Φοίβος Δεληβοριάς Καλλιθέα Gagarin

Ο Φοίβος και η Καλλιθέα στην Οδό Λιοσίων

Διαβάστηκε
Μια από τις καλύτερες συναυλίες του Φοίβου Δεληβοριά!
Φοίβος Δεληβοριάς Καλλιθέα Gagarin


Τα τελευταία 10 χρόνια, βλέπω το Φοίβο Δεληβοριά τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Πρόπερσι μάλιστα είχε τύχει να τον δω 6 φορές, αν μετράω σωστά. Έτσι, μπορώ να πω με σιγουριά ότι οι καλύτερες εμφανίσεις του και μάλιστα με διαφορά είναι οι ακόλουθες:

  • Το 2010 στο Μετρό με την Big Band, δηλαδή τον πολυοργανίστα Γιώργο Κατσάνο και το Σταμάτη Σταματάκη (κοντραμπάσο).
  • Το 2013 στο PassPort με το "Καλοριφέρ", το οποίο όχι μόνο ξαναζέστανε τα γνωστά τραγούδια του Φοίβου, αλλά τα έκανε αγνώριστα. Ειλικρινά, δεν ξέρω γιατί ο Δεληβοριάς δεν έβγαλε ένα Live δισκάκι από αυτή τη σειρά εμφανίσεων...
  • Στο Gagarin το περασμένο Σάββατο!
Ξέρω ότι για το Φοίβο, αυτή η βραδιά ήταν ένα στοίχημα. Κατ' αρχάς, όσο κι αν προσπάθησα αρκετά, δε θυμάμαι να έχει παίξει ποτέ σ' αυτό το χώρο. Κατά δεύτερον, είναι πολλά τα χρόνια που το χειμώνα ο Δεληβοριάς εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές με τραπέζια και όρθιους κι όχι σε καθαρά συναυλιακούς χώρους.

Είναι βέβαια και ο νέος δίσκος του, η Καλλιθέα. Έχω ακούσει πολλές φορές τα τραγούδια του album και μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι μια από τις καλύτερες δουλειές του κι ένα από τα κορυφαία Ελληνικά albums του 2015.

Η συναυλία στο Gagarin χωρίστηκε σε 2 μέρη: στην παρουσίαση του δίσκου και στο πάρτι με τα γνωστά τραγούδια του. Βέβαια δεν υπήρχε διάλειμμα ανάμεσα τους.

Η παρουσίαση της "Καλλιθέας" ήταν πολύ καλά στημένη. Ο Χρήστος Λαϊνάς δημιούργησε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα με τα synth του και οι γνωστοί συνοδοιπόροι του Φοίβου (Ντούβας, Πατέλης, Χριστοδούλου, Soto) ήταν σε τρελά κέφια και ανέδειξαν τα τραγούδια του δίσκου. Η αίσθηση μου ήταν ότι η "Καλλιθέα" παρουσιάστηκε καλύτερη ακόμη κι από τον studio εαυτό της! Οι φωτογραφίες της γενέτειρας του Φοίβου και το άρτιο παίξιμο των τραγουδιών απέδειξαν όλα όσα γράφω για το δίσκο παραπάνω.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό... Η μαγική τετράδα του Φοίβου είχε απίστευτη όρεξη! Ο Ντούβας έπαιζε σφαλιάρες με το Χριστοδούλου κατά τη διάρκεια των τραγουδιών και καθένας από τους 4 έψαχνε την ευκαιρία να παίξει ένα μικρό σολάκι σε κάθε κομμάτι. Αυτή η καλή διάθεση των τεσσάρων φαινόταν και είχε αντίκτυπο βέβαια σε όλους μας. 

Όμως δεν ήταν μόνο οι 4, αλλά κι ο πρωταγωνιστής της βραδιάς. Ο Φοίβος απέπνεε μια ηρεμία και μια σιγουριά καθ' όλη τη διάρκεια της εμφάνισης του. Είχε δουλέψει πολύ για αυτή τη συναυλία κι αυτό φαινόταν. Μετά την παρουσίαση της "Καλλιθέας", το δεύτερο μέρος περιείχε πολλές γνωστές επιτυχίες του Δεληβοριά, οι οποίες βασίστηκαν στις εκτελέσεις του "Καλοριφέρ" σε ίσως λίγο πιο γρήγορο tempo (σε κάποιες περιπτώσεις).

Μεταξύ άλλων, ακούσαμε τα "Ένας σκύλος στο Κολωνάκι", "Χάλια", "Μηδέν εισερχόμενα", "Τρένο στην κορυφογραμμή", "Η Κική κάθε βράδυ", "Υβρεοπομπή", "Αυτή που περνάει", "Εκείνη", "Θέλω να σε ξεπεράσω", "Καθρέφτης", "Bolero", "Στη ντισκοτέκ" (με τον Πρύτανη από τα Ημισκούμπρια) κ.α.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πάρα πολύ ζεστή. Άλλωστε, όταν είσαι ειλικρινής με το κοινό σου και του δείχνεις πόσο έχεις μοχθήσει για αυτό που βλέπει, τότε το χειροκρότημα προσφέρεται απλόχερα.

Μετά σε περισσότερο από 2,5 ώρες και 3 encore, η "ερημιά" ξανήρθε στην Καλλιθέα και η βραδιά έκλεισε όπως ακριβώς ξεκίνησε.

Περισσότερα από το Φοίβο τη νέα χρονιά στις εμφανίσες του σε γνωστή μουσική σκηνή.

Από
Αξιολόγηση Συναυλιών
Η οργάνωση
Τα τραγούδια του live
Το συγκρότημα - μουσικός
Η διάρκεια της συναυλίας
Ο ήχος
Ο κόσμος
Βαθμός συναυλίας/10 ()
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια