Το "The Hateful Eight" του Tarantino στο θέατρο

Διαβάστηκε
Έχουν αρχίσει συζητήσεις για να παρουσιαστεί η ταινία στο West End του Λονδίνου Εδώ και λίγες μέρες το "The Hateful Eight", η 8η ταινία που γράφει και σκηνοθετεί ο Quentin Tarantino, βρίσκεται στις κινηματογραφικές αίθουσες, τόσο τις παγκόσμιες όσο και τις ελληνικές. Πρόκειται για μία ταινία western με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα εγκλήματος και μυστηρίου και με 8 πρωταγωνιστικούς ισάξιους ρόλους. 

Θα μπορούσαμε να πούμε πως το θεατρικό στοιχείο υπάρχει σε πολλές από τις ταινίες του Tarantino, σε καμία άλλη όμως περισσότερο όσο στη συγκεκριμένη, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας διαδραματίζεται σε ένα απομονωμένο μπακάλικο. Είναι εύκολο ένα τέτοιο μέρος να "ζωντανέψει" στο θεατρικό σανίδι και είναι κάτι που ο δημιουργός παραδέχτηκε πως έχει σκεφτεί. 

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Samuel L. Jackson έδωσε μερικά στοιχεία σχετικά με αυτό το θέμα. "Θα ήταν εκρηκτικό να παρουσιαστεί αυτή η ταινία στο θέατρο. Έχουμε κάνει συζητήσεις για να ανέβει στο Λονδίνο. Για την ακρίβεια, η πρώτη μου σκέψη, την οποία μοιράστηκα με τον Quentin, ήταν να το ανεβάζαμε στο West End και μετά να το φέρναμε στο Broadway. Πάντα θα ήθελα να κάνω κάτι στο West End αλλά πρέπει να το δούμε. " Στη συνέχεια πρόσθεσε πως οι διάλογοι της ταινίας είναι συναρπαστικοί και θα ήταν ωραίο να ακουστούν μπροστά σε ζωντανό κοινό.  Σχετικά με τις σύντομες εξωτερικές σκηνές της ταινίας, θα ήταν σχετικά εύκολο να βρεθεί τρόπος για να τις χειριστούν σε μια θεατρική παράσταση. Δεν συμβαίνει το ίδιο, όμως, με το άφθονο αίμα που υπάρχει στην ταινία και θα ήταν δυσκολότερο να αναπαραχθεί θεατρικά, όπως συμπλήρωσε η συμπρωταγωνίστρια του Jackson, Jennifer Jason Leigh

Στο παρελθόν το καστ του "Reservoir Dogs" (ταινία του ίδιου δημιουργού) είχε παρουσιάσει την ταινία στο θέατρο, η παράσταση ωστόσο έμοιαζε περισσότερο με ανάγνωση του σεναρίου από τους συντελεστές παρά με μία τυπική θεατρική παράσταση. 

Όπως και να 'χει θα είναι σίγουρα ενδιαφέρον να αποδοθεί αυτή η ταινία θεατρικά και η επιτυχία είναι μάλλον σίγουρη! 
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια