The Editors - Tom Smith

Οι Editors σε μια sold out συναυλία στο Gazi Music Hall

Διαβάστηκε
Χθες βράδυ στο Γκάζι σε μια ωραία βραδιά.
The Editors - Tom Smith


Αν θέλετε να σας δώσω τις εντυπώσεις μου από τη χθεσινή συναυλία των Editors στο Gazi Music Hall με λίγες λέξεις, θα έλεγα τα εξής:
  • Καλή εμφάνιση του συγκροτήματος,
  • Ξεχώρισαν κάποια από τα τραγούδια του νέου δίσκου τους,
  • Ο Tom Smith δεν ακουγόταν καλά σε αρκετά σημεία,
  • Ασφυκτικό sold out με τον κόσμο να είναι στριμωγμένος σε κάποια μέρη και σε άλλα να είναι πιο άνετα,
  • Πολύ όμορφες συναυλιακές στιγμές με ρυθμικά χειροκροτήματα σε πολλά κομμάτια και κυρίως στο Papillon, το οποίο απογειώθηκε!
Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία της χθεσινής βραδιάς στο Gazi. Μια όμορφη βραδιά για τους Editors, όπως κάθε συναυλία τους στην Ελλάδα. Τις έχω δει όλες και δε σας κρύβω ότι δεν θα τοποθετούσα τη χθεσινή τους εμφάνιση στις καλύτερες που έχουν κάνει στη χώρα μας. Για μένα οι 2 κορυφαίες στιγμές τους στην Αθήνα ήταν η εμφάνιση στο Rockwave το 2006 ως 3ο όνομα, πίσω από τους Franz Ferdinand και τους Dandy Warhols, καθώς και η συναυλία στο Fuzz το 2010. Φανταστική βραδιά με απίστευτο ήχο και κέφι!

Το κέφι το είχαμε χθες βράδυ και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό...

Η βραδιά ξεκίνησε στις 9:15 μμ με τους Cyanna, οι οποίοι έπαιξαν μπροστά σε ένα γεμάτο Gazi Music Hall και είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις μουσικές τους σε 35 λεπτά που είχαν στη διάθεση τους. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το συγκρότημα δεν ήταν κακό, αλλά και δεν μου άφησε κάτι το ξεχωριστό για να σας το γράψω εδώ. Ξαναλέω όμως ότι τα παιδιά δεν έκαναν κακή εμφάνιση.

Λίγα λεπτά μετά, στις 10:30 μμ οι Editors ανέβηκαν στη σκηνή. Ξεκίνησαν όπως αναμενόταν με το πρώτο κομμάτι του νέου τους δίσκους, "In Dream", το "No harm". Ατμοσφαιρικό ξεκίνημα. Το setlist της συναυλίας που μπορείτε να δείτε παρακάτω έχει τις περισσότερες από τις επιτυχίες τους ("Munich", "Papillon", "All sparks", "An end has a start", "Smokers Outside the Hospital Doors", "The Racing Rats"). Όμως, τα κομμάτια που για μένα ξεχώρισαν χθες είναι τα καινούργια "Forgiveness", "Ocean of night", "Life Is a Fear" & το "Marching Orders", με το οποίο έκλεισαν οριστικά τη βραδιά. Τα τραγούδια αναδείχθηκαν ακόμη περισσότερο στη ζωντανή τους εκτέλεση κι απέδειξαν ότι ακόμη κι αν το "In Dream" δεν έχει ένα νέο "Papillon", διαθέτει πολλές καλές στιγμές και δικαίως θεωρείται ένα από τα πολύ καλά albums τους!

Η κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν βέβαια το "Papillon", το οποίο δεν απογειώθηκε μόνο από τις πολύ θερμές αντιδράσεις και το ζεστό και συνεχές χειροκρότημα του κόσμου, αλλά είχε κι ένα δυνατό τελείωμα, το οποίο δεν έχω ξανακούσει σε συναυλία τους!

Στα αρνητικά της βραδιάς, το γεγονός ότι ενώ η μουσική ακουγόταν σχετικά καλά, ο Tom Smith μια ακουγόταν καθαρά, μια όχι. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στη θέση που ήμουν (στην αρένα, πίσω και αριστερά από τη σκηνή), αλλά θεωρώ ότι αφού τα υπόλοιπα όργανα ακούγονταν καλά, ο Tom Smith δεν ακουγόταν, γιατί μάλλον δεν το προσπαθούσε πολύ... Αυτό δεν το περίμενα βέβαια. Ο Smith είναι μια καταπληκτική φωνή και ξεχωρίζει στις συναυλίες του!

Ακόμη, το Gazi Music Hall ήταν ασφυχτικά γεμάτο. Οι σκάλες στην αρένα ήταν γεμάτες από κόσμο και δεν υπήρχε ουσιαστικά ανοιχτή διάβαση για την έξοδο του κόσμου, κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Βέβαια, είναι γεγονός ότι στο σημείο που ήμουν ήμασταν σχετικά άνετα. Εδώ θέλω να κάνω την εξής φιλική συμβουλή σε όσους δεν έχουν εμπειρία από συναυλίες. Μην πηγαίνετε στα σημεία που αποτελούν διάβαση για τον κόσμο και γενικότερα να αποφεύγετε τις εισόδους και εξόδους του χώρου της συναυλίας.

Σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά της διοργάνωσης θα έπρεπε να κατευθύνουν τον κόσμο και να μη δημιουργούνται σημεία, στα οποία είναι ο ένας πάνω στον άλλο.

Πάντως, να έχετε υπόψιν ότι υπήρχε κόσμος που ήρθε στο Γκάζι και δεν μπήκε στο χώρο της συναυλίας, λόγω της εξάντλησης των εισιτηρίων. Τα παιδιά της Detox είναι προσεχτικά σ' αυτό το θέμα και καλά κάνουν.

Τέλος, θέλω να σημειώσω ένα θετικό της βραδιάς. Οι Editors του 2015 έχουν εξελιχθεί αρκετά σε σχέση με το 2006, που τους είδα για πρώτη φορά. Έχουν πιο σύνθετο ήχο, συνεχίζουν να έχουν τα synth και τα φωνητικά του Tom Smith στην πρώτη γραμμή, αλλά είναι σημαντικό ότι δεν έχουν ξεμείνει από καλές μουσικές προτάσεις. Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό για την εξέλιξη και τη διάρκεια μια καλής μπάντας.

Setlist

No Harm
Sugar
Life Is a Fear
Blood
An End Has a Start
Forgiveness
All Sparks
Eat Raw Meat = Blood Drool
The Racing Rats
Formaldehyde
Salvation
Fingers in the Factories
Smokers Outside the Hospital Doors (ακουστική έκδοση με μόνο την κιθάρα του Tom Smith)
Bricks and Mortar
All the Kings
A Ton of Love
Nothing
Munich

Encore:

Ocean of Night
Papillon
Marching Orders

Η φωτογραφία ανήκει σε παλαιότερη συναυλία των Editors.

Από
Αξιολόγηση Συναυλιών
Η οργάνωση
Τα τραγούδια του live
Το συγκρότημα - μουσικός
Η διάρκεια της συναυλίας
Ο ήχος
Ο κόσμος
Βαθμός συναυλίας9/10 (5)
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια