Camera Obscura

Τα Καλούδια της ώρας - 0914

Πρόκειται για συγκρότημα που υπάρχει από το 1996 με 4 δίσκους στο ενεργητικό του, μαζί με αυτόν που κυκλοφορεί στις 20 Απριλίου. Λέγονται "Camera Obscura", μας έρχονται από τη Σκωτία και το επερχόμενο album τους λέγεται "My Maudlin Career". Μουσικές ιδιαίτερα μελωδικές, αρκετά καλά γυναικεία φωνητικά και γενικότερα ένας πολύ καλός δίσκος. Άκουσε αρκετά από τα νέα τους τραγούδια εδώ και...

Διαβάστηκε φορες
Camera Obscura(01) Πρόκειται για συγκρότημα που υπάρχει από το 1996 με 4 δίσκους στο ενεργητικό του, μαζί με αυτόν που κυκλοφορεί στις 20 Απριλίου. Λέγονται "Camera Obscura", μας έρχονται από τη Σκωτία και το επερχόμενο album τους λέγεται "My Maudlin Career". Μουσικές ιδιαίτερα μελωδικές, αρκετά καλά γυναικεία φωνητικά και γενικότερα ένας πολύ καλός δίσκος. Άκουσε αρκετά από τα νέα τους τραγούδια εδώ και πρόσεξε τα "Swans" & "My Maudlin Career". Το τελευταίο αν μπεις στο site του συγκροτήματος, δίνοντας το e-mail σου. μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν!

(02) Ένας από τους μεγάλους μουσικούς, πρώην ιθύνων νους των Husker-Du και των Sugar, ο Bob Mould επέστρεψε δισκογραφικά προχθές 7 Απριλίου με το νέο 9ο solo album του "Life and Times". Άκουσε όλο το δίσκο εδώ.

(03) Οι Green Day παρουσίασαν την Τρίτη το βράδυ στο San Fransisco σε ένα μοναδικό show για 500 τυχερούς το νέο τους album + παλαιότερες επιτυχίες τους. Συνολικά 30 κομμάτια με εισιτήριο μόλις 20 δολάρια!!! Διαβάστε στο Spin τη σχετική κριτική της όλης βραδιάς. Δες εδώ το πως ξεκίνησε η όλη βραδιά και το πρώτο τραγούδι που έπαιξαν οι Green Day. Τέλος άκουσε εδώ ένα δείγμα από κάποια από τα νέα τους τραγούδια, που αναμένουμε στις 15 Μαϊου.

Νίκος Πορτοκάλογλου(04) Για χρόνια εκανε παραγωγή σε δίσκους νέων τραγουδιστών/τριων και τώρα ήρθε η ώρα για το δικό του solo album. Η νέα δουλειά του Νίκου Πορτοκάλογλου λέγεται "Στροφή" και μπορείς να ακούσεις το ομώνυμο τραγούδι που ανοίγει το δίσκο εδώ.

(05) Μπες στο επίσημο site των Art Brut και κατέβασε το τραγούδι τους "Weird Sciense". Ο νέος δίσκος του συγκροτήματος "Art Brut Vs Satan" κυκλοφορεί στις 20 του Απρίλη σε παραγωγή του Frank Black (Pixies) και με πρώτο single το "Alcoholics Unanimous" (06/04).

(06) Ο νέος δίσκος του Γιώργου Δημητριάδη λέγεται "Η ουτοπία μου" και κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες. Μπες στη MySpace σελίδα του κι άκουσε 7 από τα νέα του τραγούδια. Άκουσε τα εδώ.

(07) Ο ιδιαίτερα δημιουργικός Conor Oberst (Bright Eyes) μαζί με τους Mystic Valley Band κυκλοφορεί το νέο τους album "Outer Soyth" στις 5 Μαϊου. Μπες στο επίσημο site τους και άκουσε 2 τραγούδια από το νέο δίσκο (Nikorette, Slowly). Επιπλέον, δες το trailer του ντοκιμαντέρ "One of my kind", που έχει δημιουργήσει το συγκρότημα και περιέχει σκηνές από τις περιοδείες τους. Δες όλα τα παραπάνω εδώ.

(08) Ο νέος τους δίσκος "West Ryder Pauper Lunatic Asylum" βγαίνει στα δισκοπωλεία (λέμε τώρα... σε λίγα χρόνια δυστυχώς θα έχει άλλη έννοια αυτή η λέξη) στις 8 Ιουνίου. Το κομμάτι τους "Vlad the Impaler" ανήκει στη νέα δουλειά των Kasabian και μπορείς να το ακούσεις εδώ και να δεις το επίσημο video του εδώ. Προσωπικά, δε μου είπε και πολλά το κομμάτι.

(09) Μέσα στον περασμένο μήνα οι Death Cab for Cutie κυκλοφόρησαν ένα EP με τίτλο "The Open Door". Άκουσε εδώ ένα από τα τραγούδια του ("Little Bribes").

(10) Σε 2 ακριβώς μήνες, οι Black Eyed Peas θα μας παρουσιάσουν τα νέα τους κομμάτια στο album "The E.N.D. (The Energy Never Dies)" 4 χρόνια μετά το ιδιαίτερα επιτυχημένο "Monkey Business". Άκουσε εδώ το νέο τους single "Boom Boom Pow".


Διαβάστε ακόμα