Radiohead συναυλία

Ποια ονόματα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016;

Σε άλλη μια χρονιά με κρίση και capital control, ποιοι μουσικοί θα μπορούσαν να επισκεφθούν τη χώρα μας;
Διαβάστηκε φορες
Καλησπέρα παιδιά και καλή εβδομάδα να έχουμε!

Ξέρετε πολύ καλά ότι τα μεγάλα ονόματα που περιοδεύουν αυτό το καλοκαίρι βρίσκονται στο line-up του φετινού Primavera & του Coachella Festival, δηλαδή οι Radiohead, LCD Soundsystem, PJ Harvey, Tame Impala, Sigur Ros, Guns n' Roses, Last Shadow Puppets, Calvin Harris κ.α.

Σε άλλη μια χρονιά με κρίση και capital control, ποιοι μουσικοί θα μπορούσαν να επισκεφθούν τη χώρα μας;

Μεγάλο ρίσκο

Οι Radiohead έχουν λίγες πιθανότητες να έρθουν, λόγω της αμοιβής τους και του γεγονότος ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα αποτελούν μεγάλο ρίσκο. Θεωρώ ότι με τη στήριξη ενός μεγάλου χορηγού κι ενός τουλάχιστον μουσικού ραδιοφωνικού σταθμού, οι Radiohead μπορούν να "σερβιριστούν" με τέτοιο τρόπο ώστε να μαζέψουν πάνω από 10.000 ανθρώπους. Για να βγει όμως η συναυλία θέλουμε πάνω από 15, μην πω 20 χιλιάδες. Οι Black Keys ήταν ένα ρίσκο πέρσι και τελικά βγήκαν στη Didi Music. Θα έπαιρναν ένα αντίστοιχο ρίσκο για τους Radiohead; Μακάρι να το έπαιρναν!

Πάντως, είναι γεγονός ότι πέρσι μόνο η Didi Music πήρε μεγάλα ρίσκα (Black Keys, Robbie Williams) και το ένα της βγήκε, ενώ το άλλο όχι.

Η PJ Harvey (που έχει ξανάρθει στη χώρα μας) έχει νέο δίσκο και το budget της είναι σχετικά μεγάλο, αν λάβουμε υπόψιν τον κόσμο που μπορεί να φέρει. Θέλω να πω ότι δε νομίζω ότι φτάνει ένας γεμάτος Λυκαβηττός για να καλύψει τα έξοδα της συναυλίας της. Για τους Pearl Jam δεν το συζητώ. Είναι αρκετά ακριβοί για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας.

Η Florence με τους Machine νομίζω ότι θα μάζευαν πολύ περισσότερο κόσμο τώρα, σε σχέση με όσους ήμασταν σε εκείνο το Synch Festival. Παρ' όλα αυτά, θεωρώ ότι λόγω της μεγάλης αμοιβής τους (πέρσι εμφανίστηκαν στο Glastonbury), η συγκεκριμένη επιλογή είναι σ' αυτές που έχουν ρίσκο.

Με ρίσκο αλλά θα συγκεντρώσουν πολύ κόσμο

Οι Muse είναι σε περιοδεία και θα μπορούσαν να έρθουν για τρίτη φορά στην Ελλάδα. Βέβαια, δε ζητάνε και λίγα χρήματα...  Οι Red Hot Chili Peppers είναι ξανά σε περιοδεία μετά το 2014 και θα έλεγα ότι ανήκουν στην κατηγορία των Muse. Πολύ ακριβοί, αλλά μπορούν να φέρουν πολύ κόσμο.

Έχουν κάποιες πιθανότητες

Πιστεύω ότι οι Last Shadow Puppets, που έχουν ραδιοφωνικά hits είναι πιθανό να έρθουν στη χώρα μας, είτε σε Φεστιβάλ ή σε μεμονωμένη συναυλία. Οι National (είναι σε περιοδεία) είναι μια πιο οικονομική λύση, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορούν να φέρουν πολύ κόσμο, ακόμη κι αν είναι φοβερή μπάντα!

Οι New Order είναι σε περιοδεία, όπως και ο Jamie XX. Μάλιστα και οι δύο εμφανίζονται στο Rock Werchter. Θεωρώ ότι αυτές οι 2 επιλογές είναι πιθανές για το φετινό EJEKT Festival. Νομίζω ότι ταιριάζουν στο ύφος του Φεστιβάλ και υποθέτω ότι δεν είναι πολύ ακριβοί.

Οι Megadeth κυκλοφόρησαν το νέο δίσκο τους "Dystopia" στις 22 του Γενάρη και είναι σε περιοδεία (τώρα στην Αμερική και το καλοκαίρι στην Ευρώπη). Θεωρώ ότι είναι ένα από τα ονόματα που μπορούν να παίξουν για το metal κοινό της χώρας, όπως και οι Anthrax, οι οποίοι κυκλοφορούν τη νέα τους δουλειά με τίτλο "For all Kings" στις 26 του Φλεβάρη.

Οι Bloc Party  έχουν καινούργιο album ("Hymns") στις 29/01 και είναι ήδη σε περιοδεία. Το συγκρότημα είχε ξανάρθει στην Ελλάδα στο Coca Cola Soundwave Festival πριν πολλά χρόνια. Θα μπορούσαν να ξανάρθουν, αλλά ως headliners, τι κόσμο μπορούν να μαζέψουν στην Ελλάδα;

Οι Suede και οι Tindersticks έχουν νέο δίσκο και περιοδεία. Είναι δύο συγκροτήματα που έχουν ξανάρθει στην Ελλάδα και θεωρώ πιθανή την έλευση τους για άλλη μια φορά. Οι Suede θα μπορούσαν να εμφανιστούν σε κάποιο Φεστιβάλ, οι Tindersticks όχι. Ταιριάζουν σε μικρούς ή κλειστούς χώρους.

Ποιοι πιστεύετε (κι όχι ποιοι θέλετε) ότι θα μπορούσαν να έρθουν για συναυλία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016;

Αναμένω τα σχόλια σας.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
4,3 / 10 (σε 8 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα