Νίκος Μπιτζένης

Ο Nikonn για το Anorak Festival

Μόλις διαβάσαμε το άρθρο του Νίκου Μπιτζένη - Nikonn των Mikro στο blog του, σχετικά με το Anorak Festival 2010 στην Καβάλα.Για ρίξτε μια ματιά σε όλα όσα λέει...
Νίκος Μπιτζένης


Μόλις διαβάσαμε το άρθρο του Νίκου Μπιτζένη - Nikonn των Mikro στο blog του, σχετικά με το Anorak Festival 2010 στην Καβάλα. Όλα όσα γράφει ο nikonn παρακάτω είναι πολύ ενδιαφέροντα και βέβαια συμφωνούμε με αυτά (για αυτό άλλωστε τα αναδημοσιεύουμε).

Θα θυμάστε ίσως ότι τον περασμένο Δεκέμβρη ο Νίκος Μπιτζένης είχε εμφανιστεί στην παρθενική εκπομπή του "Pop-Up" (δείτε εδώ) και αν πρόσεξα κάτι από εκείνη τη βραδιά είναι η ευθύτητα - αμεσότητα του λόγου του. Γενικότερα, ο Νίκος δε "μασάει" τα λόγια του...


"Μόλις γύρισα από το 2ο Ανορακ φεστιβάλ που έγινε στην Καβάλα.

Θα μπορούσα να αναθεματίζω για μέρες (όπως συνήθιζα παλιότερα) αλλά πλέον δεν έχω διάθεση για τέτοια...μάλλον δεν έχω λέξεις...μου τελείωσαν οι λέξεις...Άλλωστε δεν έχει και κανένα νόημα.Δεν μπορείς να έρθεις σε επαφή με κάποιον που είναι τελείως καμένος. Μπορείς όμως με αυτούς που δεν έχουν καεί.

Κατ’αρχήν θέλω να πώ συγχαρητήρια στα παιδιά του Ανορακ για την τέλεια διοργάνωση, το τέλειο μέρος, ήχος , φώτα κ.λ.π. ΑΨΟΓΟΙ! Και φυσικά μπράβο σε όσους υποστήριξαν το φεστιβάλ με την παρουσία τους...και όχι με τα δήθεν confirmation στο facebook. Εμείς που είμασταν εκεί περάσαμε καλά, αυτοί που δεν ήρθαν έχασαν. Ντροπή για όσους Καβαλιώτες πολέμησαν το φεστιβάλ...ξέρουν αυτοί ποιοί είναι..(και οι υπόλοιποι ξέρουν). Δεν θα μπώ στη διαδικασία του review των γκρουπ που εμφανίστηκαν, άλλωστε όλες οι συμμετοχές ήταν πολύ αξιόλογες και άκρως ενδιαφέρουσες.

Και έρχεται το θέμα της υποστήριξης του κόσμου.

Πριν από δέκα χρόνια έλεγα οτι έρχεται η πτώση όλου αυτού του τσίρκου με τους σκυλο-λαικο-έντεχνους μουσικο-βιοτέχνες και τους υπόλοιπους βλαχο-ροκάδες δήθεν επαναστάτες της γενιάς που έκαψε τελικά αυτή τη χώρα. Δέκα χρόνια μετά έμαθα το μάθημά μου. Δεν πρόκειται ν’αλλάξει τίποτα! Μάρτυρές μου τα πιτσιρίκια που εν έτει 2010 πηγαίνουν και υποστηρίζουν όλους αυτούς που προανέφερα, τους ίδιους ακριβώς!!!! Καμία εξέλιξη. Κανένα βήμα μπροστά. Σ’αυτή τη χώρα κάποιος πάτησε το pause. Αρκεί να αναρωτηθείς γιατί εδώ και 30 χρόνια (από το 80 και μετά) δεν έχουμε κανένα δείγμα μουσικής στο εξωτερικό. Ειδικά από τα «θηρία» της ελληνικής μουσικής που έχουν βγάλει τα άπειρα εκατομύρια από τον τηλε-κατευθυνόμενο έλληνα, τον τηλε-έλληνα που λέω κι εγώ. Η υποστήριξη στα νέα μουσικά δρώμενα αυτής της χώρας είναι ελάχιστη.

Όχι οτι πτοούμαστε. Εμείς εδώ είμαστε, κι εδώ θα είμαστε. Δεν πρόκειται να μας διώξει κανείς. Ευτυχώς δεν πιαστήκαμε στα γρανάζια της μηχανής τους και μάθαμε να είμαστε ανεξάρτητοι, χωρίς την ανάγκη τους,χωρίς την τηλεόρασή τους,χωρίς το ραδιόφωνό τους,χωρίς τα έντυπά τους. Γιατί αν το 90% των ελλήνων είναι καμένοι, αυτό δεν σημαίνει πως και το 100% είναι καμένοι... Υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι ζούμε και αναπνέουμε σε ένα υγιές περιβάλλον μακριά απ’όλο αυτό το τηλε-τσίρκο με τους σκύλους, τους δήθεν-ροκάδες, τους «σοβαρούς» δημοσιογράφους και τις δύστυχες τηλεπερσόνες.....άααα...ξέχασα και τους βοηθούς τους, τους πολιτικούς.

CamouflageΚαι αυτοί οι κάποιοι (αυτό το 10%....ας είναι και 5%) φτάνει για να αποδείξει οτι κάτι υπάρχει ακόμα σε αυτό το τόπο.Κάτι γίνεται που αξίζει! Αυτό που χρειάζεται είναι να συντονιστούμε και να υποστηρίζουμε τις όποιες προσπάθειες.

Κάποιος μου είπε γιατί δεν δοκιμάζετε «έξω». Φυσικά και δοκιμάζουμε. Προσπαθούμε. Μα είναι αλλλιώς αν στον αγώνα σου στο εξωτερικό έχεις την υποστήριξη από το σπίτι σου.Έχεις πίσω σου τον δικό σου κόσμο να σε στηρίζει. Εδώ στη Ελλάδα ο κόσμος στηρίζει τη σαβούρα που έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να κάνει κάτι στο εξωτερικό. Τουλάχιστον εμείς οι λίγοι ας είμαστε κοντά.

Ας συντονιστούμε επιτέλους! Δεν μπορώ να πιστέψω πως περιπτώσεις όπως το Ανορακ δεν είχαν τουλάχιστον 1000 άτομα κοινό! Δεν γίνονται κάθε μέρα αυτά.Ειδικά στην Καβάλα!

Και για να τελειώνω...γιατί τελικά είπα δεν θα τα χώσω...αλλά τα έχωσα....

Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα...να γράφουμε μουσικές και να παίζουμε live.Όποιοι θέλουν ας έρθουν στην παρέα μας...όσο για τους υπόλοιπους....δεν θέλουμε καμένους στη γιορτή μας!"

Η φωτογραφία των Marsheaux ανήκει στη Μαρία Δερμεντζή.
Η φωτογραφία των Camouflage ανήκει στην
Ελισάβετ Κουστή.

Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια