Στη Στέπα: Τα νέα τραγούδια του Θ. Παπακωνσταντίνου

Μία γεύση από τον πολυαναμενόμενο νέο δίσκο του Θανάση Παπακωνσταντίνου, που θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Σεπτέμβρη υπό τον τίτλο "Ο ελάχιστος εαυτός"...
Ξέραμε από πέρυσι ήδη ότι ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ετοιμάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά. Εκεί γύρω στο Μάη μάθαμε ότι ο τίτλος του δίσκου θα είναι "Ο ελάχιστος εαυτός" και ότι θα κυκλοφορούσε το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιούνη.

Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, ο Ιούνης πέρασε και δίσκο δεν είδαμε... Γι’ αυτό η στήλη είπε να μαζέψει όσα από τα τραγούδια είναι ήδη γνωστό ότι θα είναι στον "Ελάχιστο εαυτό" και τα ξέρουμε είτε μέσα από τις συναυλίες του τραγουδοποιού, είτε από άλλες πηγές. Πάμε να τα δούμε (κλικ στους τίτλους):

1. Ποιός θα με θυμάται - Φώτης Σιώτας
Είναι το μόνο κομμάτι που το έχουμε ήδη στα χέρια μας στην ακριβή μορφή με την οποία θα είναι και στο δίσκο. Και αυτό διότι το παίζει ο "Μελωδία FM" εδώ και αρκετό καιρό. Ερμηνεύει ο Φώτης Σιώτας, βιολιστής στο σχήμα του Θ.Παπακωνσταντίνου και ενορχηστρωτής στο νέο δίσκο.

2. Σαν Μικέλε
Γνωστό από τι περσινές συναυλίες, φέτος το ακούσαμε με μια αλλαγμένη και ακόμη πιο ενδιαφέρουσα ενορχήστρωση, με το κλαρίνο να το χρωματίζει όμορφα. Τραγούδι εμπνευσμένο από την ταινία "Ο Σαν Μικέλε είχε έναν κόκορα" των αδερφών Ταβιάνι.

3. Σιμούν
Επίσης γνωστό από την περσινή του περιοδεία. Όμορφο τραγούδι που μιλά για το χρόνο(;) με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Το Σιμούν είναι ένας ζεστός, καταστροφικός άνεμος της Αραβίας που μεταφέρει σκόνη και άμμο.

4. Φέγγαρος - Ορχηστρικό
Μπορείτε να το ακούσετε στην myspace σελίδα του Σωτήρη Ντούβα (τύμπανα στο νέο σχήμα του Θανάση). Περιέχει sample με τον ποιητή Νίκο Καρούζο.

5. Ανταρκτική - Ματούλα Ζαμάνη & Θ.Παπακωνσταντίνου
Αν δεν κάνω λάθος έχει παιχτεί μόνο στη φετινή συναυλία στο Μεταξοχώρι. Τραγουδά η νέα συνεργάτιδα του Θανάση, η Ματούλα Ζαμάνη, παρέα με τον ίδιο.

6. Ελάχιστος (ή Ο ελάχιστος εαυτός)
Δεν ξέρουμε τίποτα περισσότερο από όσα έχει πει ο ίδιος ο δημιουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του (βλ. απάντηση στην τέταρτη ερώτηση)...

Ο "Ελάχιστος εαυτός" αναμένεται να κυκλοφορήσει από τη Lyra το Σεπτέμβριο.


Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια