The Mad Moiselles

The Mad Moiselles & Χατ Τρικ @ Eightball, Θεσσαλονίκη, 17/10/2015

Οι Mad Moiselles κατέβηκαν απ’ τη Γερμανία για να παίξουν το ατόφιο punk τους μαζί με τους Χατ Τρικ, που είχαν γεμίσει το ίδιο μαγαζί μερικές εβδομάδες νωρίτερα.
Διαβάστηκε φορες
Η βραδιά αυτή στο Eightball περιγράφεται πολύ καλά από τον στίχο των Χατ Τρικ «άλλο ένα Σάββατο βράδυ κι είμαστε κομμάτια». Οι Mad Moiselles κατέβηκαν απ’ τη Γερμανία για να παίξουν το ατόφιο punk τους μαζί με τους Χατ Τρικ, που είχαν γεμίσει το ίδιο μαγαζί μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Την ίδια βραδιά γινόταν και μια απ’ τις σημαντικότερες συναυλίες του Φθινοπώρου λίγο έξω απ’ την πόλη, με τους Active Member να παρουσιάζονται για τελευταία φορά σε πλήρη σύνθεση. Δε μπορεί κανείς να πει πως το κοινό των δύο σχημάτων επικαλύπτεται σε μεγάλο βαθμό, αλλά η συναυλία αυτή επηρέασε σε ένα βαθμό στο να μη μαζευτούν ούτε εκατό άτομα στο Eightball.

Τη βραδιά άνοιξε ένα τοπικό μαθητικό συγκρότημα ονόματι Παντζούροι, με διασκευές κλασικών (Sonics, Clash), αλλά και δικών τους τραγουδιών. Έπαιξαν παραπάνω απ’ την ώρα τους, εν αναμονή περισσότερου κόσμου που… άργησε πολύ. Με το Eightball ενοχλητικά άδειο, οι Mad Moiselles ανέβηκαν πρώτοι στη σκηνή και παίξανε για περίπου μια ώρα σε κοινό που χειροκροτούσε και στήριζε, όσο μπορούσε. Στην ήδη άβολη ατμόσφαιρα προστέθηκε η αλλαγή μια χορδής που έσπασε κι έτσι οποιοδήποτε ψήγμα ρυθμού δεν προχώρησε. Παίξανε τίμια το αμερικάνικης προέλευσης punk τους πάντως, που ίσως σ’ ένα γεμάτο μαγαζί να ήταν πολύ διαφορετικό.

Οι Χατ Τρικ βγήκανε στη σκηνή περίπου στη 1:00, ενώ είχε ήδη αρχίσει να καταφθάνει και κόσμος του Σαββατόβραδου. Γιόρτασαν τα γενέθλια του Πετρή (μπάσο) με μια «οικογενειακή» συναυλία με τα τραγούδια να επιλέγονται αυτοστιγμεί και το κοινό που είχε αρχίσει να μεγαλώνει (ελαφρώς) να το απολαμβάνει, για την πρώτη μισή ώρα περίπου.

Λίγο αργότερα ο τραγουδιστής και ο ντράμερ των Mad Moiselles ανέβηκαν στη σκηνή και μπλέχτηκαν με το τρίο σε μικρόφωνα και αγκαλιές. Το πραγματικά εκπληκτικό γεγονός της βραδιάς ήταν το ότι ο Γερμανός ντράμερ, που επικοινωνούσε με ελάχιστα, σπαστά ελληνικά με τον κόσμο, μπορούσε να τραγουδάει (χονδροειδώς) και να κρατάει το ρυθμό σε τραγούδια των Χατ Τρικ. Όντας, όμως, υπό την επήρεια αλκοόλ, το «καραόκε» αυτό σύντομα έγινε κουραστικό και έληξε λίγο μετά τις 2:00 για να δώσει τη θέση του στο Σαββατιάτικο πάρτι του Eightball. Μια punk συναυλία με μερικές καλές στιγμές, αλλά την τελική αίσθηση να είναι πως θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερα υπό άλλες συνθήκες. Ιδιαίτερα για τους Γερμανούς. Ίσως, κάποια άλλη φορά.

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα