Glastonbury Festival

Το Mix Grill στο Glastonbury Festival 2010!

Φέτος το μεγαλύτερο ίσως Festival στον κόσμο, το θρυλικό Glastonbury Festival κλείνει 40 χρόνια ύπαρξης!!! Το Mix Grill θα είναι εκεί στη φετινή γιορτή...
Διαβάστηκε φορες
Φέτος το μεγαλύτερο ίσως Festival στον κόσμο, το θρυλικό Glastonbury Festival κλείνει 40 χρόνια ύπαρξης!!! Το Mix Grill θα είναι εκεί στη φετινή γιορτή και θα σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας κάθε μέρα από τις 23 εως τις 27 Ιουνίου.

Το Glastonbury Festival ξεκίνησε το 1970 στη φάρμα του Michael Eavis, μια μέρα μετά το θάνατο Jimmy Hendrix με την εξής "φτωχή" σύνθεση: Marc Bolan, Keith Christmas, Stackridge, Al Stewart, Quintessence. Στο Φεστιβάλ βρέθηκαν 1.500 άνθρωποι και μάλιστα στην τιμή του εισιτηρίου (1 λίρα) προσφερόταν και φρέσκο γάλα από τη φάρμα του Glasto! Αυτά είναι...

Από τους 1.500 φτάσαμε στους 175.000 φίλους της μουσικής το 2009 (135,000 Weekend Tickets, 37,500 passes και 5,000 Sunday Tickets) στο καλύτερο Glastonbury, σύμφωνα με το διοργανωτή του Michael Eavis (το έχει ξαναπει αυτό πάντως)!

Φέτος το Festival όπως κάθε χρόνο άλλωστε, έχει στη σύνθεση του ότι καλύτερο. Μπορεί να "τρώνε" βροχή και λάσπη (εκτός από πέρσι), αλλά οι χιλιάδες φίλοι του Glasto που παίρνουν όλα τα εισιτήρια του Φεστιβάλ μέσα σε λίγες ώρες, ξέρουν πολύ καλά ότι θα δουν τις "καλύτερες" μπάντες - που κάνουν συναυλίες - στη Worhty Farm του Eavis.

Όπως μπορείτε να δείτε εδώ, το Glastonbury θα μας "σερβίρει" φέτος τους:

Glastonbury FestivalGorillaz,
Muse,
Flaming Lips,
LCD Soundsystem,
Pet Shop Boys,
Stevie Wonder,
Vampire Weekend,
Scissor Sisters,
Faithless,
Shakira,
Hot Chip,
Orbital
και εκατοντάδες άλλα ονόματα στις 24 σκηνές (παρακαλώ!!!) που διαθέτει.

Πραγματικά, αναρωτιέμαι τι πρόγραμμα θα μπορέσει να βγάλει ο συντάκτης μας Μιχάλης Λαμπρινός - poromenos, που θα βρίσκεται εκεί από τις 23 εως τις 27 του Ιούνη.

Περισσότερα, θα σας πει και ο ίδιος την επόμενη εβδομάδα λίγο πριν αναχωρήσει για Αγγλία και βέβαια κατά τη διάρκεια του Festival. Περισσότερες λεπτομέρειες για το Glastonbury μπορείτε να ακούσετε και να δείτε στο BBC.





Η φωτογραφία του εξώφυλλου ανήκει εδώ.

Διαβάστε ακόμα