The Ruckus Habit Stage Diving #21

Stage Diving #21 Κολλήστε άφοβα "The Ruckus Habit"

Διαβάστηκε
For all these thoughts we shared...
The Ruckus Habit Stage Diving #21


Σήμερα θα μιλήσουμε για τις συνήθειες. Συγκεκριμένα για τη συνήθεια να κάνουμε φασαρία και μάλιστα με πολύ rock τρόπο. Το σημερινό Stage Diving  θα γίνει μια από τις πιο αγαπημένες σας.

The Ruckus Habit Stage Diving #21#Who is Who

Οι The Ruckus Habit, λοιπόν, είναι μια αγγλόφωνη rock συνήθεια σε τέσσερις πράξεις:
Αλέξανδρος Κοτσιώρης  (φωνή, κιθάρα)
Ορέστης Ρουσόπουλος  (κιθάρα, φωνητικά)
Νίκος Κομνηνάκης  (μπάσο)
Δημήτρης Ξεκαλάκης  (τύμπανα)

# Τι θ' ακούσετε;
Alternative, Indie Rock# DEBUT ALBUM

Εδώ σπάμε τις συνήθειες. Συνήθως τα συγκροτήματα συγκεντρώνουν τα κομμάτια, κυκλοφορούν το EP/LP κι αποφασίζουν ποια κομμάτια θα γίνουν video clip. Όοοοοοχιιι εδώ! Οι The Ruckus Ηabit αντιμετωπίζουν κάθε τραγούδι τους σαν ένα ξεχωριστό project.  Ίσως γι' αυτό κάθε κομμάτι είναι τόσο ξεχωριστό. Σίγουρα κάποια στιγμή θα έχουμε μια ολοκληρωμένη συλλογή. Ως τότε απολαύστε καρέ καρέ τα μοναδικά singles τους. 

#DIVE IN !!!! (ας μάθουμε περισσότερα γι' αυτή τη συνήθεια)

[Ε.Σ] Πώς ξεκίνησαν οι The Ruckus Ηabit; Και πώς πήρε τ' όνομά του το συγκρότημα; Τι είδους συνήθεια είστε;

 H μπάντα ξεκίνησε το 2008 σαν μια cover band με τελείως διαφορετικό line up από το σημερινό. Το όραμα τότε ήταν πρώτα να διασκευάζουμε και μετά να γράφουμε μουσική που προσανατολιζόταν προς την Alternative indie rock και post-punk revival σκηνή, που ήδη κρατούσε τουλάχιστον μια πενταετία στο Ηνωμένο βασίλειο. Οι περισσότερες ελληνικές μπάντες το '08 κινούνταν σε πιο κλασσικούς ήχους και έτσι αποφασίσαμε ότι, για να ακούμε live την μουσική που γουστάρουμε, θα έπρεπε να κάνουμε κάτι για αυτό.

Το όνομα ήταν διαφορετικό όταν ξεκινήσαμε αλλά έπρεπε να αλλάξει γιατί το ίδιο είχε και μια πολύ γνωστή μπάντα εκείνης της εποχής, οπότε μπήκαμε σ' ένα κύκλο συζητήσεων για το ποιο θα είναι το νέο μας όνομα. Το "The Ruckus Habit" προέκυψε από το τραγούδι των Arctic Monkeys "The View From The Afternoon" και από τους εξής στίχους του κομματιού: "Tonight there' ll be a ruckus, yeah regardless of what’s gone before". Αυτό θέλαμε κι εμείς, σε κάθε live μας να γίνεται τόση φασαρία και σαματάς που να γίνεται συνήθεια και τρόπος ζωής στον κόσμο που έρχεται να μας δει.
 
Τι είδους συνήθεια είμαστε; Φασαριόζικη μάλλον. Υπάρχουν άτομα τα οποία δεν έχουν χάσει live μας από τότε που ξεκινήσαμε, αυτό αποδεικνύει ότι έστω και για λίγους ανθρώπους όντως έχουμε γίνει συνήθεια. Στόχος είναι να γίνουμε και για ακόμα περισσότερους.


[Ε.Σ] Συστηθήκατε το 2008. Τι θα βρω στον απολογισμό σας ως σήμερα; Ποια είναι η πρώτη σκέψη που σας έρχεται στο μυαλό μετρώντας χρόνια πίσω;
Από το 2012 και μετά άρχισε η πραγματικά δημιουργική φάση της μπάντας. Αυτό που θα βρεις από τότε μέχρι σήμερα είναι οι δουλειές που έχουμε κάνει στο YouTube κανάλι μας. Μέσα από αυτές μπορείς να δεις και την εξέλιξή μας σαν μπάντα, από πλευράς ήχου και ποιότητας video. Η πρώτη σκέψη είναι ευγνωμοσύνη για όλους τους ανθρώπους που μας βοηθούν και αφιλοκερδώς πολλές φορές, να ζούμε αυτές τις εμπειρίες που ζούμε.

[Ε.Σ] Ποια πιστεύετε πως είναι η μεγαλύτερη εσωτερική κι εξωτερική πρόκληση που έχει ν' αντιμετωπίσει μια μπάντα;
Μια από της μεγαλύτερες εξωτερικές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει μια μπάντα είναι η στρατιωτική θητεία. Έχουν διαλυθεί πολλές μπάντες λόγω αυτού. Από την άλλη, οι εσωτερικές προκλήσεις ξεπερνιούνται εύκολα αν έχεις δώσει την ζωή σου και το μεράκι σου στη μπάντα.

[Ε.Σ] Τι θα κάνατε ενδεχομένως διαφορετικά αν ξεκινούσατε σήμερα;
Λίγα πράγματα. Θα προσέχαμε τις πρώτες μας δουλειές λίγο παραπάνω αλλά αυτό είναι κάτι που έρχεται μέσα από την εμπειρία. Λίγοι άνθρωποι δίνουν τεχνογνωσία εύκολα εκεί έξω.

[Ε.Σ] Αν θα συστηνόσασταν σε κάποιον που δε σας γνωρίζει με ένα σας τραγούδι μόνο, ποιο πιστεύετε πως θα ήταν το πιο αντιπροσωπευτικό; Και ποιο τραγούδι θα θέλατε να είχατε γράψει εσείς;
Πιο αντιπροσωπευτικό θα ήταν μάλλον το Inebriated Ballad αλλά όλα τα τραγούδια μας είναι χαρακτηριστικά. Όλα έχουν γραφτεί μέσα από προσωπικές μας εμπειρίες και καθημερινά πράγματα που έχουμε ζήσει. Θα θέλαμε να είχαμε γράψει όλο τον "SilentAlarm" δίσκο των "BlocParty" και αν πρέπει να επιλέξουμε κάποιο τραγούδι αυτό θα ήταν το "Helicopter".


[Ε.Σ] Υπάρχουν τραγούδια που πάνε "χαμένα" ακόμα κι αν το αντικείμενο της έμπνευσης έχει πια χαθεί;
Τίποτα δεν πάει χαμένο αν το κάνεις με αγάπη και κοιτάς να κάνεις τον εαυτό σου καλύτερο μέσα από αυτό. Τα τραγούδια, και οποιαδήποτε μορφή τέχνης,  είναι τρόπος έκφρασης συναισθημάτων κι όσο υπάρχουν καθημερινά συναισθήματα θα υπάρχει έμπνευση, αρκεί μόνο να κρατάμε τις αισθήσεις μας σε εγρήγορση.

[Ε.Σ] Πού και πότε θα σας δούμε κι εμείς ζωντανά;Υπάρχει κάτι προγραμματισμένο;
Μπορείτε να μας δείτε ζωντανά στο Blackbird Bar στα Εξάρχεια την Παρασκευή 23 του Οκτώβρη. Παρέα μας θα είναι και οι Monkeystein.

# Συνηθίστε τους!

  Facebook    You Tube    SoundCloud

                                     *   *  *   *   *   *
# P.S.
Εσείς τι συνήθεια είστε; Πείτε μας στο  info[at]mixgrill.gr και γίνετε και δική μας αγαπημένη. Μη ξεχνάτε υπάρχουμε και στο και φυσικά θα μας βρείτε σε twitter και Facebook.

Από
Ποια η γνώμη σας για το συγκρότημα;
Μια από τις μεγαλύτερες μπάντες!
Μεγάλο συγκρότημα
Καλοί είναι
Μέτρια πράγματα
Αδιάφοροι
Δε μου αρέσουν
Πείτε μας τη γνώμη σας10/10 (4)
Βαθμός
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Stage Diving #21 The Ruckus Habit Stage Diving
27
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια