ποίος: Steven Wilson
πότε: 05/05/16 21:30
που: Θέατρο Badminton
μέρος: Ελλάδα » Αττική » Αθήνα
τιμές: 25

Steven Wilson @ Badminton Theater

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 22:52
Διαβάστηκε
Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 @ Badminton Theater

Ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του σύγχρονου progressive ήχου επισκέπτεται για πρώτη φορά την χώρα μας ως solo καλλιτέχνης για μια και μοναδική εμφάνιση στο θέατρο Badminton!

Ο Steven Wilson έγινε ευρύτερα γνωστός ως ιδρυτής, κιθαρίστας, τραγουδιστής και στιχουργός των πολυαγαπημένων στη χώρα μας “Porcupine Tree” ενω έχει διατελέσει μέλος και πολλών άλλων μουσικών σχημάτων όπως οι No-Man, οι I.E.M., οι Bass Communion, οι Storm Corrosion και οι Blackfield των οποίων το ομόνημο single έκανε ιδιαίτερη επιτυχία στη χώρα μας και συνεχίζει ν' ακούγεται από τους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς μέχρι και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του έχει συνεργαστεί με διάφορα συγκροτήματα και πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες όπως οι: King Crimson, Jethro Tull, Yes, Yoko Ono, Marillion, Opeth, Anathema και Pendulum και έχει προταθεί για τέσσερα βραβεία Grammy.

Τα τελευταία χρόνια ο Steven Wilson έχει επικεντρωθεί στην προσωπική του καριέρα και δείχνει να διανύει την καλύτερη φάση της ζωής του τόσο δημιουργικά, κυκλοφορώντας αριστουργηματικά albums, όσο και εκτελεστικά καθώς οι ζωντανές του εμφανίσεις συγκαταλέγονται στα καλύτερα και πιο εντυποσιακά live shows της εποχής μας!

Το τέταρτο προσωπικό του album “Hand. Cannot. Erase” που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία καθώς αναρριχήθηκε στην 13η θέση των Βρετανικών charts, επίτευγμα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του Wilson. Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Steven Wilson κέρδισε τρία Progressive Music Awards, ανάμεσα στα οποία και αυτό του καλύτερου δίσκου της χρονιάς, και ανακηρύχτηκε έστω και άτυπα ως “σύγχρονος ηγέτης του Progressive Rock”.

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση και η αβεβαιότητα πρωταγωνιστούν στη ζωή των Ελλήνων και τα πολιτιστικά δρώμενα περιορίζονται σε ρόλο κομπάρσου, είναι σημαντικό να μας επισκέπτονται καλλιτέχνες που βρίσκονται στο απόγειο της καριέρας τους, όπως ο Steven Wilson, για να μας θυμίζουν πως η τέχνη και ο πολιτισμός αποτελούν προϋποθέσεις ανάπτυξης και βασικά συστατικά μιας υγιούς κοινωνίας.

STEVEN WILSON
Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 στο Badminton Theater

Ώρα έναρξης: 21:30
 

Θέατρο Badminton
Θέατρο Badminton web:
Παπαδιαμαντοπούλου
Ελλάδα, Αττική, Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON
Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή, 157 73, Αθήνα, Ελλάδα τηλ: 13855 και (+30) 210 88 40 600 φαξ: (+30) 211 10 100 55 e-mail: info@badmintontheater.gr
Θέατρο Badminton
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια