Διαδηλώτριες διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην πρεμιέρα της ταινίας Suffragette!

Διαδηλώτριες διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην πρεμιέρα της ταινίας "Suffragette"!

Διαβάστηκε
Ξαπλώνοντας στο κόκκινο χαλί διαμαρτύρονται για τις πρόσφατες περικοπές στις υπηρεσίες προστασίας γυναικών από την ενδοοικογενειακή βία.
Διαδηλώτριες διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην πρεμιέρα της ταινίας Suffragette!


Δεκαπέντε περίπου διαδηλώτριες ντυμένες στα μαύρα βρέθηκαν στην πρεμιέρα της ταινίας "Suffragette", που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Leicester στο West End του Λονδίνου.Στόχος τους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους μετά και τις πρόσφατες περικοπές στις υπηρεσίες προστασίας γυναικών από την ενδοοικογενειακή βία.

Η παρουσία τους στη συγκεκριμένη πρεμιέρα δεν ήταν τυχαία επιλογή, αφού η ταινία απεικονίζει τη μάχη που έγινε για τα δικαιώματα των γυναικών σχεδόν 100 χρόνια πριν, αλλά ο αγώνας τόσα χρόνια μετά φαίνεται πως δεν έχει σταματήσει. Πιο συγκεκριμένα, το βρετανικό ιστορικό δράμα διαδραματίζεται στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα και περιγράφει την προσπάθεια των μελών του κινήματος για απονομή του δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες. Ο όρος "σουφραζέτες" επινοήθηκε μάλιστα εκείνη την περίοδο από την αγγλική εφημερίδα "Daily mail" με υποτιμητική αρχικά χροιά για να ονοματίσει τα μέλη του κινήματος αυτού, στη συνέχεια όμως έγινε ευρύτερα αποδεκτός και από τα ίδια τα μέλη αποβάλλοντας έτσι τον αρνητικό του χαρακτήρα. Οι γυναίκες που βρέθηκαν εκεί κρατούσαν πανό που έγραφαν πως "οι περικοπές σκοτώνουν", φώναζαν συνθήματα και αφού υπερπήδησαν τα προστατευτικά κάγκελα, ξάπλωσαν στο κόκκινο χαλί δηλώνοντας πως "είναι καθήκον μας να παλέψουμε για την ελευθερία μας και δεν πρόκειται να κουνηθούμε (από εδώ) γιατί είμαστε οι σύγχρονες σουφραζέτες και οι τελευταίες περικοπές αποδεικνύουν πως ελάχιστα έχουν αλλάξει για εμάς τα τελευταία 97 χρόνια". 

suffragettepremiere

 Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Carey Mulligan (The Great Gatsby), Meryl Streep και Helena Bonham Carter, θα ξεκινήσει να προβάλλεται παγκοσμίως από τις 12 Οκτωβρίου. Τόσο η Bonham Carter όσο και η Carey Mulligan επικρότησαν την προσπάθεια λέγοντας πως "όταν νιώθεις έντονα για κάτι και πιστεύεις πως υπάρχει μία αδικία, τότε πρέπει να μιλήσεις και να προσπαθήσεις να το αλλάξεις".

Φυσικά, ο καθένας μπορεί να εκτιμήσει το γεγονός με τον τρόπο του, είτε ως μία προσπάθεια να δοθεί προσοχή σε πράγματι σημαντικά ζητήματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο είτε και ως ένα συμβάν που τελικά βοήθησε στην προώθηση της ταινίας... 
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια