Σ' αυτά προσθέστε και την απόσταση από Αθήνα, η οποία είναι μόλις δύο ώρες με τη νέα Εθνική Οδό.

Τα καλοκαίρια πέρα από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της, η Καλαμάτα φιλοξενεί πολλές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.α.

Ας δούμε παρακάτω τι έχει ακόμη το πρόγραμμα στην πόλη της Καλαμάτας και τις γύρω περιοχές:

Οι Τενόροι
10/8/2015     Καλαμάτα     Θέατρο Κάστρου     21:30     15,00€
Εισιτήρια

Mια απολαυστική, ξεκαρδιστική κωμωδία περιοδεύει στην Ελλάδα! Πρόκειται για το έργο Οι Τενόροι (βασισμένο στο Ζητείται τενόρος του Κεν Λούντβιχ), σε διασκευή/σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη και πρωταγωνιστές τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Θανάση Τσαλταμπάση, Πάνο Σταθακόπουλο, Βιβή Κόκκα, Κωνσταντία Χριστοφορίδου, Άννα Μενενάκου και τον Γιώργο Παπαζήση. Η διασκευή διαδραματίζεται στην Αθήνα του σήμερα σε μια σουίτα κεντρικού ξενοδοχείου. Ο Διευθυντής της Λυρικής Ερρίκος Μπαλτάς (Πάνος Σταθακόπουλος) και ο Βοηθός του Μάξιμος (Θανάσης Τσαλταμπάσης) περιμένουν αγωνιωδώς την άφιξη του παγκοσμίως καταξιωμένου τενόρου Τίτο Μερέλλι (Βλαδίμηρος Κυριακίδης). Ο Μερέλλι έρχεται στην Λυρική για να τραγουδήσει την όπερα του Giuseppe Verdi: ΟΘΕΛΛΟ.

Προμηθέας Δεσμώτης
11/8/2015     Μεσσήνη     Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης     21:15     14,00€
Εισιτήρια

Ο Κώστας Φιλίππογλου, μετά τον ευρηματικό Φιλοκτήτη, σκηνοθετεί τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα.

Ο απείθαρχος Τιτάνας Προμηθέας, αμφισβητεί την εξουσία του Δία, χαρίζοντας τη φωτιά στους ανθρώπους. Η τιμωρία θα είναι αμείλικτη. Με διαταγή του πατέρα των θεών θα δεθεί σ’ έναν άγριο βράχο, στα πέρατα του κόσμου. Ωστόσο εκείνος δεν θα σταματήσει να καταφέρεται κατά της εξουσίας, εξαγριώνοντας τον Δία, ο οποίος τον καταποντίζει στον Τάρταρο.

«ΦΟΝΙΣΣΑ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
11/8/2015     Στούπα     Θέατρο Μάνης "Κώστας Καζάκος"     21:30     8,00€ - 12,00€
Εισιτήρια

Μεγάλο θέμα του έργου και ζήτημα ανάλυσης και ερμηνείας αποτελεί η ύπαρξη ή όχι τύψεων και ενοχής εκ μέρους της Χαδούλας, ενώ πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει το τέλος του έργου στο οποίο η Χαδούλα βρίσκει τον θάνατο ανάμεσα στη θεία και την ανθρώπινη δικαιοσύνη. Αναλύσεις διαφόρων προσεγγίσεων, ψυχολογικής σκοπιάς, βιολογικής, εγκληματολογικής κοκ φωτίζουν διαφορετικές σκοπιές ενός έργου που, πέρα από μία μοναδική καταβύθιση από τον συγγραφέα στην ψυχοσύνθεση της ηρωίδας του, έτερος πρωταγωνιστής είναι η ίδια η κονωνία και κυρίως η κοινωνική αδικία, αφήνοντάς μας το ερώτημα, μήπως τελικά η Χαδούλα, μέσω των φόνων, επεδείκνυε μία στρεβλή χειρονομία αγάπης; Στρεβλή, καθώς η ίδια δεν έμαθε ποτέ ούτε από την μητέρα της, ούτε από τον σύζυγό της, το αληθινό νόημα του όρου;

Μπάμπης Στόκας
12/8/2015     Καλαμάτα     Θέατρο Κάστρου     21:30
Εισιτήρια

Μια μεγάλη συναυλία εντός έδρας, στο Κάστρο της Καλαμάτας σχεδιάζει ο Μπάμπης Στόκας.

Ο Καλαματιανός τραγουδοποιός και ερμηνευτής, με εφόδιο την σπάνια φωνή του και την αισθαντική ερμηνεία του, αυτό το καλοκαίρι θα μας ταξιδέψει μουσικά από το χθες στο σήμερα, μέσα από την ικανότητα να κινείται με άνεση και αγάπη τόσο σε ηλεκτρικές μπαλάντες όσο και σε αυθεντικά λαϊκά ακούσματα.

Αχαρνής, Αριστοφάνη
19/8/2015     Θέατρο Κάστρου     21:30     12,00€ - 15,00€
20/8/2015     Θέατρο Κάστρου     21:30     12,00€ - 15,00€
Εισιτήρια

Οι Αχαρνής το πρώτο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη, έχει όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μεγάλου αυτού σατιρικού ποιητή:

Την αιχμηρή καταγγελία για τη διαφθορά του δημόσιου βίου, την αηδία του για τους δημαγωγούς που διαφθείρουν την συνείδηση των πολιτών και πάνω απ΄ όλα την αντίθεση του με την ψύχωση για πόλεμο που κατέλαβε τους Αθηναίους και οδήγησε σε καταστροφή την Αθηναϊκή δημοκρατία.

Πριν το Χάραμα
18/8/2015     Καλαμάτα Θέατρο Κάστρου     21:30     10,00€ - 15,00€   
19/8/2015     Κυπαρισσία Τρενοτεχνείον     21:30     10,00€ - 15,00€
Εισιτήρια

Ένα ιδιαίτερο, γεμάτο αγαπημένα τραγούδια και συναίσθημα θεατρικό έργο: το ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΡΑΜΑ, του Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα περιοδεύει στην Ελλάδα.

Το έργο είναι γεμάτο από λαϊκά τραγούδια που όλοι αγαπάμε. Ταυτόχρονα όμως είναι μια πολύ δυνατή και συγκινητική ερωτική ιστορία, που διαδραματίζεται μεταπολεμικά, στα χρόνια ακριβώς των μεγάλων λαικών δημιουργών. τραγουδιών και φωνών.

Οι ήρωες του έργου είναι άνθρωποι του τραγουδιού που ζουν με πάθος τα πάθη τους! Οι ιστορίες τους διατρέχουν την νεότερη ιστορία της Ελλάδας από την απελευθέρωση, στον Εμφύλιο, στην μεταπολεμική Ελλάδα και την δικτατορία. Ζωές γεμάτες κρυφές παγίδες, σκοτεινά μονοπάτια και μυστικούς γκρεμούς. Αγάπες απελπισμένες και ψυχές αγιάτρευτες μέχρι την τελευταία τους ώρα. Πάντα με πίστη στην αλήθεια της καρδιάς!

Ελένη Τσαλιγοπούλου & Boğaz Musique
22/8/2015     Κυπαρισσία     Τρενοτεχνείον     21:00     10,00€
Εισιτήρια

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique, ύστερα από έναν χειμώνα πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων, συνεχίζουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία και μας προσκαλούν σε μία σειρά συναρπαστικών συναυλιών σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώνοντας με τρόπο απρόσμενο και γοητευτικό όλες τους τις μεγάλες μουσικές αγάπες. Η νοσταλγία και η συγκίνηση της Ανατολής αναμειγνύεται μοναδικά με την ένταση και τον δυναμισμό της Δύσης σε ένα παθιασμένο, διονυσιακό και άκρως καλοκαιρινό πρόγραμμα!

Maraveyas Ilegal
24/8/2015     Καλαμάτα     Θέατρο Κάστρου     21:00     10,00€
Εισιτήρια

Ο Κωστής Μαραβέγιας (Maraveyas Ilegal), ύστερα από τις 3 sold-out εμφανίσεις του στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, ταξιδεύει στην Ελλάδα και υπόσχεται μοναδικές βραδιές σε μία εκρηκτική live παράσταση που θα αφήσει σε όλους μια πολύ χαρούμενη και γλυκιά διάθεση! Ένα πολύχρωμο πολιτισμικό μουσικό πάρτι από αυτά που ξέρει να φτιάχνει ο Κωστής με κάθε ευκαιρία.



Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα