Black Heart Procession @ Rodeo 28/05

Υπάρχει άραγε ιδανικό Black Heart Procession set? Την Παρασκευή στο Rodeo και από τις πρώτες «νότες» του πριονιού του Pall Jenkins, απολαύσαμε ένα μόνο από τα, θεωρητικά άπειρα, ιδανικά Black Heart Procession set.
Διαβάστηκε φορες
Δεν νομίζω πως υπήρχε πιο κατάλληλη στιγμή για να μας επισκεφτούν οι The Black Heart Procession. Θέλετε από τη μια τα έξι ολοκληρωμένα και υψηλής ποιότητας album τους που αναμφίβολα θα μας εξασφάλιζαν ένα μεγάλο απόθεμα αγαπημένων τραγουδιών, θέλετε από την άλλη το αναπόφευκτο με τα χρόνια μουσικό δέσιμο του Pall A. Jenkins και του Tobias Nathaniel, που είναι φανερό πως έχει δημιουργήσει μια μεταξύ τους χημεία που μας εγγυάται σίγουρη live απόλαυση. Και αυτό έγινε! Από τις πρώτες «νότες» του πριονιού και για την επόμενη μιάμιση ώρα, ήμουν με την τρίχα κάγκελο και με ένα ρίγος να διαπερνά διαρκώς τη σπονδυλική μου στήλη.

Η βοήθεια από τον άγνωστο Χ θηριώδη μπασίστα του γκρουπ δόθηκε απλόχερα, το σετ ήταν ιδανικό και σε διάρκεια (μία και μισή ώρα ακριβώς), αλλά και σε ποιότητα, τουλάχιστον για την αφεντιά μου. Λείπανε τέσσερεις-πέντε τίτλοι αναφοράς (ενδεικτικά αναφέρω τα Waterfront (The Sinking Road), A Cry For Love, Back To The Underground, The Spell) αλλά όπως είπαμε και στην αρχή, το βάθος του..πάγκου τους είναι απύθμενο και σίγουρα για κάθε ιδανικό Black Heart Procession σετ κάποιου, υπάρχει την ίδια στιγμή ένα -τελείως διαφορετικό- ιδανικό Black Heart Procession σετ, για κάποιον άλλον.

Για το set ο λόγος λοιπόν και στατιστικά speaking, εκτός από το τρίτο τους album “Three” (και προσωπικά το λιγότερο ενδιαφέρον τους) και προς μεγάλη έκπληξη το “Tropics of Love” που σχεδόν αγνοήθηκαν, τα υπόλοιπα εκπροσωπήθηκαν με τρία ή τέσσερα κομμάτια. Ιδανικό το finish με τον ύμνο “It's a Crime I Never Told You…” να γεμίζει με ευδαιμονία το λιγοστό, αλλά ανέλπιστα νεανικό και σε κάθε περίπτωση αρκετά εκδηλωτικό κοινό του Rodeo Live Club.

Set list (thanks Νίκη):

Outside the glass
Waiter#2
Release My Heart
Tropics of Love
Rats
Wasteland
Blue Water-Black Heart
I Know Your Ways
The Letter
Drugs
All My Steps
Not Just Words
The Old Kind of summer
Tangled
Square Heart
It's a Crime I Never Told You about the Diamonds in Your Eyes


Για λόγους αρχής αρνούμαι να αναφερθώ στην ξαφνική(;) εμφάνιση του, συμπαθητικού κατά τα άλλα, support το οποίο εμφανίστηκε από τα 80’ς πουθενά, χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση και ήταν μουσικά κάπως αταίριαστο με τους Black Heart, παίζοντας (και με τα νεύρα μας) για περίπου τρία τέταρτα. Οι καιροί είναι δύσκολοι, ο κόσμος είναι γενικά στα κάτω του και θα ήταν προτιμότερο για όλους να αντιμετωπίζεται πιο ώριμα και όχι σαν ιθαγενείς.


Διαβάστε ακόμα