Whatever makes us happy on a Sunday morning: Επιστροφή στην Αθήνα

Διαβάστηκε
19 Σεπτεμβρίου 2012. Η πρώτη μου μέρα στην Αθήνα. Η πρώτη μέρα της φοιτητικής μου ζωής. Φορτωμένη, λιγάκι φοβισμένη για μία πόλη που δεν γνώριζα καθόλου, αρκετά στεναχωρημένη, που άφησα πίσω αγαπημένα πρόσωπα, και ενθουσιασμένη. Πρώτη βόλτα με το ταξί μέχρι το σπίτι. Έβρισκα πολλά κοινά με το "Ηρακλειάκι" , όπως συνηθίζω πια να το αποκαλώ, και διαφορές πολλές. Έφτασα και ξετρελαμένη ανακάλυπτα κάθε σπιθαμή του καινούριου μου σπιτιού.

Την πρώτη μέρα κιόλας έφτιαξα σιγά σιγά τον χώρο μου και πήγα από τη σχολή. Θυμάμαι, γύρισα και αποκοιμήθηκα, απίστευτα κουρασμένη από τη μεγάλη διαδρομή και τόσο χαρούμενη για όλα εκείνα που γνώρισα σήμερα, μέρη και συναισθήματα. Τον πρώτο καιρό ήμουν αρκετά απογοητευμένη με την πόλη. Απίστευτα γρήγοροι ρυθμοί, που δεν μπορούσα να συνηθίσω. Η σχολή κάτι καινούριο, που μέχρι να καταλάβω πώς λειτουργεί και πώς λειτουργώ εγώ μέσα σε αυτήν, έφτασε κιόλας εξεταστική.

Και ξαφνικά έγινε το κλικ. Έτυχε να έχει επανάληψη τα Υπέροχα Πλάσματα και αγάπησα την Αθήνα. Είδα όλα τα όμορφα που έχει να σου προσφέρει η πόλη αυτή, όσο κουραστική κι αν είναι. Είδα πόσο όμορφη είναι τη μέρα και πώς στέκει με καμάρι το βράδυ φωτισμένη, παρόλη την ασχήμια που κουβαλά. Έμαθα σιγά σιγά να βρίσκω τα μικρά, τα ουσιώδη. Σε μένα, στο σπίτι, στη σχολή, στην πόλη. Τόσες ευκαιρίες, τόσες δυνατότητες, τόσα πολλά και διαφορετικά σε ένα μέρος. Θέατρο, κινηματoγράφος, μουσική. Κι όταν είσαι λίγο τρελός, όπως εγώ, δεν χορταίνεις να τα κυνηγάς όλα αυτά.

Κι έτσι, η Αθήνα κράτησε ένα κομμάτι μου κι εγώ ένα δικό της. Τι κι αν έλεγα πως αυτό δεν θα γίνει! Τρία χρόνια μετά, εξακολουθεί να με κουράζει και να με εκνευρίζει πολύ συχνά. Είναι στιγμές που χρειάζομαι να φύγω. Μετά από λίγο, όμως, μου λείπει. Κι έχω τον ίδιο φόβο, την ίδια χαρά, την ίδια ανάγκη να επιστρέψω.

Αυτές τις μέρες επιστρέφω στην Αθήνα. Δεν έχω ξεκουραστεί όσο θα ήθελα, παρόλα αυτά νιώθω έτοιμη να ανέβω, να περάσω μία χαλαρή εξεταστική κι έπειτα να βγω στους δρόμους. Έχω μία τρελή επιθυμία να ξεχυθώ στα στενά της, στα γνωστά μαγαζάκια και σε εκείνα που δεν έχω πάει ακόμα. Να κάνω βόλτα στα Εξάρχεια, στην Κολοκοτρώνη και σε χίλια δυο άλλα μέρη. Να μαζεύομαι με τους φίλους μου. Να πάω στο θέατρο, στο σινεμά, σε συναυλίες. Να βάλω καινούριους στόχους και να τους επιτύχω. Να πάω όπου ακόμα δεν έχω καταφέρει και θέλω τόσο πολύ! Τέταρτο έτος, ανυπομονησία να γνωρίσω καλύτερα την πρωτεύουσα!! Η λίστα που ακολουθεί σηματοδοτεί τις καινούριες μας εμπειρίες.

Αφιερωμένο στην καλή μου φίλη που ξεκινά τη φοιτητική της ζωή!

Y.Γ. Τα Υπέροχα Πλάσματα παίζουν σε επανάληψη.

Τα τραγούδια

01. Felix Jaehn ft. Jasmine Thompson - Ain’t Nobody (Loves Me Better)
02. Dan Auerbach - Goin' Home
03. Willis Earl Beal - Too Dry To Cry
04. Future Islands - The Chase
05. The Strypes - Get Into It
06. MGMT - Electric Feel
07. Jessie J - Domino
08. Royal Blood - Figure It Out
09. The Pretty Littles - Dangerman
10. The Doors - L. A. Woman
11. Phoenix - 1901
12. Muddy Waters - Mannish Boy
13. alt-J (∆) - Breezeblocks
14. Caribou - Odessa
15. Parov Stelar - Love
16. Quantic - Time Is The Enemy
17. SomehowArt- I Am Not A Number
18. Wovenhand - Sparrow Falls
19. Gramatik - Lorena's Butterfly
20. Billy Idol - Dancing With Myself
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Το Mix Grill σας προτείνει
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια