Hugo Race And True Spirit - Spirit

Οι επιλογές του Τάκη Γιαννούτσου για το 2015

Το 2015 δεν μπορώ να πω ότι άκουσα κάτι το σπουδαίο από συγκροτήματα που συμπαθούσα και συμπαθώ όλα αυτά τα χρόνια.
Διαβάστηκε φορες
Στα πλαίσια της ανασκόπησής μας για το 2015 και εκτός από τις λίστες της συντακτικής μας ομάδας ανά κατηγορία που διαβάζετε αυτές τις ημέρες στο mixgrill, θα φιλοξενούμε τις προτιμήσεις ραδιοφωνικών παραγωγών, για την χρονιά που πλησιάζει στο τέλος της σε λίγες ημέρες.

Με μεγάλο αριθμό ραδιοφωνικών σταθμών στο ιστορικό του (Rock FM, Ρόδον 94,4, Klik FM, Capital, Antenna Radio, Best 92,6, ΣΚΑΙ), ο Τάκης Γιαννούτσος μας κρατάει συντροφιά τα πρωϊνά παρέα με τον Θοδωρή Βαμβακάρη στον Red 96,3. Το σύντομο βιογραφικό που θα βρείτε στα social media για τον ίδιο, τον περιγράφει ως εξής:

"Ο Τάκης Γιαννούτσος γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Σπούδασε προγραμματιστής Η/Υ, αλλά η αγάπη του για τη μουσική τον οδήγησε στο ραδιόφωνο. Εργάζεται ως δημοσιογράφος – ραδιοφωνικός παραγωγός από το 1988 μέχρι και σήμερα και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Παράλληλα, έχει εργαστεί ως παρουσιαστής και αρχισυντάκτης σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης. Είναι drummer, μέλος του συγκροτήματος YEAH μαζί με τον Γιάννη Ντρενογιάννη, τη Χρύσα Πανταζή και τον Πολωνό!!! Από το 1997 συνεργάζεται με τον Θοδωρή Βαμβακάρη, μαζί με τον οποίο παρουσιάζει πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή 07.00 – 10.00 στον RED 96,3. Δεν είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά."

Τάκης ΓιαννούτσοςΕπέλεξα να ζητήσω τη δική του λίστα, καθώς μου είναι πολύ οικείος σαν παρουσία: η φωνή του με συνόδευε τα πρωϊνά στο λεωφορείο προς τη σχολή, προς τις διάφορες υποχρεώσεις και αργότερα προς τη δουλειά.

Γράφει ο ίδιος :

1. Hugo Race And True Spirit - Spirit

2. Crippled Black Phoenix - New Dark Age

3. Faith No More - Sol Invictus

4. Muse - Drones

5. Roots Manuva - Bleeds

6. Killing Joke - Pylon

7. Mademoiselle K - Hungry Dirty Baby

8. Dave Gahan and Soulsavers - Angels and Ghosts

9. Gang Of Four - What Happens Next

10. Hollywood Vampires - Hollywood Vampires


Η σειρά είναι τυχαία, εκτός από το πρώτο που είναι ό,τι καλύτερο άκουσα φέτος.

Τα μουσικά μου γούστα πάλι, αλλάζουν με τα χρόνια, παραμένοντας όμως σταθερός στον σκληρό κιθαριστικό μετα-punk ήχο, που έχουν συνηθίσει τα αυτιά μου και το σώμα μου.

Το 2015 δεν μπορώ να πω ότι άκουσα κάτι το σπουδαίο από συγκροτήματα που συμπαθούσα και συμπαθώ όλα αυτά τα χρόνια.

Άσε που ούτε ο Cave ούτε και ο Tankian κυκλοφόρησαν κάτι φέτος, οπότε η λίστα είναι ήδη κουτσή.

Αυτό που παρατηρώ είναι η μεγαλύτερη αδυναμία μου στον πιο σκληρό-post-χαοτικό ήχο πολλών συγκροτημάτων, που μου εξωτερικεύουν την οργή και τον θυμό που μου προκαλεί η ζωή σ' αυτή τη φάση.

Γνώρισα συγκροτήματα που ούτε τα ήξερα ή που δεν είχα ασχοληθεί παλαιότερα μαζί τους.

Οι παλιές γνωστές καραβάνες, είτε λέγονται David Gilmour, είτε Editors, δεν μου προκαλούν πλέον εντύπωση με τους «νέους» δρόμους που νομίζουν ότι έχουν επιλέξει. Νομίζω ότι αναμασούν το παρελθόν τους πάνω σε μία safe πλατφόρμα που τους έχει ήδη καταξιώσει.

Η μουσική ευχή μου για το 2016 είναι απλά να ακούσω κάτι καινούριο, καινοτόμο. Όπως όταν πρωτάκουσα τους Sigur Ros πχ και δεν πίστευα στ αυτιά μου.

Τάκης Γιαννούτσος

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα