My Drunken Haze

My Drunken Haze: συνέντευξη

Διαβάστηκε
Ο Γιώργος Μπαλιώτης μίλησε με τους My Drunken Haze για το ντεμπούτο τους που κλείνει ένα χρόνο, την αξία των στίχων σε ένα τραγούδι, την εικόνα της μουσικής, τα νέα τραγούδια τους, τις μουσικές που αγαπάνε και βέβαια για την εμφάνιση τους στο Let me know! Festival 2015 αύριο Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στο Θέατρο Χυτήριο.
My Drunken Haze


Ο Γιώργος Μπαλιώτης μίλησε με τους My Drunken Haze για το ντεμπούτο τους που κλείνει ένα χρόνο (κυκλοφορεί από την Inner Ear), την αξία των στίχων σε ένα τραγούδι, την εικόνα της μουσικής, τα νέα τραγούδια τους, τις μουσικές που αγαπάνε και βέβαια για την εμφάνιση τους στο Let me know! Festival 2015 αύριο Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στο Θέατρο Χυτήριο.

Σε λίγες εβδομάδες κλείνετε ένα χρόνο από τον κυκλοφορία του πρώτου ομώνυμου δίσκου σας. Είστε ευχαριστημένοι από την αποδοχή του από τον κόσμο;

Χάρης - Harry Kane: Πάρα πολύ. Οι κριτικές τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ήταν πολύ ζεστές και ο κόσμος αγκάλιασε με πολύ θέρμη αυτό που κάναμε. Όταν βλέπεις πως όλη αυτή η σκληρή δουλειά που έχεις ρίξει έχει τέτοια ανταπόκριση, μόνο χαρούμενος μπορείς να είσαι. Προχωράμε με άκομα μεγαλύτερη δύναμη και θέληση σε επόμενα πράγματα.

Αυτός ο δίσκος έχει το δικό του σενάριο, τη δικιά του ιστορία.  Πόσο ο κόσμος προσέχει τους στίχους ενός τραγουδιού και αντίστοιχα την ιστορία που υπάρχει από πίσω του;

Σπυρος Φριλιγγός (Spir Frelini): Οι στίχοι είναι αρκετά σημαντικοί ιδιαίτερα αν αφηγούνται μια ιστορία όπως για παράδειγμα στον δίσκο μας. Για τον κόσμο πιστεύω ότι κάποιοι νοιάζονται αρκετά για τους στίχους, τους διαβάζουν και παρασύρονται μαζί με την ακρόαση, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω για τους περισσότερους. Εγώ πάντα τους πρόσεχα και ένα συμπέρασμα που είχα βγάλει για τραγούδια που άκουγα κατά καιρούς ήταν πως συνήθως όταν οι στίχοι δεν ήταν καλοί, η μουσική ήταν υπέροχη, αλλά πάντα υπάρχει και η περίπτωση των Doors όπου η μουσική έντυνε κυριολεκτικά τους στίχους του Jim Morrison.

My Drunken Haze

Το εξώφυλλο του δίσκου είναι καταπληκτικό. Πόσο πιστεύετε στη δύναμη της εικόνας στη μουσική;

Σπυρος: Ευχαριστούμε! Η εικόνα και η αισθητική ενός εξώφυλλου δίσκου είναι αρκετά σημαντική για εμάς, γιατί πολλές φορές μια εικόνα μπορεί να δημιουργήσει ένα μυστήριο ή και μια απορία ακόμα, όπως άλλωστε και η μουσική της μπάντας, κάτι το οποίο εκτιμούμε και οι ίδιοι δεόντως σαν συλλέκτες βινυλίων!

Ποια είναι η διαδικασία για να γράψετε ένα νέο τραγούδι; Ποιος φέρνει την ιδέα, ποιος γράφει τους στίχους κλπ;

Χάρης:
Δεν υπάρχει στάνταρ συνταγή. Ο Σπύρος για παράδειγμα ξεκινάει συνήθως απο τους στίχους και μετά μπαινει στη διαδικασία της σύνθεσης. Για μένα απο την άλλη η μουσική έρχεται πρώτη και ο στίχος ακολουθεί. Μέχρι πέρυσι το συνθετικό και στιχουργικό κομμάτι ήταν αποκλειστικά δική μας υπόθεση, φέτος όμως ξεκινήσαν να μπαίνουν και ιδέες της Ματίνας και των άλλων παιδιών στο παιχνίδι, οπότε η όλη διαδικασία τείνει να γίνει πιο συλλογική.

My Drunken Haze

Υπάρχουν νέα τραγούδια στα σκαριά;


Σπυρος: Φυσικά και υπάρχουν νέα τραγούδια, απλά θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο καιρό για να σας τα παρουσιάσουμε γιατί απαιτούν την ανάλογη επεξεργασία.

Συναυλίες στο εξωτερικό;

Σπυρος: Οι συναυλίες στο εξωτερικό είναι κάτι που το θέλουμε πάρα πολύ, απλά για την ώρα δεν ειναι εφικτό. Σε βάθος χρόνου όμως ευελπιστούμε να τα καταφέρουμε.

Τρία αγαπημένα τραγούδια που ακούτε αυτές τις εβδομάδες.

Σπυρος:
1. Paul Orwell -Blowing your mind away, 2. Electric Prunes-Gloria, 3. Them-Here comes the night.
Χάρης: 1. The December Sound - Do You In, 2. Lives of Angels - Imperial Motors, 3. The Go! Team - Feelgood by Numbers.

Πώς σας φαίνεται η φετινή έκδοση του Let me know! festival, στο οποίο συμμετέχετε; Τι να αναμένουμε την Παρασκευή;

Χάρης:
  Οι μπάντες είναι όλες εξαιρετικές, πραγματικά μια και μια, περιμένουμε πολύ groove, χορό και συναίσθημα. Όσο για την Παρασκεύη, αν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες μπορεί και να επιχειρήσουμε ένα τζαμ πάνω στη σκηνή, μπορεί και όχι, δε λέμε τίποτα παραπάνω, μην πάρετε τίποτα για δεδομένο!

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια