Noise Figures

Οι Noise Figures και το Aphelion τους

Διαβάστηκε
Ο Γιώργος Μπαλιώτης μίλησε με τους Noise Figures για τον "φρέσκο" δίσκο τους, τα τραγούδια του που ξεχωρίζουν, τις μουσικές που αγαπάνε και βέβαια για την εμφάνιση τους στο Let me know! Festival 2015 το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο Θέατρο Χυτήριο.
Noise Figures


Ο Γιώργος Μπαλιώτης μίλησε με τους Noise Figures για τον "φρέσκο" δίσκο τους (κυκλοφορεί από την Inner Ear), τα τραγούδια του που ξεχωρίζουν, τις μουσικές που αγαπάνε και βέβαια για την εμφάνιση τους στο Let me know! Festival 2015 το ερχόμενο Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο Θέατρο Χυτήριο.

Δύο χρόνια μετά το ομώνυμο album σας, τι το καινούργιο για εσάς έχει το "Aphelion", που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες;
Το "Aphelion" είναι ένας πιο εσωστρεφής δίσκος, ίσως και πιο σκοτεινός. Δεν το επιδιώξαμε αυτό, αλλά συνέβη κάπως μόνο του.

Noise Figures - AphelionΥπάρχει κάποιο τραγούδι σ' αυτό που ξεχωρίζει για εσάς; Εμένα ας πούμε μου αρέσουν το "Shoot the moon" και το "In the Βoneyard".
Σε εμάς είναι λίγο δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιο κομμάτι, μιας και τα έχουμε παίξει και ακούσει τόσες φορές. Παρόλα αυτά απολαμβάνουμε ιδιαιτέρως να παίζουμε live τα "In The Boneyard", "Feathers" και "Blood", που έχουν κάπως μεγαλύτερες τεχνικές απαιτήσεις.

Ακούω το "In Τhe Βoneyard" και αμφιταλαντεύομαι αν είστε πιο κοντά στα 70s ή τα 90s. Ποια είναι η αγαπημένη σας δεκαετία ως μουσικοί και μουσικόφιλοι;
Έχουμε μεγαλώσει μουσικά στα 90's, οπότε το πνεύμα τους σίγουρα στοιχειώνει το υποσυνείδητο μας. Από την άλλη, για τα μουσικά μας γούστα, η χρυσή δεκαετία αυτού που ονομάζουμε rock ήταν 1965 - 1975. Και με μεγάλο ενδιαφέρον ακόμα ανακαλύπτουμε δισκάρες από εκείνη την εποχή.

Πόσο εύκολο είναι άραγε να γράψεις ροκ τραγούδια που να μην παραπέμπουν σε προηγούμενες δεκαετίες; Για παράδειγμα, οι Arctic Monkeys είναι πιο κοντά στα 10s ή σε προηγούμενες δεκαετίες;
Rock είναι, παίζεις και ότι σου βγει και σου αρέσει και ας έχει αναφορές σε όλες τις δεκαετίες. Οι Monkeys πιστεύω έχουν την ίδια φιλοσοφία. Από το 50's rockabilly μαλλί του Turner, στα 70's riffs του "Arabella" και 2010's τύπου Lana Del Rey "Ι Wanna Be Yours".

Κάνατε πολλές εμφανίσεις σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Πιστεύετε ότι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει μια Ελληνική μπάντα από τα σύνορα της πατρίδας μας, είναι να κάνει όσο γίνεται περισσότερες συναυλίες στο εξωτερικό ή χρειάζεται και κάτι ακόμη;
Είναι ένα βασικό βήμα. Γνωρίζεις κόσμο και σε γνωρίζουν. Το ότι πλέον το κάνουν όλο και περισσότερες ελληνικές μπάντες είναι πολύ σημαντικό.

Noise Figures

Ποια είναι η διαδικασία για να γράψετε ένα νέο τραγούδι; Ποιος φέρνει τη μουσική, τους στίχους κλπ;
Στο στούντιο ή στο soundcheck, κάποιος από τους δύο πιάνει ένα drumbeat ή ένα riff και ο άλλος συμπληρώνει το τζαμάρισμα. Κάπως έτσι ξεκινάει η διαδικασία. Στο τέλος βάζει ο Γιώργος τους στίχους.

Πιστεύετε ότι ο κόσμος δίνει στους στίχους την ίδια σημασία, που δίνει στη μουσική;
Στην μητρική τους γλώσσα πολύ περισσότερο. Αν και πλέον οι αγγλομαθείς Έλληνες είναι μεγάλο ποσοστό στις μικρότερες ηλικίες, οπότε υπάρχει και η αντίστοιχη άνεση προσοχής.

Τι άλλο ακούτε αυτή την περίοδο, εκτός από Noise Figures;
Ακούμε πολύ War On Drugs, Goat, Royal Blood, τους Tuareg Tinariwen και πολλά άλλα καθημερινά.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα μουσικά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα;
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι εκεί που έχουν πραγματικό μεράκι και προσπαθούν να συνεισφέρουν από την πλευρά τους στην ελληνική σκηνή.

Το Let me know! Festival κλείνει φέτος 4 χρόνια. Τι το κάνει ξεχωριστό και γιατί να έρθουμε την Παρασκευή και το Σάββατο σ' αυτό, πέρα από το να σας δούμε βέβαια;
Να έρθετε για τους Baby Guru, Echo Train, Empty Frame, Dusk, Pop Eye, Keep Shelly in Athens, My Drunken Haze, Sexy Christians και Birthmark. Είναι τόσοι πολλοί και καλοί.

Πολλά ευχαριστώ, παιδιά! Καλή επιτυχία και στο "Aphelion" αλλά και στην εμφάνιση σας στο Let me know!
Εμείς ευχαριστούμε!

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο10/10 (1)
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια