Τα Προσεχώς: Macbeth

Τα Προσεχώς: Macbeth

Διαβάστηκε
Ο Justin Kurzel διασκευάζει William Shakespeare και μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ένα από τις πιο γνωστές τραγωδίες του θεατρικού συγγραφέα.
Τα Προσεχώς: Macbeth


Ο Αυστραλός Justin Kurzel διασκευάζει William Shakespeare και μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το πολύ γνωστό έργο "Macbeth". Πρόκειται για τη μικρότερη σε έκταση τραγωδία του Shakespeare και πιστεύεται ότι γράφτηκε μεταξύ του 1603 και του 1606 . Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Macbeth ενσαρκώνει ο Michael Fassbender, ενώ δίπλα του θα δούμε την Marion Cotillard ως Lady Macbeth. Συμμετέχουν επίσης οι Elisabeth Debicki, David Thewlis και Sean Harris. Η πρεμιέρα της ταινίας στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες αναμένεται στις 8 Οκτωβρίου.

Macbeth

Υπόθεση

Ο Macbeth, δούκας της Σκωτίας, λαμβάνει μια προφητεία από τρεις μάγισσες, ότι μια μέρα θα γίνει ο Βασιλιάς της χώρας. Τυφλωμένος από τη φιλοδοξία και με την παρότρυνση της συζύγου του, δολοφονεί το βασιλιά  και παίρνει το θρόνο.Trivia

-    Η ταινία έλαβε επευφημία διάρκειας δέκα λεπτών μετά το τέλος της προβολής της στο Φεστιβάλ των Καννών.

-    Ο Michael Fassbender είναι ο τέταρτος ηθοποιός του franchise των "X-Men" που υποδύεται το ρόλο του Macbeth. Παράλληλα είναι ο μόνος που ενσαρκώνει το ρόλο σε κινηματογραφική ταινία, ενώ οι υπόλοιποι τρεις (James McAvoy, Patrick Stewart και Ian McKellen) έχουν παίξει το ρόλο στην τηλεόραση και το θέατρο.

-    Αρχικά, για το ρόλο της Lady Macbeth προοριζόταν η Natalie Portman, η οποία και αποχώρησε πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Έτσι την αντικατέστησε η Marion Cotillard.

-    Αν και στο έργο του Shakespeare δεν αναφέρεται πουθενά η καταγωγή της Lady Macbeth, θεωρείται πως είναι Σκωτσέζα. Ωστόσο, στην ταινία η Marion Cotillard διατηρεί την γαλλική της προφορά.

-    Οι Michael Fassbender, Marion Cotillard και Justin Kurzel θα ξανασυνεργαστούν για τις ανάγκες της ταινίας "Assassin's Creed" (βασισμένη στο ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι) που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016.
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια