violent cartoons

Stage Diving #20 Violent Cartoons στην Αθήνα!

Διαβάστηκε
violent cartoons
 Όταν πρωτοάκουσα "Violent Cartoons" το μυαλό μου πήγε σε βιντεάκια των Happy Tree Friends  και δε θα το κρύψω.  Λίγη ψυχεδέλεια τη χρωστάμε στον εαυτό μας και θα τη βρούμε ακόμη και στα πιο αθώα καρτούν των παιδικών μας χρόνων.#Who is Who

Πέτρος Μπότσος (κιθάρα- φωνή), Ναπολέων Μπουσούλας (μπάσο) και Στέλιος Γράψας (drums) οι σημερινοί πρωταγωνιστές του Stage Diving. Η αγγλόφωνη rock μπάντα (με το cool όνομα) μετράει ήδη 4 χρόνια πορείας και στα σύνορα της ενηλικίωσης κουβαλάει παιδικές εικόνες με την αποκλιτική ματιά ενός ενήλικα.  Αυτό το καλοκαίρι και εν μέσω εξεταστικής, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο "Violent Cartoons". Μετά απ' αυτό το Stage Diving, δε θα ξαναδείτε καρτούν με το ίδιο μάτι!
violent cartoons
# Τι θ' ακούσετε; (ήδη θα έπρεπε ν' ακούτε διαβάζοντας!)
 progressive, experimental, psychedelic Rock

# VIOLENT CATROONS (Debut EP)

Το "Violent Cartoons" κυκλοφόρησε τον Ιούνιο και περιέχει 4 κομμάτια με ιδιαίτερο στυλ που μπορείτε ν' ακούσετε (και να κατεβάσετε) παρακάτω.

"Violent Cartoons" Tracklist
01. Aether Express
02.
Fabio
03.
Mosquito Funk Injection
04.
A lost cogwheel


Tο EP ηχογραφήθηκε στο D Studio σε συνεργασία με τον Μιχάλη Καρπαθίου ενώ τα γραφιστικά ανήκουν στον  Γιώργο Σούλη.
Στο τραγούδι "A lost cogwheel" παίζει βιολί ο Αλέξανδρος Λαποκωνσταντάκης.

# DIVE IN

[Ε.Σ] Πώς ξεκίνησαν οι The Violent Cartoons; Γιατί "violent"Massimo Zanardi
Το συγκρότημα το στήσαμε στα μέσα του 2011 όταν ήμασταν στη Β' Λυκείου. Πηγαίναμε όλοι σε διαφορετικά σχολεία και γνωριστήκαμε μέσα από μια σειρά συγκυριών και κοινών γνωστών.
 Εγώ (Πέτρος) γνώρισα το Ναπολέοντα όταν άλλαξα για 3 βδομάδες σχολείο στην Α' Λυκείου κι έπειτα γνωρίσαμε το Στέλιο σε ενα thrash metal live ενός φίλου, όπου ο Στέλιος έπαιζε drums. Το όνομα είναι επηρεασμένο απο τα παλιά καρτούν της Warner Bros όπου η βία και το slapstick humor ανέκαθεν πρωταγωνιστούσαν. Δείχνουν αθώα, αλλά πολλές φορές είναι διασκεδαστικά με ένα πολύ νοσηρό και μακάβριο τρόπο.  Violent Cartoons, λοιπόν..

[Ε.Σ] Περιγράψτε μου τη μουσική σας με 3 λέξεις.
Πληθωρική, απρόβλεπτη, ροκ.

[Ε.Σ] Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχετε αντιμετωπίσει ως τώρα; Τι νομίζετε πως δυσκολεύει περισσότερο τις νέες μπάντες ; 

Πέτρος: Νομίζω η μεγαλύτερη δυσκολία που είχαμε στα πρώτα βήματά μας ήταν να έχουμε  ενιαίο ήχο στα κομμάτια μας. Με το πέρασμα του χρόνου, πιστεύω πως έχουμε καταφέρει τα κομμάτια μας να διαφέρουν, αλλά να μπορείς να διακρίνεις ότι έχουν το ίδιο DNA. Οι περισσότερες νέες μπάντες θεωρώ ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσπάθεια να βρουν το δικό τους ήχο, πράγμα φυσικό. Πέραν αυτού, το θέμα της προώθησης της μουσικής μιας μπάντας στις μέρες μας είναι ένα σταθερό πρόβλημα...

Στέλιος: Μια σημαντική "δυσκολία", που ίσως ήταν και είναι για καλό τελικά, είναι ότι έχουμε δυσκολευτεί κάπως να βρούμε συγκροτήματα στην Ελλάδα που παίζουν μουσική παρόμοιου ύφους με εμάς για να μπορούμε να παίξουμε live μαζί. Έτσι, έχουμε βρεθεί να παίζουμε σε Live με μπάντες που παίζουν π.χ. έντεχνα ή metal, και ήμασταν σαν τη μύγα μες στο γάλα. Το θετικό είναι ότι έτσι γνωρίσαμε κάποια αξιόλογα άτομα που δε θα μπορούσαμε να είχαμε γνωρίσει αλλιώς. Ωστόσο ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι μουσικοί γενικότερα, νομίζω πως έχει να κάνει με το ότι ένας πολύ καλός μουσικός εξοπλισμός είναι οικονομικά απαγορευτικός για τους περισσότερους, με αποτέλεσμα ο ήχος της μπάντας να είναι αρκετά υποδεέστερος του επιθυμητού.

[Ε.Σ] Ποιος είναι αγαπημένος σας χαρακτήρας καρτούν και γιατί;
Πέτρος: Αν είχα να διαλέξω θα έλεγα ο Massimo Zanardi απο την ομώνυμη σειρά κόμικ του Andrea Pazienza. Είναι μηδενιστής, σαδιστής και παλιάνθρωπος αλλά επειδή έχει κάτι το αστείο στον τρόπο που είναι σχεδιασμένος (λόγω της μύτης και του κοκαλιάρικου παρουσιαστικού) σχοινοβατεί κάπου ανάμεσα στην αρρωστημένη βία και το comic relief και μου φαίνεται ότι θα ταίριαζε σαν μασκότ της μπάντας.
kador binet

Στέ
λιος: Νομίζω ότι απ’ τους αγαπημένους μου χαρακτήρες είναι ο Καντόρ απ’τα κόμικ του Binet.
 Ο Καντόρ είναι ένας σκύλος που έχει φιλοσοφικές ανησυχίες, διαβάζει Καντ και έχει για αφεντικά ένα αντρόγυνο που αποτελεί τον ορισμό της βλαχιάς και της κουτοπονηριάς και τον χρησιμοποιούν συνήθως ως αποδιοπομπαίο τράγο για τις παρατυπίες τους. 

Νάπο: Εγώ δε διάβαζα κόμικς μικρός, αλλά πάντα έβρισκα σπουδαίο χαρακτήρα το Scrooge McDuck γιατί, παρ' ότι προορίζεται για παιδιά, ως επί το πλείστον, είναι ένας σύνθετος και ενήλικος χαρακτήρας που ακολουθεί ένα ταξίδι από ένα καλοσυνάτο, λαϊκό παπί με παιδική αθωότητα σε έναν στραβομούτσουνο, άκαρδο επιχειρηματία.

[Ε.Σ] Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας; Αγαπημένα συγκροτήματα; 
Πέτρος: Πιστεύω αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας ως ένα ροκ συγκρότημα πιθανά πιο κοντά σε progressive ακούσματα, αλλά είμαστε ανοιχτοί σχεδόν στα πάντα. Μερικά προσωπικά αγαπημένα είναι οι Frank Zappa, King Crimson, Jethro Tull, David Sylvian, πρώιμοι Genesis, The Aristocrats (πρόσφατο αγαπημένο), John Zorn, Radiohead, Siouxsie and the Banshees...

Ναπο: Μερικά απο τα αγαπημένα μου είναι οι David Sylvian, Bill Evans, πρώιμοι Genesis, John Zorn Marvin Gaye, Weather Report και John Coltrane.

Στέλιος: Θα έβαζα ως μεγάλη επιρροή τον Steven Wilson και ό,τι έχει κάνει με τους Porcupine Tree ή ως solo μουσικός. Οι Αristocrats είναι, νομίζω, η μπάντα που έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την αντίληψη που έχω για το πώς θα ήθελα να είναι τα τύμπανα σε ένα ροκ κομμάτι, χωρίς να γίνονται κουραστικά ή επαναλαμβανόμενα, αλλά με μικρές λεπτομέρειες που αλλάζουν εντελώς το feeling του κομματιού. Τρέφω, επίσης, μεγάλο θαυμασμό για τον Igorrr, λόγω του ότι έχει καταφέρει να παντρέψει με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο την κλασσική με τη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική.[Ε.Σ] Με ποιους μουσικούς / συγκροτήματα της σύγχρονης σκηνής θα θέλατε να παίξετε;
Θα ήταν φοβερή εμπειρία να παίζαμε με κάποιον σαν τον Mike Patton, το Zorn ή τους Aristocrats αλλά οποιοδήποτε από τα τρία είναι εκφοβιστικό και μόνο ως φαντασίωση.

[Ε.Σ] Ποια είναι τα επόμενα σχέδια/ βήματά σας μετά την κυκλοφορία του ΕP;
Καθυστερήσαμε να κυκλοφορήσουμε κόπιες για το EP και δεν έχουμε κάνει αρκετά live για την προώθησή του, οπότε σίγουρα θα κυνηγήσουμε να παίξουμε περισσότερα live μέσα στο 2016. Από εκεί και πέρα δουλεύουμε πολύ νέο υλικό τους τελευταίους 3 μήνες και κάνουμε σχέδια για ηχογράφηση του πρώτου μας LP.

[Ε.Σ] Θα σας δούμε κάπου ζωντανά; Υπάρχει κάτι προγραμματισμένο;
Αμέ! Στις 27 Οκτώβρη, ημέρα Τρίτη, ετοιμάζουμε ένα live με δύο πολύ αξιόλογες μπάντες,τους Matchin Punchies και τους Deckshades στο Six D.o.g.s. Σας περιμένουμε!

 # Μη τους ψάχνετε, εδώ θα τους εντοπίσετε!
  Facebook  You Tube  BandCamp
 
                                     *   *  *   *   *   *

# P.S.
Είστε Violent Cartoon ή έντεχνοι Slayer; Περιμένουμε και τις δικές σας μουσικές εδώ... info[at]mixgrill.gr (γράψτε μας) και φυσικά θα μας βρείτε σε twitter και Facebook.

Από
Ποια η γνώμη σας για το συγκρότημα;
Μια από τις μεγαλύτερες μπάντες!
Μεγάλο συγκρότημα
Καλοί είναι
Μέτρια πράγματα
Αδιάφοροι
Δε μου αρέσουν
Πείτε μας τη γνώμη σας10/10 (12)
Βαθμός
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Stage Diving #20 Violent Cartoons Stage Diving
27
Σχετικά Άρθρα για σένα
Το Mix Grill σας προτείνει
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια